• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer en krijg je ook geen email als je je wachtwoord probeert te resetten?
    Neem dan even contact met ons op.

  • De uitslag van de Synthforum Contest 2020 is bekend!

Bitwig Thread

Jason31

Bitwigger
Lid sinds
11 Maart 2008
Berichten
651
Locatie
Almere
Misschien bestaat er al een draadje over Bitwig, maar ik kon hem even niet vinden. Ik ben eigenlijk erg benieuwd wie er nog meer Bitwig gebruikt. Ik heb meerdere DAW's gebruikt maar sinds Bitwig 1.0 nooit meer de intentie gehad om over te stappen, er zit zoveel in en het modulatie systeem is ontzettend goed.

Dit is een geniaal voorbeeld van wat er zoal mogelijk is met de native synths in Bitwig en Valhalla Supermassive, van de Bitwig Wizard, gewoon geweldig:

 

vink

atropos-krans-os
Lid sinds
7 juni 2013
Berichten
2.098
Locatie
in de meest diepteloze stad van dit kale land
ja, fijn een bitwig thread. ik ben er nog steeds niet aan toe gekomen, om bitwig veel dieper te gebruiken, waarvoor ie bedoeld is.. kwam ook door vreemde problemen... die lijken nu opgelost. dat ik na 2 minuten niets meer kon opnemen, of last had van erratic peaks. kan aan de plugins liggen, maar soms werkte het goed en soms niet.. maar dan verlies je de zin voor een tijdje... wanneer het zo random lijkt.

goed. dit draadje kan me helpen, om bitwig meer te gaan gebruiken... wat wel de bedoeling is/was! wellicht ga ik m gebruiken voor de one synth challenge, met pendulate op KVR, zal nooit hoog skoren met wat ik maak, maar het is vooral om te leren bedoeld.

ga het filmpje bekijken!
 

SB-SIX

Well-known member
Lid sinds
3 januari 2013
Berichten
3.533
Ik ben ingestapt vanaf 1.2 en ook nooit meer terug gegaan. In het verleden veel met Fruity Loops en Ableton gewerkt. Ableton was al een enorme stap voorwaarts maar als ik nu terug ga daar naar lijkt het zo crippled.

Eigen synths of fx maken is super makkelijk terwijl ik dat in max niet of nauwelijks voor elkaar kreeg. Simpelweg tracks en instrumenten toevoegen/bewerken is in veel minder clicks te doen, de workflow is in veel gevallen stuk beter. En ik vind het persoonlijk veel frisser en uitnodigend eruit zien vergeleken met de windows 95 look van ableton.

Toch is het niet perfect. Controller ondersteuning is vaak beter in Ableton, en er missen nog wat dingen als midi stretch en audio quantize. Iedere update is weer een hele verassing wat er nu weer in zit dus ik ben benieuwd, nieuwe versie moet dichtbij zijn voor mn gevoel!
 

vink

atropos-krans-os
Lid sinds
7 juni 2013
Berichten
2.098
Locatie
in de meest diepteloze stad van dit kale land

Jason31

Bitwigger
Lid sinds
11 Maart 2008
Berichten
651
Locatie
Almere
bitwig 3.3 beta1 is uit, moet je vanuit je account downloaden. dus nog niet bugfree, en niet alles werkt nog??

live stream. nu; maar ook later te bekijken;

https://youtu.be/X-0sfoWhZe4

op de bitwig site, vind je nog meer info:

Ik heb hem al geprobeerd. Ik moest mijn license er wel even voor vernieuwen, geen aanbieding in de zin van korting, maar wel een hele vette Delay plugin van Arturia erbij gehad. Dit geldt tot 18 October, en voor nieuwe Bitwig Users is een keuze uit 2 Arturia Synths (Clavinet V of Buchla Easel V).
Uiteraard was ik vooral benieuwd naar de nieuwe PolyMer Synth, en dat is een ONTZETTEND goeie toevoeging, inladen van wavetables maar ook de keuze uit alle Poly Grid oscillators, Unison settings zijn erg cool, Phase modulation, Filter section is erg goed. En met 1 druk op de knop convert je de complete Synth gewoon in the Grid, daarin kan je hem dus nog verder uitbouwen (je kan hem alleen niet meer terug converteren). Verder zit de expressions modulator er al standaard in (hoewel je dat natuurlijk zelf ook als default kan instellen), een nieuwe modulator Vibrato, standaard ingesteld op de Modwheel zit er ook standaard in, en klinkt ook erg mooi. En natuurlijk het belangrijkste, MPE out of the Box, want in Bitwig's native synths zit niks wat eerst ingesteld moet worden, alles is gewoon MPE vanaf het opstarten van Bitwig. Het is nu met deze Synth de ultieme MPE synth en DAW ineen, er zit al een hele berg wavetables in maar je kan natuurlijk ook die van Serum gebruiken of andere Synths, het is denk ik wel een logische move van Bitwig om deze Synth toe te voegen, ze waren al druk met sound design tools bezig en dit ontbrak nog. Nu de rest van de nieuwe features eens uittesten. Het is in ieder geval nu al een zeer geslaagde update wat mij betreft.
 

Jason31

Bitwigger
Lid sinds
11 Maart 2008
Berichten
651
Locatie
Almere
Op het eerste gezicht klinken die nogal blikkerig(bleekjes)die wavetables van Bitwig.

Haal je dit uit het filmpje of heb je de beta ook geprobeerd? Helaas zitten er maar 3 presets in, dus zelf een goeie sound maken is een vereiste, ik had gistereravond al zeer mooie pads gemaakt in Polymer, in Bitwig is het vooral belangrijk te combineren, en idd alleen een wavetable klinkt soft, maar dat klinkt het ook in andere synths met wavetables. Als je in Bitwig voice stacking aan zet heb je al gelijk een immens verschil.
 

vink

atropos-krans-os
Lid sinds
7 juni 2013
Berichten
2.098
Locatie
in de meest diepteloze stad van dit kale land
PM Wave.jpg


ik werk met de wavetable louter in de poly grid, dit was via een tip op KVR, voor phase modulation, dus WTFX, ik kon het gelijk begrijpen, was mijn eerste ervaring met de poly grid, die ik nu ook gelijk geheel begrijp, ging snel. als ik een reden heb om iets te gebruiken dan lukt het me wel, trots dat ik uit weinig info al de juiste opstelling had gemaakt, later kwamen, op KVR de voorbeelden, met plaatjes.

dit heb ik zojuist gemaakt, gisteren zat ik op mijn laptop, vandaag in mijn studio. ook om te ontdekken wat die phasor nu eindelik is (niets meer dan een SAW, die niet door 0 gaat, dus louter binnen 0 volt +5 volt blijft, ik blijf het zo noemen aangezien dat de standaard is, wellicht in de poly grid zit het anders in elkaar, de term voor het voltage (aangezien je ook hardware kunt gebruiken, lijkt het me waarschijnlik, 0 - +5 volt, dus een SAW waarvan de polariteit is veranderd, als ik de term goed heb, ja heb ik goed).

Jason31 goeie uitleg over de nieuwe uitbreidingen. er is meer: een AVX2 audioengine. én de bug dat bitwig de konnektie met de soundinterface verliest, in bepaalde gevallen.. sja, beta 1...

o zit helemaal moeilik toe doen, zit het in polymer. ik ben wat minder enthousiast daarover, maar het lijkt dat polymer een voorproefje is om instrumenten te maken uit de poly grid, een makkelikke interface, een device voor een poly grid, dat lijkt me wél aantrekkelik, bij grote patches.

heb nu even polymer gebruikt, die doet het geheel anders. maar PM is mooi, al zal het nog een vorm van FM zijn, maar ik moet er echt eens weer induiken het verschil tussen PM en FM (dat wellicht louter theoretisch is, maar wellicht toch...), AM modulatie kan ik nadoen in VM, is heel eenvoudig.. en leuk, overigens.

de wavetables, er zijn er 120, zijn voldoende om mee te beginnen. de polymer kan al goed klinken..

ik heb een gedeelte van de stream gevolgd terwijl ik ook op KVR zat en bitwig naar binnen laadde.. polarity (hee de naam, hij is meer van de FM en samples dan wavetables) kreeg al mooie dingen uit polarity, wel aangeknald door valhalla supermassive... en hij moest ook alles uitzoeken, daarom zo'n lange live stream. niet alles gevolgd.

dit is even kort, mijn beleving... beleving, zo'n mooie mode-woord...

SB-SIX ik heb bitwig sinds juni, voor MPE gekocht (al kan cubase en reaper het ook, maar het was ook eens een aanleiding om bitwig uit te proberen, ik mocht de EDU versie kopen, van bitwig, na wat dokumenten..., en dan nog via jrrshop, dus... cheap..), benieuwd naar je ervaring, ik heb nogal wat problemen met bitwig gehad, heb er wel 2 of 3 tracks mee gemaakt, eigenlik soundscape tracks, volledig MPE, wel met voltage modular en LION, zonder de devices of modulatie mogelikheden van bitwig.

door die problemen kreeg ik een beetje genoeg van bitwig, maar door de nieuwe update, en dat ik snapte wat een simpele omschrijving was, zie ik de mogelikheden van bitwig.

op mijn laptop staat een uitgewerkte poly grid, mét modulaties... moet ik nog naar mijn desktop overbrengen. dus binnen 2 uur of zo, ben ik vrij diep, voor zo'n korte tijd in bitwig gekomen. of diep, bij de volgende stap zal ik merken dat ik weer heel weinig van bitwig weet. ik snap de modulaties, ook de routing, andere speciale mogelikheden. maar gebruikte ze niet, ik denk dat een mooie aanleiding is om er mee te spelen.

Jason31 zelfs een upgrade er voor gekocht? wel waard denk, zeker wanneer dit de eerste stap is, kijken wat ik nog krijg met mijn plan, tot juni. ik ga wel voor de sale upgrades... al mijn DAW's bijhouden is al alsof ik een auto heb, de kosten (nou valt reuze mee eigenlik... cubase 11 in de zomer, als ie aantrekkelik is, ableton 11 sja, da zal nog een tijd duren. reason 12, ik ben al blij zat met 11, bitwig hangt af, nou ja, teveel info).
 

SB-SIX

Well-known member
Lid sinds
3 januari 2013
Berichten
3.533
Ik moet zeggen dat ik erg weinig problemen heb met Bitwig. Vergeleken met bijvoorbeeld Ableton die ik t/m 9 heb gehad, veeeel minder. God wat ben ik daar een hoop werk kwijt geraakt door crashes, corrupte project files etc. In Bitwig heel af en toe een audio engine crash vanwege een exotische plugin maar met 1 druk op de knop kan je weer verder en ben je niet je project kwijt.

Ik heb denk ik inmiddels een kleine 100 tracks afgemaakt in Bitwig. Veel daarvan zijn ook modular jams en hw synths waarin ik met bitwig het mixwerk, knip/plak, fx toevoegen etc heb gedaan. Ik ben dus niet van de 100 sporen met allemaal softsynths, wat waarschijnlijk een stuk zwaarder is voor een daw. Ik heb ook wat synths gebouwd in de grid (staan ook op bitwiggers), en vooral veel fx, zoals delays en reverbs met allemaal gekke dingen in het feedback path. Wat voor problemen liep je tegenaan?
 

vink

atropos-krans-os
Lid sinds
7 juni 2013
Berichten
2.098
Locatie
in de meest diepteloze stad van dit kale land
Ik moet zeggen dat ik erg weinig problemen heb met Bitwig. Vergeleken met bijvoorbeeld Ableton die ik t/m 9 heb gehad, veeeel minder. God wat ben ik daar een hoop werk kwijt geraakt door crashes, corrupte project files etc. In Bitwig heel af en toe een audio engine crash vanwege een exotische plugin maar met 1 druk op de knop kan je weer verder en ben je niet je project kwijt.

Ik heb denk ik inmiddels een kleine 100 tracks afgemaakt in Bitwig. Veel daarvan zijn ook modular jams en hw synths waarin ik met bitwig het mixwerk, knip/plak, fx toevoegen etc heb gedaan. Ik ben dus niet van de 100 sporen met allemaal softsynths, wat waarschijnlijk een stuk zwaarder is voor een daw. Ik heb ook wat synths gebouwd in de grid (staan ook op bitwiggers), en vooral veel fx, zoals delays en reverbs met allemaal gekke dingen in het feedback path. Wat voor problemen liep je tegenaan?

zelfs ableton 10, ik ben begonnen met versie 10, eerst de intro, toen upgrade naar suite, was een crash-a-lot, maar sinds een half jaar, of langer, eigenlik een zeer stabiele DAW, zelfs zeer stabiel.
en ableton 10 blijf ik houden, ik vind het een zeer fijne DAW, met de push 2. voor geheel andere dingen die ik in bitwig wil gaan doen (wat precies, moet ik nog uitzoeken, maar sinds gisteren heb ik eindelik echt de mogelikheden van bitwig zelf gebruikt en dat werkt wel erg fijn, maar heb dat niet altijd nodig.)

zoals je het beschrijft, ja bitwig is een fijne DAW. de problemen, ik heb nogal een zéer chaotisch troubleshooting gedaan, het ging ff wat minder met mij, er weer bovenop.. goed.. het was niet mijn chaos, want ook in de rustiger tijd kwam ik dit tegen; het inspelen van een track, ik had al een MPE track met voltage modular, ik speelde LION in met MPE, na 2 minuten dropouts, zonder enige reden, dan verlies je je koncentratie.
volgens mij een nieuw projekt gemaakt, zelfde presets, het inspelen ging vlekkeloos. maar het keerde wel weer terug.

volgens mij lag het aan de nektar panaroma p1, en ik gebruikte ook de vaporizer2 op een bepaald moment, een testversie mét MPE, en die had problemen met bitwig, de developer heeft nachten doorgewerkt, en ik heb wat mee getest, was simpel, in zekere zin, behalve dat ie uit mijn presets, user cases, ook wat dingen vond waar de engine van vaporizer2 niet goed op reageerde. of was simpel, het oplossen kostte veel tijd (bitwig vraagt per minuut de volledige staat van een plugin op, voor de crashes...).

goed, dus dingen gingen wat door elkaar. maar VM en LION zijn wel stabiel in bitwig. maar bleef ook steeds erratic peaks behouden. het lijkt de nektar panaroma p1, die heb ik verwijderd, dacht gebruik ik mijn MCU, via die moss scripts, gebeurde hetzelfde. dus... sja.. het lijkt alsof ik er geen last meer van heb, want de erratic peaks waren er ook terwijl bitwig gewoon openstond...
gebruikt gisteren wel even de nektar, geen problemen. dus wat het is of was. ik moet weer tracks gaan opnemen, nu een simpele mooie MPE patch met de wavetable oscillator in poly grid.
wanneer het weer terugkeert, ga ik echt alles uitproberen, met logs... bijhouden wat ik doe...

oeps lang verhaal, het heeft me ook 2 of 3 weken gekost, ik was er niet de hele tijd mee bezig, maar tussendoor, het bleef een probleem. ik hoop dat het weg is.

ik gebruik VM vooral om maffe effekten te gebruiken, binnen de patches zelf, nooit als effekt gebruikt op zich, wat de bedoeling was toen ik VM kocht.
ik gebruik andere soft modulars wel soms als effekt, en VM heeft éen simpele module, waarmee je immens veel kan, third party. (en natuurlik een hoop andere modules.) een simpel modulated delay module, de building blok voor een hoop effekten. moet er nog echt mee aan de gang gaan...

wat ik uit VM krijg heeft meestal geen effekten nodig, want het zit zo vol....

goed, ik ga de bitwig weg in, hoop hier een beetje info op te doen, in deze thread. en ook te delen...
 

stevaux

inverter
Lid sinds
7 juli 2004
Berichten
1.198
Locatie
Almere
Ik heb gister wat MPE patches gemaakt, :halleluja:halleluja
En als je 2x polymer in een layer gooit heb je een soort Piments.
De modulatie in Bitwig werkt zo handig vind ik. Ik wordt hier wel blij van.
 

Jason31

Bitwigger
Lid sinds
11 Maart 2008
Berichten
651
Locatie
Almere
Ik moet de wavetables nog in the grid proberen, uiteraard is de polymer gewoon een goed georganiseerde grid opstelling, slim gedaan voor gebruikers die niet teveel tijd in the grid wil doorbrengen. Ik maak vooral snips van grid opstellingen en zet ze op mijn windows bureaublad. Helaas is tijd bij mij een factor, nog zoveel te leren. Ik vernieuw altijd mijn licentie zodra er een nieuwe update is en mijn licentie expired is, maar het is dan ook mijn enige daw. Kreeg ook een tip dat je een code in de sale kan kopen, en pas hoeft te activeren wanneer je maar wilt. Maar de delay die er nu bij zit van Artiria is een uitstekende deal, kost normaal 100 euro geloof ik. Vanavond ga ik weer verder met testen en hou goed de filmpjes van Polarity in de gaten, ik verwacht weer ijzersterke tips en tutorials. Ik heb ook gekeken naar de live stream bij vlagen en ik zit op de bitwig discord.
 

Jason31

Bitwigger
Lid sinds
11 Maart 2008
Berichten
651
Locatie
Almere
Ik ben ingestapt vanaf 1.2 en ook nooit meer terug gegaan. In het verleden veel met Fruity Loops en Ableton gewerkt. Ableton was al een enorme stap voorwaarts maar als ik nu terug ga daar naar lijkt het zo crippled.

Eigen synths of fx maken is super makkelijk terwijl ik dat in max niet of nauwelijks voor elkaar kreeg. Simpelweg tracks en instrumenten toevoegen/bewerken is in veel minder clicks te doen, de workflow is in veel gevallen stuk beter. En ik vind het persoonlijk veel frisser en uitnodigend eruit zien vergeleken met de windows 95 look van ableton.

Toch is het niet perfect. Controller ondersteuning is vaak beter in Ableton, en er missen nog wat dingen als midi stretch en audio quantize. Iedere update is weer een hele verassing wat er nu weer in zit dus ik ben benieuwd, nieuwe versie moet dichtbij zijn voor mn gevoel!

Ik ben ook van Ableton overgestapt naar Bitwig, daarvoor had ik Cubase, en Fruity heb ik ook wel wat mee gedaan vroeger. Wat voor mij een wezenlijk verschil was tussen Ableton (destijds versie 9) en Bitwig, was dat Bitwig al clips en arrangement view tegelijk kon afspelen, Ableton kon alleen de clip of alleen de arranger view afspelen, dat is toch hetgeen waardoor ik de ontwikkeling van Bitwig ging volgen in 2013. Daarbovenop vind ik Ableton zeer onoverzichtelijk, de automation lanes vooral, maar ook de knopjes etc.. Wellicht is het nu verbeterd maar destijds was Bitwig een enorme verbetering in de view. En dan komt als bonus het modulatie systeem. Ik kan niet zeggen dat ik Ableton slecht vindt, heb er een paar mooie tracks in gemaakt, en ze hebben features die nog steeds niet in Bitwig zitten (zoals audio to midi), ook zijn ze langer op de markt waardoor er misschien meer in Ableton zit. Maar Bitwig heeft in mijn ogen goeie native synths en FX, bijvoorbeeld een uitstekende Reverb en Polysynth.
Wat betreft de controller ondersteuning: Ik heb een Nektar p6 gekocht puur omdat het volledige integratie heeft met Bitwig, werkt perfect. Launchpad doet het ook erg goed met de script van Mossgraber. Waarschijnlijk heeft Ableton ondersteuning voor veel meer controllers, maar dat komt weer omdat ze langer op de markt zijn. Overigens is Bitwig gemaakt door ontwikkelaars die van Ableton af komen, zijn dus wel echt directe concurrenten van elkaar.
 

vink

atropos-krans-os
Lid sinds
7 juni 2013
Berichten
2.098
Locatie
in de meest diepteloze stad van dit kale land
Oh verrek ,,VINK, ik zie nu pas dat jij ook in deze topic op KVR aanwezig bent, wat toevallig dit! Zie trouwens ook de owner van Unfiltered Audio er tussen staan :D
(Hoe TAG ik hier eigenlijk iemand?)

ik ben niet via deze topic op het idee gekomen en hez, had het van iemand discord. het was een vage beschrijving maar voldoende. in een andere thread.
daarna ontstond deze thread, en zag ik dat ik het goed deed. dus vanuit niets een bitwig expert :D;)8D:?... ff schouderklopje voor mezelf, en ben ook uit gaan zoeken hoe die phasor werkt, vrij simpel, staat in die thread, niet door mij, uitgelegd, al volg ik het niet zo goed, de vergelijkingen, maar ik weet het al, dus wellicht ligt het daaraan...

ik moet de phase modules nog ontleden, wil dit ook in andere soft modulars kunnen toepassen, probeer een developer zo gek te krijgen, het schrijven van die phase modules zoals skew, mirror etc. kan ik niet zelf, maar het zou mogelik moeten zijn met bestaande modules. de phasor is een unipolaire oscillator, ramp/saw. heel simpel, maar doeltreffend.

ja, ik was trots dat ik eigenlik binnen een paar uur bitwig veel beter begreep, en zelfs eksperimenteren kon, de poly grid vind ik nu erg leuk..

taggen; is simpel; eerst @ dan de naam intikken er gelijk achteraan Jason31 je krijgt ook gelijk een drop down, met namen...

ja michael hetrick, is thelizard! die heeft wel iets met bitwig, komt soms opduiken.

die wavetable manipulation is wel erg krachtig, en het idee van thelizard, daar zou ik niet op gekomen zijn, maar ik ken heel de poly grid niet.

wel is het handig wanneer je veel phase modules gaat gebruiken, om een gain - vol module tussen wavetable en filter te zetten, of wanneer je geen filter gebruikt, deze tussen wavetable uit en audio output te zet.
of veel; wanneer je flink gaat manglen, gaat het boven de +5 volt en -5 volt komen (ik weet niet wat voor waarden ze in poly grid aanhouden, in reaktor, zijn de waarden b.v. -1 tot 1, of gewoon 0 tot 1, maakt niet zoveel, behalve wanneer je gaat werken met thresholds en zo, of logic dinges dingen, maar goed dan nog), dan gaat het clippen..

ik weet niet hoe de wavetable van poly grid werkt, maar een wavetable op zichzelf kent geen aliasing, wanneer de standaard wijze, of meest gebruikte wijze gebruikt (...) wordt FFT/iFFT, oftewel de 2048 samples per slot (Van 256, er hoeven niet per 256 slots te zijn, niet alle wavetables in bitwig zijn 256 slots, interpolatie...), worden 1024 bins/partials, sinussen, met volume sterkte (wow wat een ekspert term) en phase.

een wavetable is een zware bewerking, zeker met WTFX, of phase modulation, bitwig houdt zich goed staande verdacht staande. zie serum of vaporizer2, die kunnen dat amper aan, polyphoon...

maar dit is wel een mooie uitbreiding van bitwig. en voor mij persoonlik, eindelik betreedt echt het domein van bitwig, met modulaties, MPE, poly grid. etc.

ik heb zie nu over 1 reaktie heen gelezen, al was het een reaktie op mij, van hez;

"Congrats on your first experiments with phase! Bitwig is a little different to other modulars that I've used in how much it exposes phase to the user - normally this sort of calculation is done 'in the background' for modern digital oscillators, but it's actually how a lot of them work in reality, particularly wavetable synths. The fact that Bitwig also uses phase for its sequencer is also very unique, and in my opinion adds a nice harmony between rhythm and timbre. I'll write a little follow up post attempting to explain how this works in a slightly simpler way."

dit is wel bizonder aan poly grid, en heb al een developer aan zijn jas zitten trekken, aangezien die iets met phase modulation wil gaan doen, of al iets heeft liggen, ik begin de zin opnieuw:
het is niet vreemd dat ik dit niet in andere modulars zag.

wellicht is de methode in andere modulars anders... sja, ik zal eens java, en DSP moeten leren, of C++ en DSP (C++ gaat nog wel, DSP, niet, goed je kunt alles bij elkaar roven, alle code die je nodig hebt, kun je eigenlik roven, maar dan heb je nog geen optimale module, da is t echte werk).

maar goed, wat maakt het uit, voor dit soort werk, heb ik de poly grid, en eindelik een echte verleidelikke ingang voor mij voor bitwig.

hez gebruikt images, maar die zie ik niet, zijn dat mijn blockers? als de reaktie quote zie ik wel de links naar dropbox.

goed niet nodig.

ik zit wel in die threads als een kind zo blij, en congrats! .... goed... ik was zo blij dat ik eens bitwig lekker kon gebruiken, ipv maar heel oppervlakkig, de mogelikheden van heel bitwig zelf...

EDIT: wanneer het over bitwig gaat, gaat het over ableton en omgekeerd. om alle diskussies te omzeilen dacht ik; ableton live 10 suite + push 2, bitwig studio 3.2.x, cubase pro 10.5, reason 11 suite, reaper 6.x, maschine 2 (+mk3+jam) en harrison mixbus 6. alleen die studio one en logic zitten me dan nog dwars......
 
Laatst gewijzigd:

Jason31

Bitwigger
Lid sinds
11 Maart 2008
Berichten
651
Locatie
Almere
vink oh zo simpel haha.
je bent al aardig ver zo te lezen met het ontleden van de Grid, ik weet niet of jij ze ook meestal kijkt maar ik heb ontzettend veel geleerd van de filmpjes van Polarity, maar weet nog lang niet alles, ik raak altijd ook weer veel kwijt, heb al een tijdje niet meer in de grid gezeten, dan moet ik steeds weer opnieuw beginnen lijkt het. Het is geen makkelijk systeem maar oh zo leuk. De Polymer begin ik steeds leuker te vinden, de voice stack is ook al zo geweldig, en de unisons zijn ook zo goed. Ik vraag me af of er andere DAW's zijn met zo'n goeie interne synth?
 
Top