Wat is jouw raarste muziekwinkel ervaring?

Zow.. dan heb je hem zo'n 486.25 miljard jaar voor de oerknal gekocht 8D


da´s pas vintage,...................

de enige muziekhandel waar ik wel eens kom is hier in het dorp, van de locale pianostemmer.
kom er wel eens voor een setje snaren oid.
perfecte service, altijd vriendelijk, echte bodemprijzen.

je kan er ook een blokfluit kopen..................:okdan:

:koffie:
 
Iets kopen bij Feedback en dan een doos krijgen uit het magazijn met flinke schade. Als je vraagt of je eerst mag kijken of er geen schade aan het apparaat zit. Dan is het niet mogelijk. Ook na het betalen mocht ik hem er niet openen. Aparte manier van doen. Achteraf zat er geen schade aan het apparaat. Als je iets komt kopen dan word je zo slecht geholpen dat je uiteindelijk niets koopt.

Heel lang geleden kocht een TB303 voor 995 piek en de man ik de muziek winkel wist totaal niet hoe die werkte. Maar ik kon hem kopen en als die niet goed was dan kon ik hem terug brengen.
 
Niet raar, wel onvriendelijk: Jaren geleden ging ik bij feedback mijn yamaha A4000 halen, voor een veel te hoge prijs. Ik heb van te voren even gebeld en gevraagd of ze er nog hadden, aangezien ik uit Vlissingen moest komen. "Ja hoor, we houden er wel 1 voor je vast, hoe heet je?". Je snapt het al, daar aangekomen hadden ze de laatste net verkocht. Nou lekker. Ik naar Peter Verspuy gebeld en daar hadden ze 'm nog staan en wilden 'm graag met 200 gulden korting verkopen voor dezelfde prijs die Feedback wilde hebben.

Eigenlijk is het elke keer wel raak bij feedback. Slechte adviezen, medewerkers die je afsnauwen of niet eens te woord willen staan en je 2ehands Roland D2 willen aansmeren als je voor een electribe komt.
Nope, feedback, ik ga er nog wel eens heen om het een en ander uit te proberen, maar kopen doe ik daar niet meer!
 
... Ik vroeg of hij de doos wilde open maken zodat ik kon zien dat deze er ook daadwerkelijk in zat. Waarop hij antwoorde dat dat teveel werk was of iets dergelijks.... Waarop ik antwoorde: dan laat maar zitten, koop ik hem wel ergens anders. Toen was hij ineens een stuk klantvriendelijker!
Volledig begrijpelijk. Als de verkoper niet zeker weet dat je hem ook gaat kopen, dan blijft de doos dicht, vooral bij een Nord. Een open doos daalt ongeveer 35% in waarde. Daar ga je heden ten dage niet licht mee om!

Wout
 
Ik kwam ooit in Haarlem bij Musicmaniacs om een JV80 te kopen (geld in de achterzak). Om voor mij onbegrijpelijke redenen bleven ze me maar naar een, veel goedkopere, JV30 sturen. Dat zou precies zijn wat ik nodig had. Ik maakte toch echt duidelijk dat ik voor de JV80 kwam en dat ik 'm ook echt wou kopen. Blijkbaar wilden ze niet graag het duurdere instrument verkopen. Heb 'm uiteindelijk ergens anders gehaald...

Begin dit jaar een setje KRK VXT4's gekocht bij Dijkman in Alkmaar. Er stond helemaal niets aangesloten en ze waren te beroerd om even een cd spelertje aan te sluiten zodat ik even kon luisteren. Kom op nou dat is één minuutje werk. Ik kom toch om daar 600 euro uit te geven! :-( Ik ben veel te ongeduldig en wou ze dezelfde dag hebben dus toch maar op de gok meegenomen maar de volgende keer koop ik m'n spullen wel online.

Iets heel anders: Afgelopen vakantie in de USA met hoge verwachtingen bij een grote Guitar Center naar binnen gelopen. Wat een waardeloze tent. Qua gitaren enzo nog wel redelijk maar voor toetsen echt kansloos. Geen Dave Smith, geen Moog, geen Nord en van Roland/Korg/Yamaha alleen de eenvoudigste huis, tuin en keuken keyboardjes. Kansloos.


Conclusie: Winkels willen eigenlijk helemaal niets verkopen.
 
Iets van 12 jaar geleden bij Feedback tegen een leuke korting drie keer een Yamaha EX5 besteld (samen met twee vrienden). Uiteindelijk bleek eentje het winkelmodel te zijn, en de ribbon was beschadigd, en dat was natuurlijk degene die ik mee naar huis nam. Na veel stennis schoppen kreeg ik het nieuwe winkelmodel mee, die wat minder afgeragd was. Ik heb nooit meer iets bij Feedback gekocht, en ik geef toch duizenden euro's per jaar uit aan muziekspullen. Wat een ontzettende eikels.
 
Eerste helft van de jaren '90 was ik vertegenwoordiger in studio apparatuur voor een Brusselse importeur.
Een van de merken in m'n pakket was de gloednieuwe Soundscape Harddiscrecorder.
Franky, de toenmalige eigenaar van Key Music (Sint Niklaas - België), vond het de moeite waard om er zo een in z'n winkel te hebben.
Op een dag, had ik een afspraak met een potentiële klant van hem in de zaak voor een demo.
Ik deed de demo en op hetzelfde ogenblik was iemand verder in stilte enkele gitaren aan het uittesten.
Demo gedaan, klant tevreden, toestel verkocht ... komt de kerel die de gitaren aan het uittesten was naar mij met een gitaar in z'n hand.
"Da's een gitaar naar mijn gedacht... da's een goeie, ik neem ze" Die dacht natuurlijk dat ik een verkoper van de zaak was ;) en ik had het vermoeden hem wel eens eerder gezien te hebben... Met hem meegegaan naar de kassa en wat bleek?
Het was Hugo Matthysen! :eureka: http://nl.wikipedia.org/wiki/Hugo_Matthysen

Grtz!
Exo.
 
servaas hield indertijd echt geweldige stunts uit ja. die mis ik hier wel. nico servaas leeft nog. en wel....op de bahama's. nu moet je weten dat het een soort archief mannetje in stofjas was(wel veel aardiger dan zn personeel). tijdje terug kwam ik hem tegen in leren(!) broek met een enorme stoot(lees pinup) aan zn arm. het was zn vrouw. nog ff gegebabbeld dus. met zn nieuwe uitstraling kon die zo naast bono staan.
ander verhaal. de oude van muziekhandel suiker. mn dwarsfluit had een lekkende klep. ik naar hem toe en hij pakt deze uit. na een vloeiende pirouette beweging als een hans kazan....kijk....gemaakt! flink buigen met geweld helpt dus toch.
nog een. ik stuurde een privé leerling naar tach&tally voor een G2. dom, dom, dom, komt de leerling naar buiten met een heel ander ding terwijl ik de eigenaar j v b hierover gesproken had, provisie. pas een jaar later kreeg ik die. meneer zit nu in het politieke kamp van wilders en was tijdje terug in de krant wegens een vorige muziekwinkel wat niet netjes uitging als nachtkaars. ik hoop dat dit met die partij ook gebeurt.
 
Laatst gewijzigd:
Henk Suiker!
Geweldig, die man was zeer regelmatig 'op vakantie' :)
Wat er allemaal van een vrachtwagen kan vallen...
Maar dat is wel heel lang geleden.
Maar Nico Servaas... Hoe oud is die dan nu?
(Servaas stond aan de wieg van Den Haag Beatstad jaren 1965 en verder)

Wout
 
nico? ik schat 63. maar in de winkel leek hij dat al. nu zongebruind en dat enorme mokkel naast hem. lachen wel, die wordt zn dood nog eens. de zoon van de vacantie man suiker, heeft de winkel voortgezet maar niet meer op de valliantlaan. nooit meer daar iets gekocht en inderdaad, bijna halve eeuw geleden. volgens mij deden ze zaken met container en co, usa.
 
nico? ik schat 63. maar in de winkel leek hij dat al. nu zongebruind en dat enorme mokkel naast hem. lachen wel, die wordt zn dood nog eens. de zoon van de vacantie man suiker, heeft de winkel voortgezet maar niet meer op de valliantlaan. nooit meer daar iets gekocht en inderdaad, bijna halve eeuw geleden. volgens mij deden ze zaken met container en co, usa.
Ronald ging ook regelmatig op vakantie, maar vooral naar Thailand. Maar toch was pappa Henk een markant figuur in het Haagse muziekland. Je kon 'rommelen' en dat was voor armlastige scholieren best wel handig. Servaas was meestal: "Kome de here effe kijke of hebbe ze ook geld bij d'r?" (Nico sprak onvervalst Leids) Bij Suiker hield je de afgeschreven Spaanse gitaar van je buurvrouw achter je rug en dan werd hij al nieuwsgierig. Vervolgens werd er geruild tegen een setje bassnaren.

Pietje Bel jaren...
Zoals uit Hanz z'n verhaal blijkt zitten de Pieter Kerkklokken nu in de Tweede Kamer :D

Wout
 
Vreemd, ik heb nog nooit slechte ervaringen met muziekinstrumenten winkels gehad.
Eigenlijk alleen maar positieve.
Neem nou Peter Verspuy in R'dam en Morel in Veenendaal, zeer vriendelijk, hulpvaardig en je mag uren op alle synths spelen.
Wat ik bij Verspuy op een DX-1 zo'n 10 jaar geleden dan ook gedaan heb, had er alleen geen 35000 gulden voor over.
Heb een kennis in een muziek zaak in m'n woonplaats die iets wat ik wil aanschaffen op zijn naam koopt (met korting uiteraard) en het dan buiten de winkel om aan mij doorspeelt.
Om iets goedkoper te krijgen moet je soms omwegen nemen :eureka:
 
in rotterdam : decadente stad ha ha ( vind ik )

zie ik op een dag een echte hammond op straat staan ( mou ja niet de allerduusrte maar zeker wel een coole )

had ik geen auto en ik kon niemand bereiken die dag om te sjouwen

is naar het grof vuil gegaan dus..... ik depri helemaal ha ja ( ik hou van orgels hey? )
 
telefoontje thuis (B) van Synthshop.nl "hey, moet je die TM-3 nog hebbe??" terwijl ik niet eens een invoice had gekregen...invoice dan gehad met verouderde betaalgegevens etc etc ....nog eens vragen, nog eens wachten ....
 
Back
Top