Roland GAIA SH-01

Nieuw - en morgen op de Messe! Helaas nog weinig van bekend, behalve dat 't een SH-201 opvolger is.

Camshot van iemand die op de Messe rondsneakte volgens mij:
attachment.php
 

Attachments

  • sh01.jpg
    sh01.jpg
    55,7 KB · Bekeken: 98
Hmm.. hoe plastic ook.. hij wekt toch mn interesse.. Zat te twijfelen over een SH 201.. maar die is behoorlijk groot.. als deze wat compacter is.. Misschien toch echt een optie.. Heb nu eenmaal te weinig plaats namelijk..
 
Het is een vrij klein compact apparaat, maar de toetsen zijn wel prettig te bedienen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de MicroKorg. Je kunt er gewoon goed op spelen.
 
Heb nu een Korg R3 die erg goed bevalt.. alleen zitten er zaken in menu's.. Wil ook graag een synth met alles onder directe knoppen.. Dus ik wil m wel eigenlijk!

Misschien es ff op spelen ergens binnenkort..
 
Een nieuwe lading filmpjes van Roland:

Zelf heb ik net een Juno Di gekocht. Op zich heb ik al genoeg synths nu en het is niks voor mij: Juno Di klinkt heel veel beter (maar dan met 1350 samples) maar wie dol is op knoppies draaien...
 
Ik hoop dat ie in het echt beter klinkt want hier word ik toch een beetje fruitig van.
 
Hmm.. ik wil hem eigenlijk steeds meer sinds ik er wat dingen over heb opgezocht.. is ondanks zn cheape look toch wel een aardig beest.. en dat zo compact..
 
Wat ik er van gehoord heb in die video's, heeft het nog steeds dezelfde sound-engine als en JP-8000, of iets wat daarvan afgeleid is.

Het verschil is dat je nu 3 layers hebt, 3 aparte synth lines dus.. een beetje zoals een CS-80, maar dan een line meer, en zonder de geweldige sound van de CS. Verder begrijp ik dat je op elke layer een supersaw kan selecteren.

Dat zijn dan 3 JP-8000 supersaws bovenop elkaar, en dat alles met 64 stemmen polyfonie (3 layers, dus 64 gedeeld door drie dan, is nog steeds veel)... the horror! Dus de ultieme synth voor de tranceheads.



Verder is het niet echt iets bijzonders volgens mij.. hij mist ook de feedback wave (toch een van de leukste features van de JP). :gaap:
 
Heb nu een Korg R3 die erg goed bevalt.. alleen zitten er zaken in menu's.. Wil ook graag een synth met alles onder directe knoppen.. Dus ik wil m wel eigenlijk!

Misschien es ff op spelen ergens binnenkort..

De R3 is veel meer synth voor je geld. je mist alleen de audio integratie en plugin integratie. Ik hoop dat ze dat nog eens gaan uitbrengen voor de R3 bij KORG.

Over de GAIA:
Ik vond het meer van hetzelfde in een ander jasje. Een mooi design, dat wel.
En voor de doelgroep (mensen die synthese willen leren schat ik) een goede zet. Maar eigenlijk een sh201 v2.
 
Laatst gewijzigd:
Heb is even zitten kijken op de roland website. Maar pfff.. wat een niveau die filmpjes! Is ook gelijk duidelijk op welke doelgroep ze zich richten. Maar jammer, heb toch altijd nog wel de hoop dat Roland OOIT met iets leuks zal komen. Gaat waarschijnlijk wel erg lang duren op deze manier :P Want er zit sinds de JP-8000 en 8080 geen vooruitgang meer in!

Op de V-Synth na natuurlijk, maar dat vind ik een heel ander soort synth. Meer een soort hybride tussen een synth en een soundcanvas.

Roland is helemaal uitgekakt..
 
aardige vent, maar het is IDD gewoon de zoveelste JP8000 kloon.
ook die phrases, global EQ en effecten maakt het allemaal een beetje preset amateuristisch ofzo, op een synth allemaal overbodige luxe vind ik
 
Juist handig toch, die effecten. Ook EQ-en is niet verkeerd als je beginner bent, en geen volwaardige mixer hebt...
 
Ik blijf het een mooi ding vinden om lekker mee te prutsen... Wel jammer dat ze adverteren met multitimbrality (16 geloof ik) terwijl dat eigenlijk enkel kan met wat standaard sounds.. Je kan dus niet fantastische eigen patches maken en die multitimbraal gebruiken..

Das een tegenvaller..
 
Zat net dit te lezen op Harmony Central...het is *geen* JP8000 kloon, maar een SH32 kloon.

Yoozer wrote:

After that, to Roland to check out the Gaia SH01. The idea was nice - 3 oscillators, nice control panel, compact size - mh, this could be a nice competitor for the R3. Thing is, they ruined it.

Good god, what a disappointment.

Dear Roland; it's not bad that you repackage existing technology.

It's bad that you repackage shitty existing technology and don't learn from your mistakes. The knobs step. The filter squeals, badly. You can't do anything with the spread of the supersaw - mostly because it's not even one, it's just a looped sample.

In other words, this is a beefed-up SH32 minus sequencer. Oscillator sync disables the filter and forces it into mono mode. This isn't a real VA.

Look, it was real simple! All groundwork was already done for you in the V-Synth! Take the VA in there, beef up the polyphony to 16 which should not be rocket science, re-release with somewhat more dedicated control surface - people happy! Instead, this. The Germans have a great term for it, and it's

'völlig bescheuert'

which means batshit insane.

Doe met die informatie wat je wilt.

Tuurlijk zo'n SH32 was ook best een aardige bak - kon heel aardig klinken, maar de mallotige beperkingen die er op zaten gaan je gewoon tegenstaan. Wat mij betreft een groot verschil tussen Korg en Roland. Korg (meesters in het uitkleden van concepten) weet altijd net wat beter wat je wel en wat je niet weg kan halen.
 
Tja...ik hou het wel bij de JP8000. Al vind ik die bak ook niet 100% heilig hoor. Maar hij geeft me al het VA en trens geweld dat ik nodig heb.

Met onboard effecten en EQ vind ik overigens niks mis, je kan er nooit teveel van hebben en niet gebruiken kan altijd.
 
Back
Top