CME Wireless Midi

Jahaa, daar is het dan: Draadloze midi voor op je USB! Eindelijk! En nog betaalbaar ook; introductie prijs is 250 dollar, introductie rond augustus 2006!

http://www.sonicstate.com/news/shownews.cfm?newsid=2883

cme_widix8_top.jpg


The WIDI X-8 comes with two identical MIDI/USB devices that operate in four different ways depending on the users needs:

* Each unit can work independently as a stand-alone USB to MIDI interface.

* With both units in MIDI/RF mode, a keyboard or MIDI controller can be wirelessly connected to rack modules, samplers, or other keyboards – great for use on stage.

* With both units in USB/RF mode, USB data is transmitted between devices, allowing wireless communication between two computers in different areas of the home or studio.

* Put one unit in USB/RF mode and the other in MIDI/RF mode and you have a wireless interface to connect a keyboard or MIDI controller to a computer.

Meer info: http://www.cme-pro.com/
 
Ik zit al een tijd te wachten op iets betaalbaars in die richting. Ik word er echt knettergek van dat ik vaak (bijna) struikel over een midikabel die van de ene kant van mijn studiotje naar de andere kant loopt. Ik heb al eens bijna een synth daarmee omgekregen.. :(


R
 
Ehm, betaalbaar? 250 Dollar voor 1 in/out vind ik anders behoorlijk duur. Belachelijk bijna.

Die wireless USB feature is wel handig, maar om al mijn midi zo ff wireless te gaan doen zou iets van 8 - 10 x 250 dollar en net zoveel maal stopcontacten kosten voor de adapters omdat je geen USB power gebruikt bij hardware synths.

Ik had een 8 i/o interface met 8 aparte wireless connectors verwacht maar dit is echt alleen bruikbaar om 1 enkele midi i.o connectie over een langere afstand op te zetten.
 
Daarom zeg ik ook "ik zoek al tijden iets betaalbaars in DIE richting".. Deze vind ik nog te duur ja..
 
Als je ziet wat de concurrentie is op dat vlak, is het wel degelijk een prijsdoorbraak...

Origineel geplaatst door RedTitan
Ik heb inmiddels zelf wel het een en ander gevonden.

Limex:http://limex.lahoye.nl/
plaatje Limex:
zenderontvanger.jpg

980 pleuro's


M-Audio:
NAMM aankondiging op
http://namm.harmony-central.com/WNAMM02/Content/Midiman/PR/MidAir.html
Echter niets van terug te vinden.

Xmidi: hier

En Kenton dus:
midistream-combined.jpg

http://www.kentonuk.com/products/midistream.shtml

400 pond, wat neerkomt op een dikke 560 euro.

In deze post staat er iets over zelfbouw:
http://www.synthesisters.com/hypermail/max-msp/May03/6909.html
Helaas gaat het mijn pet te boven. Maar het komt volgens mij neer op het aftappen van de MIDI signalen en dan via een universeel draadloos systeem weer op laten pakken door een ontvanger.
 
Origineel geplaatst door trash
Hoeveel afstand is er mogelijk tussen apparaten?
Met een kabel 15 m is de max.

nee want dan speelt je op de toetsen en heb je geen midi nodig.
 
ik vind het ook nog al prijzig... ik ben niet echt technisch ofzo, maar het kan toch niet zoveel anders zijn dan een draadloze router ofzo, enkel andere data dat verstuurd en ontvangen wordt... maar misschien sla ik de plank wel helemaal mis 8o)
 
Ja leuk idee wel, maar hoe zit het met die MIDI-timing? M.a.w. het op juiste manier toegepaste midi protocol is een vereiste om die goede strakke midi timing te verkrijgen. Schijnt zelfs op die laatste Akai MPC 2500 een probleem te zijn terwijl die er voor gebouwd zou moeten zijn......
 
Handig zoiets... maar ik wacht wel op de 32-kanaals audio watchbay en de 220v wekkerdoos.
 
Ben ik nu de enige die de charme van dikke bossen kabels kan waarderen?

Dit heeft ook vast weer zijn nadelen, hij zal of op een adapter (weer 3 plaatsen in je stekkerdoos kwijt vanwege zo'n rotblokje) of op batterijen moeten werken. En ik heb nu al zo'n overvolle chemobox.

Als ze nu er nu 1 hebben met een stuk of 4 in-/uitgangen.


(Dan zou ik hem alsnog niet hoeven)
 
Ben ik nu de enige die de charme van dikke bossen kabels kan waarderen?

Waarderen is een groot woord, maar die kabels liggen mij niet in de weg eigenlijjk. Ik heb een U-vormige werkplek en alle kabels lopen achterlangs. Als de boel eenmaal is aangesloten heb ik er geen omkijken meer naar, dus voorlopig zit ik persoonlijk niet te wachten op een draadloze oplossing.


groet

Tom
 
Gelooft je al iemand tegenwoordig als je op't podium staat met een keyboard rond je nek zonder kabels? :)
 
Origineel geplaatst door Tom 32
Waarderen is een groot woord,


Haha, nee het staat er idd. ook een beetje raar. Het is nou ook weer niet zo dat ik er soms uren naar zit te kijken. Maar het gepiel vind ik allesbehalve vervelend (Tenzij iets (te lang) niet werkt).
 
Re: CME Wireless Midi

Origineel geplaatst door RedTitan
Jahaa, daar is het dan: Draadloze midi voor op je USB! Eindelijk! En nog betaalbaar ook; introductie prijs is 250 dollar, introductie rond augustus 2006!

Pfoe, noem dat maar betaalbaar. Eens kijken wanneer Behringer met een versie komt ;)
 
Back
Top