Synthforum

Mededelingen

» Over ons
Welkom op het Synthforum!

Geschiedenis

Het Synthforum in zijn huidige vorm is in juli 2001 (en dus niet in 1985) opgericht. Wat ooit begon als een MSN-community in 2000 werd later een forum onder de naam Dutch Synth Forum. Om het Nederlandstalige karakter te benadrukken is uiteindelijk de naam van de site veranderd in hťt Nederlandstalige Synthforum.nl. Onder die naam zijn we al weer een aantal jaar actief.

Het aantal leden van het Synthforum is in 8 jaar tijd flink gegroeid. Kort na de oprichting in 2001 had het forum al ongeveer 50 actieve leden. In 2002, nog geen jaar na de oprichting, telde de site al 400 actieve leden. Op het moment van schrijven zijn er meer dan 2.000 leden actief op het forum. Samen met bezoekers (niet-leden) zorgen zij voor gemiddeld 600.000 hits per dag! In de beginperiode hadden we al snel 14 leden tegelijkertijd online. Inmiddels zijn dat er vele honderden per dag en verwerken we dagelijks meer dan 4.000 bezoekers uit meer dan 30 landen!

Organisatie

Moderators en beheerders

Het forum bestaat naast de actieve leden uit een team van vrijwilligers die de site onderhouden. De moderators zorgen ervoor dat de dagelijkse gang van zaken voor iedereen zo prettig mogelijk verloopt. Dit houdt in dat zij de lopende discussies overzichtelijk en relevant houden, nieuwkomers assisteren bij hun bezoek en kleine forum-ongemakken snel verhelpen. Daarnaast is er een team van beheerders actief. Zij zorgen ervoor dat het forum 'onder de motorkap' goed functioneert en bedenken de (technische) aanpassingen aan de site waardoor jouw forumbezoek nog prettiger wordt.

Stichting
Om de leden, moderators en de beheerders te ondersteunen is het forum ondergebracht in de Stichting Synthforum Nederland. Deze stichting is in 2005 opgericht en heeft volgens de statuten ten doel "het bevorderen van kennis en kennisuitwisseling op het gebied van digitale en elektronische muziek, muziekinstrumenten en muziekproductie-apparatuur." In de praktijk biedt de stichting ondersteuning op het gebied van techniek en financiŽn zodat het Synthforum zonder winstoogmerk actief kan blijven.

Techniek
We hebben in oktober 2008 de magische grens van 1 miljoen berichten gehaald op in totaal 100.000 afzonderlijke discussies. De hele database met daarin alle discussies was in 2002 rond de 50 MB groot. Dat aantal is in de afgelopen jaren vertienvoudigd: de inhoud van het forum zelf neemt ongeveer 600 MB in beslag (dat is omgerekend 2500 A4 pagina's volgeschreven!) De bijlagen (de plaatjes en MP3's die je op het forum tegenkomt) komen in totaal op 9 GB uit.

Dit alles draait op een door de stichting beheerde server waar zowel het Synthforum als de Synthwiki gebruik van maken. Deze server heeft haar onderkomen in een van de datacentra van colocation provider True. Zij voorzien ons sinds 2003 van serverruimte en bandbreedte.

FinanciŽn
Tijdens de eerste jaren van ons bestaan hebben we de kosten voor het Synthforum zelf voor onze rekening genomen. Om goed op de toekomst voorbereid te zijn, willen we nu graag een beroep doen op onze bezoekers.

Met jouw bijdrage kunnen we het Synthforum en de Synthwiki zonder winstoogmerk draaiende houden en krijgen we de ruimte om de dienstverlening uit te breiden.

We willen je daarom graag in de gelegenheid stellen om een steentje bij te dragen door middel van een donatie.

Je kunt een passend bedrag overmaken naar:

Stichting Synthforum Nederland
Rekeningnummer: 13 52 36 568
Bank: Rabobank Venlo
IBAN: NL87 RABO 0135 2365 68
BIC: RABONL2U

Je kunt ook gebruik maken van Paypal.

Met dank aan

We zijn erg blij met het Synthforum zoals dat er nu staat. Het mag gezegd worden: dit is mede te danken aan jullie! Vanaf deze plek willen we daarom graag alle leden en daarnaast de volgende (oud-) moderators en beheerders nog eens extra bedanken:

(in alfabetische volgorde) Acidfever, bambamstudio, Biebel, Boost303, copini, DJ41, etaoin, Flying Panther, glennplumber, Hanz, Hazes, Hilltree, onAcid, PjotrG, ProtoHuman, shortwave, Sly Dog, synic, Twin-x, Wiener303, Yawgmoth, Yoozer, ><i

Heb je nog vragen of opmerkingen over deze pagina? Neem dan gerust contact met ons op.

Met vriendelijke groet,

Stichting Synthforum Nederland

Ernst Jan (CraZ)
Matthijs (matt second)
Jeroen (JohnnyBusca)
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 10:18.


Copyright ©2001 - 2018 Stichting Synthforum Nederland