Tip-verzamelpunt Ableton Live

Komop, waar blijven nieuwe tips:{
 
Origineel geplaatst door Acidfever
Ik zie nu pas dat Spleet probeert VST midi effecten probeert te gebruiken en geen mfx.

Volgens mij kan Ableton dat niet op die manier. Dan zul je midi moeten gaan routen want een VST FX wordt door Ableton altijd achter een VSTI geplaatst. Weet zelfs niet eens of ABleton externe midi FX ondersteund.

Denk ik tijd om even naar Ableton support te mailen of het Ableton forum eens te bezoeken!

Volgens mij moet je het VST midieffect in een track zetten en de midi output van die track routen naar een andere track. De VSTi daarin speelt dan de bewerkte midi noten.

Ik kan het mis hebben...
 
Origineel geplaatst door bliepbliep
dit is voor veel mensen een bekende maar hij MOET gewoon even vermeld worden...

http://www.ableton.com/index/forum

klik op tips & tricks en daarna op de bovenste post: sticky: Little list of tips and tricks (and a wiki)

er staat een hele lange lijst aan links naar zo'n beetje alles wat er te doen is met ableton.

stom dat ik geen directe link kan plaatsen :(

bliepbliep

Voor de luie mensch onder ons:

Klik voor een directe link! :D
 
Ik ben het hier allemaal een beetje aan het volgen, dat mixen in ableton is wel cool maar nooit echt mee bezig geweest... maar kzal het zeker nog eens proberen..

Heeft er iemand toevallig een tip hoe je een filter gebruikt met die send en return? dat kan toch niet dat je alles met een filter per kanaal moet regelen?
en een goeie sidechain tip in ableton? altijd welkom..

auto-filter en filter delay's rocken!
 
op deze foto
witte.GIF


zie je 14 audio-tracks + 2 impulse-tracks + reason track + rebirth track + 5 miditracks die de impulses bedienen, dan 5 return tracks (met bvb filter erop) waar alle tracks doorheen lopen.
Daarnaast staan er nog een zestal returntracks en die gebruik ik om effect op de andere 5 returntracks te steken.

Ik heb wel al gemerkt dat het soms nodig is dat je de returntrack nog eens naar zichzelf zend om betere resultaten te verkrijgen ;)
(0.0 db en niet meer anders krijg je soms feedback)
 
Mr. Mau voor de sidechain tip, ik heb op dit forum bij een topic over sidechaining een linkje zien staan waar er uitgelegd werd hoe sidechaining in verschillende programma's kon gedaan worden, en ableton zat daar volgens mij ook tussen :biertje:
 
bij het volledig zenden (de send knop op 0,0db) van een track naar een return met een filter erop, zijn er twee mogelijkheden:
ofwel staat de audio-routing van je track naar de master, en komt er geluid uit je returntrack (de gefilterde track) bovenop het originele geluid van de track
ofwel staat de audio-routing van je track op 'sends only' en dan komt er enkel uit je returntrack het gefilterde geluid

Wil je een filter in een return track kunnen aan/uitschakelen voor verschillende kanalen, bvb nu eens voor track 1 en 3 later eens voor track 2 en 4, en dan nog eens later voor 1 en 5, dan eens op geen, dan eens alle tracks door de filter bvb, dan is er een gans andere constructie nodig, is het dit laatste wat je zoekt mr. mau?
 
Re: shortcuts ableton live

Re: shortcuts ableton live

Origineel geplaatst door vipal
ik moet eerlijk zeggen dat ik niet alle posts hier goed heb doorgelezen dus misschien ist al genoemd:
http://forum.isratrance.com/viewtopic.php/topic/83317/forum/2

blijkbaar niet alleen de posts die je niet goed las, maar ook de MANUAL!!!!
Als ik me niet vergis staan al deze shortcuts gewoon af te lezen in je scherm....:stupid
 
Weetur iemand hoe je een scene looped? ik ben een live act in mekaar aant steke (live looping met footswitch enzo) en ge kunt tussen scenes toggelen (arrangement view) maar dan speelt ie gewoon verder vanaf scene locator 2 tot einde, zonder te loopen want die loopmarkers staan nog rond de vorige scene
iemand een tip?
dummy clips v 4 bars ofzo zeker? en die dan triggeren.. Ik vind niks over scenes loopen in de maual. Maar ik zou dat toch graag doen
 
1. Persoonlijk zou ik in jou geval eerst mijn set verder afwerken in de arrangment view, zonder loops waar je die zou willen hebben.
2.Daarna selecteer je in de arrangment view alle maten van je live set van begin tot einde, je klikt er rechts op en druk 'consolidate'. Dit zorgt ervoor dat je 1 lange sample hebt, met alle controllertoestanden enzovoort per spoor ipv stukjes na elkaar en dan eens geen stukje en dan weer wel een stukje. Dit zorgt ervoor dat ook de pauzes waar er geen muziek speelt op die track meegerekend worden, straks wordt duidelijk waarom.
3. Selecteer nu stukjes van de lange sample, bvb van 4 maten en druk op consolidate. Zo maak je van de lange sample terug korte stukjes.
4. Selecteer de stukjes en sleep ze via het symbooltje van de session/arrangmentview naar de session view terug. Zo plaats je ze terug in kolommen.
5. Programmeer de blokjes nu zoals je wil.

Bvb: een stukje van 16 maten bestaande uit 3 sporen waarvan ik de laatste 4 maten wil laten loopen. Spoor 2 speelt 1 maat stopt er 2 en speelt dan weer 1 maat.
Ik consolideer het geheel, en consolideer daarna in stukjes van 4 maten.
Ik trek de blokjes naar de sessionview.
De eerste rij in de sessionview komt overeen met de eerste 4 maten, ik programmeer deze blokjes zodanig dat ze automatisch de volgende rij triggeren die overeenkomt met de tweede 4 maten. Dit doe ik ook met de 2e, 3e rij. De 4e rij programmeer ik op loopen.
Als ik nu wil verder gaan naar nog meer rijen dan trigger ik ze via midi, bvb rij 5 afschieten met de volgende 16 maten of zo. Dit kan ook met het toetsenbord gebeuren of met de muis.

Nu rest nog de vraag waarom je 'lege' stukken moet mee consolideren.
Wel, als je dit niet doet, dan heb je een blokje tekort, en kan je bijgevolg dit blokje niet programmeren om naar het volgende blokje te gaan. Er is eigenlijk sprake van dummy clips voor de 'lege' stukken, blokjes die een lege sample afspelen gewoon om naar de volgende te kunnen gaan.

Ohja, en offtopic misschien, maar voor mij is een live set een live set en geen sequence set
:biertje:
 
tempochanges kan je ook met scenes regelen, vandaar dat je de naam van de scene kan veranderen naar bvb het aantal bpm dat die scene moet hebben...

zie puntje 7.2. TRACKS and SCENES, alweer uit de befaamde manual :biertje:
 
misschien een stomme vraag maar hoe kan ik voor meerdere tracks 1 effect gebruiken?? dus 1 eq instelling en compressor voor meerdere kanalen?
 
Origineel geplaatst door Javascript
misschien een stomme vraag maar hoe kan ik voor meerdere tracks 1 effect gebruiken?? dus 1 eq instelling en compressor voor meerdere kanalen?

Simpel. Alle tracks waar je het effect op wil hebben routen naar 1 track waar je dan het effect op zet. :)
 
Back
Top