Synthforum Contest 2023: aankondiging & spelregels

Status
Er kan niet meer gereageerd worden.

ishi

Administrator
Staff member
Lid sinds
16 december 2017
Berichten
2.669
Locatie
Utrecht

Synthforum Contest 2023

Na een jaar wachten zijn we er weer: de Synthforum Contest gaat beginnen. Dit jaar voor de 22e keer. Om kans te maken op de eeuwige roem kun je als lid van Synthforum je beste track van 2023 insturen. In januari 2024 start het stemmen en beslissen jullie samen wat uiteindelijk de "Beste Synthforum track van 2023" is geworden.

Alle muziekstijlen zijn geoorloofd, zolang je maar gebruik maakt van synthesizers of aanverwante instrumenten.

Alle inzendingen zullen op hetzelfde moment worden vrijgegeven. Dat moment is maandag 1 januari 2024. Vanaf dan zijn alle tracks te beluisteren. Drie weken later begint het stemmen en dat kun je gedurende precies één week doen. Daarna is het weer afgelopen.

De planning ziet er als volgt uit:

  • Inzenden: vanaf nu!
  • Uiterste inzenddatum: zondag 31 december tot middernacht. Daarna is inzenden niet meer mogelijk!
  • Beluisteren en beoordelen: alle inzendingen worden op hetzelfde moment vrijgegeven, namelijk op maandag 1 januari. Tot en met zaterdag 27 januari kun je de inzendingen beluisteren.
  • Stemperiode: in de laatste week (van zondag 21 januari tot en met zaterdag 27 januari) kun je je stemmen uitbrengen.
  • Uitslag: op zondag 28 januari weten we wie zich het komend jaar de koning of koningin der vaderlandse synthmuziek mag noemen.
Voor deelname geldt onderstaand reglement.


1701809238061.jpegHoe kun je meedoen?​

1. Je moet op dit moment reeds lid zijn. Elk lid mag één track posten. Elke stijl of duur is toegestaan.

2. Maak een nieuwe discussie aan in het subforum Inzendingen Contest 2023, vermeld in het onderwerp je forumnaam (dus niet je artiestennaam) en de titel van de track in de volgende vorm: Gebruikersnaam - Titel van de track.

3. Upload je track in mp3-formaat rechtstreeks op het forum. Dit doe je via de button "Bestanden toevoegen" links onder de tekst editor. Kies daarna je track vanaf je computer. Ga met je cursor bovenaan in je tekst-editor staan en klik op insert. Je track verschijnt dan in een player in de post. Schrijf je bericht en kies voor "Nieuwe discussie". Je inzending staat nu klaar om door de moderators goedgekeurd te worden. Na goedkeuring verschijnt je naam in dit draadje. Op maandag 1 januari 2024 worden alle inzendingen zichtbaar gemaakt in het subforum "Synthforum Contest 2023".

4. In je mp3-bestand kun je gebruik maken van tags om je forumnaam en de titel van je track te vermelden. Er zijn luisteraars die eerst alle inzendingen downloaden en dan later de tracks in bijvoorbeeld de auto beluisteren. Als je de tags hebt gebruikt, kunnen deze luisteraars de naam van de track en inzender zien.

5. Ook dit jaar is er 20 Mb beschikbaar voor je track. Bestanden die groter zijn, kunnen helaas niet worden verwerkt.

6. Door het insturen van je track doe je mee aan de contest van dit jaar. Het is niet mogelijk je inzending terug te trekken.


Regels voor het stemmen (vanaf 21 januari)​

1. De track met de meeste stemmen op 28 januari is de "Beste Synthforum Track van 2023" geworden. Het stemmen gebeurt via de poll-functionaliteit.

2. Iedereen, dus ook niet-deelnemers, kan per inzending een stem uitbrengen. Deelnemers stemmen niet op zichzelf. Stemmen kan vanaf 21 januari.

3. Verder kun je uiteraard gewoon posten in de discussies die bij de track horen. Het is echter niet toegestaan om bewerkingen van tracks, eigen bijdrages of andere bijlages in andermans draadjes te posten.

4. Eenmaal uitgebrachte stemmen kunnen niet worden ingetrokken. Tracks waarop je niet hebt gestemd, kun je op een later moment niet alsnog een stem geven. Denk dus goed na voordat je op de stemknop drukt.

5. Net als voor het meedoen geldt voor het stemmen dat je nu al lid moet zijn om straks te mogen stemmen. Tevens geldt dat je op dit moment minimaal één post op het forum moet hebben geplaatst. Eventuele ongeldige stemmen zullen niet meetellen voor de einduitslag.


Tot slot​

- Als je van tevoren niet zeker weet of je genoeg tijd hebt om alle inzendingen te kunnen beluisteren, begin dan te luisteren met de track die onder je eigen inzending staat (of als je niet meedoet, met de track van de inzender die alfabetisch na je eigen forumnaam komt) en werk de lijst van boven naar beneden af. Als iedereen dit doet, krijgt elke track evenveel kans om beluisterd te worden.

- Om alles overzichtelijk te houden is het niet toegestaan dat er tijdens de contest discussies worden gestart omtrent de contest of de reglementen. Alleen discussies ten behoeve van inzendingen zijn toegestaan.

- Ook moderators kunnen meedoen aan de contest. Zij komen dan echter niet in aanmerking voor een eventuele prijs en zullen niet eindverantwoordelijk zijn voor de telling van de stemmen.

- Voor vragen en/of opmerkingen (via PB) kun je bij de moderators terecht, in het bijzonder @ishi en @SmartBits.

- Mocht zich een situatie voordoen waarin dit reglement niet voorziet, dan geldt de uitspraak van de moderators van het Synthforum.


Veel succes maar vooral ook heel veel plezier met het meedoen aan deze Synthforum Contest!
 
Laatst gewijzigd:
Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Back
Top