Vraagje over Alesis Micron

waarnemer

Nieuwkomer
Lid sinds
18 januari 2008
Berichten
11
Hey,
Ik heb nu al enkele maanden een Micron en amuseer er mij wel mee, mss niet de gemakkelijkste om te bedinen maar soms wel erg inspirerende klanken en eens wat anders dan de digitale bakken van roland die ik voor de rest gebruik.

Een vraagje: Ik vind vrij snel vrij leuke klanken maar wat me wel stoort is dat bij zowat alles wat ik probeer er niet in slaag de hoogste frequenties weg te krijgen. Is dit enigszinds mogelijk? Zit er een soort van EQ in? of schaf ik mij dat best extern aan of vraag ik aan de mixer(live en studio) om het op die manier te doen? Het is alltijd veel handiger als ik zowel live als in de studio van mezelf al 100% het signaal doorstuur dat klinkt zoals ik het wil.

Tweede vraagje: Bij de parameters zit er iets in dat "track " heet waarbij je verschillende punten kunt selecteren. Ik heb geen idee waarvoor dit dient. Heeft dit iets met geluidsgolven te maken of gaat dit over sampling of wat?

Voor mensen die me kunnen helpen: mijn achtergrond(kwestie van te weten in welke taal er tegen me kan gepraat worden :)):
Ik speel veel maar ben (jammer genoeg, wil het wel worden, tips zijn altijd welkom) nog geen echte sound-specialist. Ik speel in een band op professionele basis maar ben persoonlijk nog geen echte pro-synth-speler(vooral dan soundgewijs moet ik nog heel veel leren). ik ken dus kwa termen enkel de basis(env,filter,lfo,FX,trek ik mijn plan mee) en maak mijn klanken vooral via trial and error
Ik gebruik live een digitale stage juno en stuur met een midi controller reason aan . Voor de rest heb ik dus nog een micron en wat speelgoed: farfisa,casio pianokes,solina.
Kwa sounds maken is deze micron dus echt niet voor mij

ALVAST BEDANKT!!!
 
ha waarnemer,

Ik heb de Micron al een tijdje niet meer, dus ik kan me vergissen. Maar volgens mij kan je per geluid meerdere filters gebruiken. Je zou dus een low-pass filter in kunnen schakelen (bijvoorbeeld als filter 2). Zorg er dan wel voor dat deze het hele signaal pakt, en niet bijvoorbeeld paralel staat aan filter 1.

Wat betreft de track-parameter: ik weet niet meer uit mn hoofd waarvoor deze dient. Op veel synths zit keyboard-tracking, wat inhoudt dat een parameter (vaak de filter-cutoff) varieert met de plek waar je op het keyboard zit. Dan gaat bijvoorbbeeld de filter mewer open als je hogere tonen speelt.

Jelle
 
1 zoek op net een gratis editor voor op pc of mac, maakt het allemaal een stuk overzichtelijker en makkelijker
2 hij heeft 2 filters , na de oscillatoren , die parallel geschakeld zijn. ( kan je ook anders regelen zo nodig )
die filters kunnen de hoge tonen weghalen als je bv kiest voor de lp ( lowpass ) type. dan gewoon ( bij beiden ) de cutoff frequency omlaag draaien.
3 de trackinggenerator is een module om stuursignalen ( bv envelope generator of lfo uitgang ) te veranderen . je kan van de ene grafiek/vorm een andere maken . het uitgangssignaal kan je dan weer bv de filtercutoff of de osc frequentie laten aansturen.
de handleiding is inderdaad wat summier. je zou de a6/ andromeda user manual kunnen downloaden , die bespreekt dezelfde termen wat uitgebreider
 
Back
Top