Nieuwe plugin van D16 Group!!!

Woehaaaaaaaa8)

Na erg blij te zijn met de eerder uitgebrachte Phoscyon (TB-303 Emu in vst)
Zie ik dat ze nu ook de TR-909 gaan uitbrengen!!!
Het beestje heet de Drumazon

En nee het zal nooit zo klinken als een echte maar de Phoscyon doet het aardig goed dus
ik heb grote hoop dat deze nieuwe plugin het ook goed gaat doen.

------Linkje naar de site------
 

Attachments

  • drumazon-persp-big.jpg
    drumazon-persp-big.jpg
    30,2 KB · Bekeken: 168
De LM7 heeft ook een 909 setje,die klinkt net zo...statisch...
 
Nou zeg, toen hij als nieuws op sf binnenkwam stond het topic voluit te draaien, en nu de demo er is heeft zo goed als niemand hem nog geprobeert ? Iedereen zijn interesse totaal verloren ? btw ik heb hem zelf ook nog niet geprobeert trouwens.
 
Ik was eerlijk gezegd ook niet zo heel enthousiast over de demo, ondanks dat ik nog nooit een echte 909 heb gebruikt. Het mist allemaal nog een beetje karakter maar desalteniettemin kan het in de toekomst nog wel wat worden :)
 
Ik heb de demo net even op mijn laptop (speakers) getest en ik vind hem niet verkeerd klinken. De interface vind ik soms wel wat minder. Allemaal leuk en aardig dat 'foto realistsche', maar het wordt er nou niet echt gebruiksvriendelijker van. Vooral als je een echte 909 hebt gehad moet je soms zoeken... (waar zit de f#kkin' accent ;))

edit: Het lijkt wel of de open hihat een stukje mist aan het begin. De attack klink heel raar... of ik zie een instelling over het hoofd?
 
heb hem inmiddels ff wat uitgeprobeerd... het is wel een bruikbare plugin, maar hij gaat hier de echte zeker niet vervangen, aan de sound van een echte 909 komt de plugin gewoon simpelweg nog niet.. anyway, het is verder wel een leuk en bruikbaar ding voor mensen die de echte niet kunnen betalen.. :)
 
Origineel geplaatst door michiel blanken
@ Dj Ruffryder,

Welke geluiden klinken in vergelijk met een echte oke en welke niet?

om eerlijk te zijn vind ik de rides, crashes, en de hihats wel behoorlijk oke klinken in vergelijk met een echte.. en laat dat nou net de gesampelde instrumenten in een echte 909 zijn.. :bekdicht: ;)
 
Met een beetje werk, layeren en eq'en jusite fx gebruiken kom je een eind met deze plugin. Het zal alleen niet je bread and butter drummachine worden. Ik vind de hihats erg oke, de ride is lelijk. De clap is ok als je een beetje lekkere effecten hebt.

Erg goed vind ik de snare
Goed vind ik de kick en de hihats
Redelijk vind ik de hihats
Lelijk vind ik de crash en de toms. maar die gebruik ik toch al bijna nooit.
 
Laatst gewijzigd:
De kick en de hihats vind ik ok.
De snare is naar mijn mening beetje slap.

Aangezien ik wel van stepsequencers hou ga ik hem wel gebruiken.
 
Veraderlijkje troep is het die plugins ik had m net weer even opstaan en wat blijkt: De d16 haalt het bij lange na niet bij de R8 met electronic kaart. Veradelijk spul dus die plugins het klinkt alsof het goed klinkt, maar als je er echt mee gaat werken blijkt dat het gewoon zooi is.
 
Origineel geplaatst door bobaphat
Veraderlijkje troep is het die plugins ik had m net weer even opstaan en wat blijkt: De d16 haalt het bij lange na niet bij de R8 met electronic kaart. Veradelijk spul dus die plugins het klinkt alsof het goed klinkt, maar als je er echt mee gaat werken blijkt dat het gewoon zooi is.

Hangt er ook wel een beetje vanaf welke adda-convertor je gebruikt uiteraard, maar de R8 is heel lang als alternatief voor de 808 en 909 gebruikt (ook door mij). Die R8 heeft best veel power in zijn sounds, nadeel tov de D16 variant is de matige editeerbaarheid van die zelfde R8 (alleen decay pitch en color)

Ik ga denk ik toch voor de audiorealism variant. Dat is een tr606 en een tr808, voor mij iets meer toepasbaar dan een stock schlagerbak als de tr909 ;)
 
Ik vind de drumazon heel goed. Ik heb hem dan ook als bundle samen met de tb303 kloon gekocht.
Sommigen vinden hem minder goed zoals ik gelezen heb, maar is het niet zo dat jezelf en de luisteraar bepalen wat mooi is of niet. Of er nu een 909 of een drumazon gebruikt is.

Dat vind ik ook zo met softwaresynths. Een aantal jaar geleden wilde ik absoluut geen softsynths hebben. Heb toen een aantal hardware apparaten gekocht omdat elke keer werd verteld dat software niks was. (koste voor mij veel geld) Heb uiteindelijk softsynths geprobeert en ik was er zo tevreden over dat ik softwaresynths ben gaan kopen. super..!
 
alhoewel ik meer 808 dude ben heb ik heb onlangs even lopen spelen met drumazon en moet zeggen... ik ben echt positief verrast!! mn de kicks komen goed door in de mix, en blazen redelijk hier op mijn genelecs 1029s..Voor het uitproberen had ik zoiets van, dit kan ook wel met samples maar vind dat drumazon toch wel beter overeind blijft...

toch maar is kijken naar de Nepheton :)
 
Ik heb deze plugin ook eens even geprobeert, omdat ik vooral benieuwd naar de kick was.

Ik moet zeggen dat ik hier wel dikke kicks uit kan krijgen, ik heb als eerst even een droge 909 kick uit de plugin gehaald en deze over m'n analoge mixer overstuurd (alleen de gain vol open)

Dat klinkt zo:
 

Attachments

  • drumazon overstuurd op analoge mixer.mp3
    885,9 KB · Bekeken: 77
En met wat distortion + eq kreeg ik er zojuist dit uit (dit is dus niet overstuurd via een analoge mixer)
 

Attachments

  • drumazon met distortion & fx.mp3
    465,9 KB · Bekeken: 61
heb 'm ook maar aangeschaft...klinkt erg lekker....blijft zeker goed overeind naast m'n 909....maar nu heb ik wat meer edit-mogelijkheden,is altijd prettig...

*edit* : de snare klinkt alleen lang niet zo lekker...das jammerrrr...
 
Laatst gewijzigd:
Back
Top