Lowlands 2009

Present. Line up valt nog niet echt mee. Promo in de Bravo lijkt me spannend maar vraag me af of dit om 16:00 uur uit de verf komt. Speedy J is natuurlijk altijd gaaf maar 03:00 uur als aanvangstijd is wel laat. Snoop Dogg in de Alpha dan maar......en Lilly Allen. Wat Lilly Allen? Waarom? Omdat Lilly Allen op Glastonbury gelijk met Lamb geprogrammeerd werd en ik naar de laatste ging, wat overigens een fijn optreden was. Lilly Allen bleek echter ook een zeer prettige set gegeven te hebben met veel D&B en techno invloeden. Toch effeuh checken dus.

O,ja als je de LL site ook zo onleesbaar vindt gebruik dan lowla.nl
 
Ik vind 'm wel geinig eigenlijk, die Lowlands-website. Het is altijd meer een soort kunststuk geweest dan een 'normale' site. Misschien iets extremer dit jaar dan anders, maar ik kan er goed mee overweg hoor...

Maar waar verwacht ik dan veel van... Nou ja, Kyteman natuurlijk, en qua feestgehalte ook Promo&Guests, het hiphop-blok (Jiggy Djé, Winne, Fakkelbrigade) en... The Whitest Boy Alive! Twee jaar terug was ging een stampvolle Lima echt helemaal uit z'n dak op deze nerds; hopelijk dat de Bravo niet te groot is om die sfeer weer te kijgen (maar ik denk dat ik voor de zekerheid maar vooraan ga staan). 2 Many DJs lijkt me cool om een keer aan het werk te zien, maar ergens hoop ik ook wel dat het saai is, zodat ik nog een goed stuk Grizzly Bear kan meepikken (die was ik nog helemaal vergeten in dat andere draadje). HEALTH en Crystal Antlers ben ik ook nieuwsgierig naar. Van Metric hoop ik dat niet weer zo'n bandje is dat energiek klinkt, maar als een stel suffe sukkels op het podium staat. En ik hoop dat Maxïmo Park het nog kan. Een stel jaren terug heb ik ze overgeslagen om Bad Religion te kunnen zien, dat (voor mij) echt ontzettend saai was (geeneens een pit...). Tijd voor de revenge dus.

Oh ja, voor wie het nog niet gelezen had: Soulsavers heeft afgezegd, en wordt vervangen door het Belgische Ghinzu. En da's best een cool bandje! (http://www.myspace.com/ghinzu) Verder is het gerucht momenteel dat het gat in de Grolsch op zaterdag van 17-18u ingevuld gaat worden door Them Crooked Vultures, de nieuwe supergroep met Dave Grohl (Nirvana, Foo Fighters), Josh Homme (Queens of the Stone Age) en John Paul Jones (Led Zeppelin). Fingers crossed...

Wel weinig synths in dit lijstje... ;)
 
Promo...das toch hakken? Lijkt me geen goed idee om 16H.

Lily Allen vind ik echt super grappig en k ga er ook zeker heen, haar laatste album vond ik niet zo....maar degene daarvoor was echt super grappig, altijd met veel plezier geluisterd!

En ja ik vind de Lowlands site ook tergend kut!

Tering Cheimoon, hoe kom je aan al die info!

Mijn anekdote
 
Promo...das toch hakken? Lijkt me geen goed idee om 16H.

Tering Cheimoon, hoe kom je aan al die info!

De hele dag thuis achter je computer werken. Dan heb je best wel wat gelegenheid om de websites van Lowlands, 3voor12 (zie link Yawgmoth) en wat er verder maar is bij te houden... ;)

Promo wordt trouwens niet alleen Promo: hij heeft nu een project bij Top Notch, dat hiphoplabel (waar trouwens Aux Raus nu ook bij zet :D ), en het wordt dan ook Promo & Friends (van Top Notch, dus). Hakkûh meets rappûh - ik hoop echt op een supervet feest!

En ook daar heeft 3voor12 een artikeltje over trouwens: link - met foto's van synths, zelfs!

Dit is Promo's studio:
42270770+s(560)
 
Ik ben ook aanwezig dit jaar. Heb er erg veel zin in!

Paar namen die ik zeker wil zien:
Prodigy, Moderat (maar waarom al in de middag!?), La Roux, Vitalic, Noisia,
Paul Kalkbrenner, Vampire Weekend, Whitest Boy Alive, Bloc Party,
Boys Noize. Misschien ga ik ook nog langs Dizzee Rascal, Fakkelbrigade,
Kaiser Chiefs en Lady Sovereign. Brokencyde ga ik waarschijnlijk heen om
me even dood te lachen.

Veelal electronica waar ik echt naartoe wil dus. De rest van de namen
zeggen me ook vrij weinig, of interesseren me vrij weinig.
 
als ik zou gaan zou ik zeker wel naar; Martyn, Rusko en Benga gaan kijken. Dubstep! En ook naar squarepusher natuurlijk :halleluja
 
Damn mensen....ik wilde ook nog veel albums gaan checken maar ben gisteren, na een fles rum leeg gezopen te hebben, mijn tas kwijt geraakt in de efteling.....inhoud, een camera en i-Pod classic....echt zwaar kut!!!

Ik dacht eigenlijk dat de line-up niet uber was, maar hoe langer ik naar het blokken schema kijk hoe groter mijn tijdsgebrek word.
 
Ik ben er maar heb programma nog niet bekeken. Eigenlijk sta ik daar een beetje standby voor wat ICT gebeuren maar meestal hoef ik 3 dagen niks te doen. Hoef gelukkig niet op de camping te zitten maar in het bungalow park op 5 min rijden.
 
Lowlands... komen daar ook bands dan? Ik zie het allemaal wel weer. Bijna alle "DANCE" dingen heb ik al best vaak gezien. Vooral Kalkbrenner... denk nu zo'n 10 keer. Gast nog 'n keer ketamine gegeven omdat ie IETS moest snuiven, maakte niet uit wat.

Maar goed, meestal hang ik wat rond in de buurt van de Lima en bij het punk podium achter de Alpha is het ook altijd goed toeven. Bravo is me meestal te vol. En 's nachts te veel pillen Harrie's. Die zie ik ieder weekend al.. en vind vrouw lief ook nie zo leuk.

En de plek is camping 1. Als je de camping op loopt, dan ga je meteen rechts. Dan zie je aan het eind 'n hele rij bomen, daar is er eentje tussenuit. Het is de bedoeling dat we daar staan. En dan zoek je naar 'n grote groene legertent met 'n hangmat erin en 'n Doornroosje vlag hoog in de lucht. Lijkt me best grappig... 'n SF meeting op Lowlands.
 
Er zijn trouwens teveel leuke dingen om ze allemaal op te noemen...
 
Back
Top