• De uitslag van de Synthforum Contest 2021 is bekend!
  De resultaten zijn hier te zien.

 • Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
  Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
  Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
  Lees dan deze mededeling!

Synthforum Contest 2021: Aankondiging & spelregels > > Er kan gestemd worden!

Status

Dr van Lansberg

Trust me. I'm a doctor
Staff member
Lid sinds
18 februari 2011
Berichten
10.755
Locatie
Amsterdam
Synthforum Contest 2021 - De jubileum editie!

Na een jaar wachten zijn we er weer: de Synthforum Contest gaat beginnen. Dit jaar voor de 20e keer. Omdat we in het jubileumjaar zitten, doen we iets bijzonders. Voor de winnaar ligt niet alleen eeuwige roem in het verschiet maar ook een heel mooie prijs. Harold, eigenaar van i4 Studio en al jarenlang lid van ons mooie forum, stelt een prachtig pakket akoestische panelen uit de eigen EYE4 lijn beschikbaar. Je mag als winnaar dit pakket zelf samenstellen tot een waarde van 250 Euro, zolang het binnen de EYE4 lijn valt. Een geweldig initiatief van i4 Studio dat het feestelijke karakter van het jubileumjaar onderstreept. Om kans te maken op deze prijs kun je als lid van Synthforum je beste track van 2021 insturen. In januari 2022 start het stemmen en beslissen jullie samen wat uiteindelijk de "Beste Synthforum track van 2021" is geworden!

Alle muziekstijlen zijn geoorloofd, zolang je maar gebruik maakt van synthesizers of aanverwante instrumenten. Doe je ding, of doe niet je ding, als het je maar die eerste plek oplevert! En natuurlijk is elke er andere plek ook toegestaan.

Alle inzendingen zullen op hetzelfde moment worden vrijgegeven. Dat moment is zondag 26 december. Vanaf dan zijn alle tracks te beluisteren. Drie weken later begint het stemmen en dat kun je gedurende precies 1 week doen. Daarna is het weer afgelopen.

De planning ziet er als volgt uit:
 • Inzenden: Vanaf nu!
 • Uiterste inzenddatum: zaterdag 25 december tot middernacht. Daarna is inzenden niet meer mogelijk!
 • Beluisteren en beoordelen: vanaf zondag 26 december. Dan worden alle tracks gelijktijdig vrijgegeven.
 • Stemperiode: Zondag 16 januari 2022 tot en met zaterdag 22 januari 2022 middernacht.
 • Uitslag: Zondag 23 januari 2022.

Voor deelname geldt onderstaand reglement:

Hoe kun je meedoen?
1. Je moet op dit moment reeds lid zijn. Het is uitdrukkelijk niet toegestaan nieuwe accounts aan te maken om deel te nemen

2. Maak een nieuwe discussie aan in het subforum Inzendingen Contest 2021, vermeld in het onderwerp je forumnaam (dus niet je artiestennaam) en de titel van de track in de volgende vorm: Gebruikersnaam - Titel van de track.

3. Upload je track in mp3-formaat rechtstreeks op het forum. Dit doe je via de button Bestanden toevoegen links onder de tekst editor. Kies daarna je track vanaf je pc/Mac. Ga met je cursor bovenaan in je tekst editor staan en klik op insert. Je track verschijnt dan in een player in de post. Schrijf je bericht en kies voor Nieuwe discussie. Je inzending staat nu klaar om door de moderators goedgekeurd te worden. Na goedkeuring verschijnt je naam in dit draadje. Op zondag 26 december worden alle inzendingen zichtbaar gemaakt in het subforum Synthforum Contest 2021.

In je mp3 bestand kun je gebruik maken van tags om je forumnaam en de titel van je track te vermelden. Er zijn luisteraars die eerst alle inzendingen downloaden en dan later de tracks in bijvoorbeeld de auto beluisteren. Als je de tags hebt gebruikt, kunnen deze luisteraars de naam van de track en inzender zien.

Ook dit jaar is er 20 Mb beschikbaar voor je track. Bestanden die groter zijn, kunnen helaas niet worden verwerkt. Soundcloud- of YouTube links zijn niet toegestaan en zullen worden verwijderd. Hetzelfde geldt voor afbeeldingen en alle andere links. Post ook geen links en afbeeldingen als je reageert op inzendingen van andere deelnemers.

4. Elk lid mag 1 track posten. Je eerste inzending is definitief. Controleer dus goed op eventuele fouten in je opname of export voordat je je track plaatst. Elke stijl of duur is toegestaan.

Let op: Alleen tracks die als bijlage zijn gepost, dingen mee! Inzendingen worden eerst door het moderatorteam bekeken en goedgekeurd alvorens deze zichtbaar worden gemaakt voor iedereen.


Regels voor het stemmen (vanaf 16 januari)

1. De track met de meeste stemmen op 23 januari is de "Beste Synthforum Track van 2021" geworden. Het stemmen gebeurt via de poll functionaliteit.

LET OP: De namen van alle inzenders en hun tracks staan onder elkaar. Je kunt dit jaar op maximaal 50 tracks stemmen maar je kunt slechts 1 keer op de stemknop drukken onder de poll. Als je eenmaal op die knop hebt gedrukt, kun je je stemmen niet meer wijzigen. Dat betekent dus dat je al je stemmen in een keer zult moeten uitdelen. Het is niet mogelijk om op een later moment nog eens een stem op een andere track uit te brengen als je eenmaal hebt gestemd.

2. Iedereen, dus ook niet-deelnemers, kan per inzending een stem uitbrengen. Je kunt op maximaal 50 inzendingen een stem uitbrengen. Stemmen kan vanaf 16 januari.

3. Verder kun je uiteraard gewoon posten in de discussies die bij de track horen. Het is echter niet toegestaan om bewerkingen van tracks, eigen bijdrages of andere bijlages in andermans draadjes te posten.

4. Eenmaal uitgebrachte stemmen kunnen niet worden ingetrokken. Tracks waarop je niet hebt gestemd, kun je op een later moment niet alsnog een stem geven. Denk dus goed na voordat je op de stemknop drukt.

Net als voor het meedoen, geldt voor het stemmen dat je nu al lid moet zijn om straks te mogen stemmen. Tevens geldt dat je op dit moment minimaal 1 post op het forum moet hebben geplaatst. Eventuele ongeldige stemmen zullen niet meetellen voor de einduitslag.

Tot slot:

- Als je van tevoren niet zeker weet of je genoeg tijd hebt om alle inzendingen te kunnen beluisteren, begin dan te luisteren met de track die onder je eigen inzending staat (of als je niet meedoet, met de track van de inzender die alfabetisch na je eigen forumnaam komt) en werk de lijst van boven naar beneden af. Als iedereen dit doet, krijgt elke track evenveel kans om beluisterd te worden.

- Om alles overzichtelijk te houden is het niet toegestaan dat er tijdens de contest discussies worden gestart omtrent de contest of de reglementen. Alleen discussies ten behoeve van inzendingen zijn toegestaan.

- Accounts aanmaken om extra stemmen te kunnen uitbrengen, heeft geen zin. Aan het eind van de contest zullen ongeldige stemmen automatisch weggefilterd worden.

- Ook dit jaar zullen er moderators zijn die aan de contest meedoen. Moderators komen echter niet in aanmerking voor de hoofdprijs van i4 Studio.

- Ondanks het te verwachten aantal inzendingen is het voor iedereen leuk als zijn of haar inzending door de andere inzenders beluisterd wordt. Uiteraard is het geen verplichting, maar het zou mooi zijn als je tijd kunt vrijmaken om alle inzendingen te beluisteren.

- Voor vragen en/of opmerkingen (via PB) kun je bij de moderators terecht.

- Deelnemende moderatoren zullen zich niet bezig houden met de telling van de stemmen.

- Mocht zich een situatie voordoen waarin dit reglement niet voorziet, dan geldt de uitspraak van de moderators van het Synthforum.

Veel succes, maar vooral ook heel veel plezier met de jubileum editie van de Synthforum Contest!
 
Status
Top