RM1X + JV1010. Wat een warboel:

Scubamaster

Ouwe rot
Lid sinds
10 januari 2007
Berichten
739
Locatie
Veurne. België.
Hoi.

Oké. Ik weet dat er een specifieke thread is al open voor de RM1X, maar door mijn taal problemen heb ik nog niet gevonden waar ik naar opzoek ben.

Snel een vraag:

Is het zo dat de RM1X 16 tracks via midi tegelijk kan doorsturen? ´t is te zeggen: dat het geluid van elke track die voorgeprogrammeerd is in de Yamaha van de JV1010 komt?

Ik weet echt niet wat ik moet doen.

Bedankt.
 
Nu komen de problemen...

Elke RM1X midi-track stuurt een geluid van de JV1010. Oké, goed tot en met hier...

Maar als ik sluit de JV1010 af.... alles is kwijt!. Mooooi :?

Prima hoor...

Ik heb iets gehoord van sounddiver of zo, maar ik ben zeer slecht met computers, geen optie dus. Het ding moet werken gewoon...
 
Als de Roland JV1010 net zoals mijn XV2020 werkt, dan moet je de JV1010 eerst in MIDI-modes zetten. Daarna verstuur je met de RM1X de juiste midi-commando's om een geluid te selecteren. Als je daarna je track inspeelt en opslaat op de RM1X, dan zou ook het geselecteerde geluid opgeslagen moeten worden. Althans, zo werkt het op een MPC. Heb je wel een handleiding (Engelstalig) voor de RM1X?
 
bij de 1010 heet dat de performance mode dacht ik.
Dan kan je op de 16 kanalen verschillende geluiden zetten
 
zoek eens op de woordcombinatie 'Roland', '1010' en 'performance' met de zoekfunctie, dan kom je een paar posts tegen met een flinke uitleg over de opzet van de JV1010 en performance mode.

Maar om even een heel kort antwoord op je vraag te geven: in performance mode kun je inderdaad 16 kanalen tegelijk aanspreken (ch10 = drum kanaal). Eigen samengestelde performances kun je alleen extern opslaan (mpc, bijv. via program changes) of d.m.v. een JV editor in de JV-1010 zelf (Sounddiver).
 
Beste SF leden, bedankt allemaal voor jullie reacties.

Nu weet ik dat het niet mogelijk is om perfomances op te slaan zonder gebruik van software .

Weet iemand of met de JV1080 en 2080 modules wel het mogelijk is?.

Merci mensen.
 
nou , wat wel zo is , maar dat wist je ws al, dat een rm1x met ouwe software
ook dat probleem kan veroorzaken (als de voices op phrase staan)
sommige bakken worden dan ook gereset, echt irritant als je aan een nieuwe tune begint en je hebt er even niet aan gedacht :stupid
bijv m'n hr16 moet ik dan alle geluiden opnieuw stemmen :gaap:
 
Back
Top