Mac specificatie thread + geluidskaarten deel II

Is het zo dat je niks hebt aan een GPU voor muzieksoftware? Volgens mij is een GPU juist dermate geschikt voor het doorbuffelen van audiostreams en de mega berg microcores werken ideaal voor VST's... Maar dan moet iemand het wel zo programmeren.

Dat gebeurt al. Uad1 is gewoon een videochip. Maar videokaart zit voor video in een computer dus is er helemaal niet voor gemaakt om audio te doen. Pas als je een aparte kaart voor audio maakt met zo'n chip kan je er pas wat mee. Nu alleen video.
 
De nieuwe iMac Pro. Startprijs €4999,-
MAC-pro-design-website.jpg


Specs zijn nice maar wie durft dit te kopen voor professioneel gebruik?
 
Ziet er fraai uit, maar wat een prijs...
Ik zou zelf liever een aparte kast zien, zoals de oude mac pro, maar dan kleiner. Schijven, geheugen, kaarten wisselen zijn voor mij toch wel belangrijk, of denk ik nu erg ouderwets?
 
Heel vet met 18 cores etc. Maar dan zit je aan 8-9K. Dat is echt way too much.
Nieuwe MACPRO en MAC MINI's komen later. Daar ga ik voor. Mn 2011 i7 15" pro met 16gb draait nog als een zonnetje. Enige wat mee stoort is dattie gaat blazen doordat er een groot scherm aanhangt. Vooral met UAD plugs gaati blazen. Een MAC MINI Quad core i7 new generation met een 4/5K compatible GPU zou voor mij ideaal zijn. Geen geblaas en hopelijk wat chiller voor de portemenado
 
Ziet er fraai uit, maar wat een prijs...
Ik zou zelf liever een aparte kast zien, zoals de oude mac pro, maar dan kleiner. Schijven, geheugen, kaarten wisselen zijn voor mij toch wel belangrijk, of denk ik nu erg ouderwets?

Nieuwe MODULAIRE MacPro komt in 2019, is al aangekondigd. Ik ben al aan het sparen, komt precies mooi uit want dan is deze 2013 versie weer 6 jaar oud, beetje de standaard termijn wat ik met een MacPro doe voor ik hem vervang
 
Voor muziekproductie is zo'n iMac Pro echt wel een beetje overdreven hoor.
Die zijn echt gemaakt voor hele zware rekentaken zoals 3D animatie ed.

Voor sec muzikale doeleinden kan je prima af met een 27" iMac.
En die is nu ook weer opgewaardeerd dus nog sneller.
Stukje vriendelijker voor de portemonnee ook.
Zelfs die zijn over de top want voor muziek heb je echt geen 5k scherm nodig.
Maar kwaad kan het ook niet natuurlijk :)

Ook zijn de aluminium Mac Pro's vanaf 2010 ook nog steeds ondersteund in High Sierra dus dat blijft ook nog steeds een zeer goede optie voor muziekproductie maar de vraag is wel hoe lang dat nog duurt. Die hebben wel het voordeel dat je er harddrives in kan doen.
 
Voor de meeste studiotoepassingen zou een nieuwe Mac Mini met 8-core i7 de meeste sense maken. De vorige generatie mini (met quad i7) deed tot vorige week kranig werk voor me.
 
Voor de meeste studiotoepassingen zou een nieuwe Mac Mini met 8-core i7 de meeste sense maken. De vorige generatie mini (met quad i7) deed tot vorige week kranig werk voor me.

Di wil ik. een 8 core mac mini. Met 4k support. Dikke TB UAD setup eraan.
All I need. MACPRO of imac pro is voor mij overkill.

Als je volledig ITB werkt wellicht wel nodig met zware VSTi's.
Ik zelf gebruik enkele HW en UAD dus de Mac heeft het niet zo zwaar.
 
Ja, same deal here. Ik heb 34 kanalen Apollo met 16 UAD cores aan thunderbolt hangen. Ging prima zelfs met die oude mini. Is nu een MacPro geworden, maar dat was meer door rare omstandigheden dan absolute noodzaak.
 
Nieuwe MODULAIRE MacPro komt in 2019, is al aangekondigd. Ik ben al aan het sparen, komt precies mooi uit want dan is deze 2013 versie weer 6 jaar oud, beetje de standaard termijn wat ik met een MacPro doe voor ik hem vervang

Ik spaar ook nog even door. Het zal wel weer een kostbaar gelach worden.

Waarschijnlijk zie ik er teveel in, maar wat ik her en der lees over wat Apple zegt over de modulaire Mac Pro, is niet perse dat ze upgrades aan de eindgebruiker gaan overlaten: "a modular design […] which should make it easier for Apple to update with new components on a regular basis", "we want to architect it so that we can keep it fresh with regular improvements"…

We wachten af.
 
Ik vind dit design persoonlijk vreselijk.
In vergelijking met de standaard iMac's die al erg beperkt zijn in upgrading is deze iMac Pro helemaal fixed en is zelfs het RAM geheugen niet te vervangen. :frons:

Hoeveel zal 128GB RAM gaan kosten bij Apple? En dan hopen dat alles (scherm, videokaart, cpu, ram, opslag) blijft werken voor 5/6 jaar omdat je niks tussentijds zou kunnen vervangen, upgraden, repareren.

De Mac Pro die ze beloven heb ik ook geen vertrouwen in. Al wordt het iets modulars achtig, dan nog Apple only waarschijnlijk.

Apple is met dingen bezig waar volgens mij niet veel pro users echt op zitten te wachten. Die markt is voor Apple blijkbaar niet aantrekkelijk genoeg om naar te luisteren.
 
Laatst gewijzigd:
Joh dan stap je toch lekker over op een PC of een Linux bak.
Niemand verplicht jou met Apple te werken

..hoewel ik zelf ook vraagtekens heb bij hun beslissingen.
Voor mij is er tot op heden geen zinnig alternatief voor Apple
 
. Een teardown van iFixit toont aan dat Apple in de nieuwe versie van zijn 21,5"-variant van de iMac het geheugen en de processor niet vastgesoldeerd heeft aan het moederbord. Dat betekent dat gebruikers met de nodige moeite hun all-in-one van upgrades kunnen voorzien.

De upgrades zijn niet gemakkelijk te plaatsen, zegt iFixit. Zo is er een gespecialiseerde tool nodig om de glasplaat en het scherm van de behuizing af te krijgen voordat gebruikers toegang hebben tot het geheugen en de processor. Bovendien zit het geheugen aan de achterkant van het moederbord.

Bron Tweakers. Flink rotklusje dus met een iMac maar het kan. De mac pro die er ooit aankomt zal dan toch ook wel hierin meegaan lijkt me, dan nog wel hopen op een pcie slot.
 
Heel vet met 18 cores etc. Maar dan zit je aan 8-9K. Dat is echt way too much.
Nieuwe MACPRO en MAC MINI's komen later.

Laten we hopen dat ze het eindelijk dat gaan doen het is namelijk al weer tijd geleden dat die apparaten vernieuwd zijn....
 
Ik zit met een vraag wat ik het beste kan doen met me iMac 21.5 quad core 2.5mhz...
Ik zit namelijk te overwegen om een ssd(500 GB Samsung 850 EVO) in me iMac te doen Kan iemand mij zeggen welke ssd ik het beste er in kan doen en waar ik het beste die ssd in kan laten zetten ?
Standaard zit er al een 500 GB HDD in.
of is het toch beter om hele andere mac aan te schaffen omdat het niet goedkoop is om om ssd er in te laten doen of weet iemand een ergens anders nog goedkoop adresje in de buurt van Noord-Holland ?
En ik heb nu 12 GB werkgeheugen is dat ruim voldoende of kan ik beter nog meer geheugen er in doen(max 32GB) ?

Ik ben namelijk erg benieuwd of een van jullie nog wat tips hebben wat ik het beste kan doen ?
En ik ben erg benieuwd hoe jullie het allemaal hebben in gedeeld of ik nog ergens rekening moet houden.
Mijn idee is namelijk dat ik een ssd in me iMac van 500 GB laat in zetten en die dan door de helft zet 2 partitie van 250 GB op de een laat ik macOS booten en op die ander zet ik alle samples die ik gebruik.
En die hdd die er al in zit gebruik ik alleen als reserve opslag omdat me mac al weer 6 jaar oud is wil ik die minder gaan gebruiken om zo data corruptie te voorkomen al.
En via thunderbolt 1 met adapter van http://www.kanex.com/products/item.aspx?id=5042
En sluit daar een externe HDD behuizing aan die ik via een van deze poorten die namelijk beschikt over een e-sata en usb 3.0 met uasp supoort voor snellere dat overdracht en daar in zit dan een western digital gold HDD
https://www.mobile-harddisk.nl/product/11028/2tb-wd-gold-wd2005fbyz.html?ref=hwi


Als jullie nog suggesties hebben of tips hoor ik dat graag ik ben namelijk niet enige die dit gedaan heb zo hoop ik namelijk nog tijdje vooruit kunnen.
 
Over "geluidskaarten deel II" gesproken..
wat zijn goede geluidskaarten met thunderbolt tegenwoordig?
Of stapt Apple daar nu ook vanaf en wordt alles USB-C?

Motu, Universal Audio, Focusrite, RME, ze maken allemaal wel interfaces met Thunderbolt.

En om het lekker verwarrend te maken: de Thunderbolt 3 aansluitingen gebruiken de USB-C connector, aan het poortje alleen kun je dus niet altijd zien of het USB of Thunderbolt is.
 
Overigens is Thunderbolt 3 gratis te gebruiken in tegenstelling tot eerdere standaarden als FireWire, dus een veel grotere kans op en langdurige en brede ondersteuning. Voor FireWire moesten altijd royalties betaald worden dus de meeste fabrikanten lieten het weg.
 
Ik vroeg me af welke grootte ssd kan ik beste gebruiken in combinatie met logic ?
 
Is Samsung 850 EVO 250 gb groot genoeg hij word in een behuizing geplaatst en die word dan weer via esata aan gesloten dit moet toch genoeg zijn ?

Alles gaat dan via thunderbolt aan gesloten op iMac 21,5 inch met quad core 2,5 GHz met 12 gb geheugen en intern 500 gb hdd.
 
Back
Top