Nuccer - Unconsciousness

Nuccer

Ingeburgerd
Lid sinds
20 juni 2017
Berichten
72
Locatie
Tilburg
Voor de derde keer een inzending van mijn kant. Het is elke keer weer fijn om naar andere inzendingen te luisteren en om reacties te krijgen op je eigen inzending! Ik heb lang zitten wikken en wegen welk nummer dat ik zou inzenden. Het is uiteindelijk Unconsciousness geworden omdat het een nummer is waar ik elke keer weer in word meegesleurd als ik er naar terugluister. Als ik er eenmaal aan begin wil ik hem ook tot het einde afluisteren, wat ik wel bijzonder vind voor een nummer dat ik zelf heb gemaakt. Ik ben erg benieuwd wat jullie er van vinden!

 

Fifth Bot

d[-_-]b
Lid sinds
14 mei 2018
Berichten
1.839
Locatie
Nijmegen
Lekker die wow en flutter in het begin (of hoor ik dat niet goed?), mooie opbouwende sfeer en fijn als die eerste synth erin komt, maar ik zou die intro sounds vanaf dat moment zelf wel wat meer naar de achtergrond hebben verplaatst, waardoor je wat beter focus krijgt op de nieuwe lead. Mooie track, maar mix kan denk ik nog wel wat beter, iets meer panning toepassen bv (volgens mij komt het allemaal vrij uit het midden) en de onderlinge volumes kunnen ook wat beter, en er zit teveel reverb op de track als geheel (die komt denk van die background fx van de intro). Maar het zijn details, track zelf is best lekker.
 

bombario

Ouwe rot
Lid sinds
9 januari 2004
Berichten
3.644
Locatie
Zwolle
Mooi begin, die stabs met een bak reverb klinken lekker dreigend. De opbouw duurt wel wat lang en ik zou de intro van de kick wat meer aankondigen. Misschien de boel even 4 maten uit laten sterven en dan de kick erbij.

Het nummer bouwt mooi op en meeslepend is inderdaad een goede omschrijving. Hij blijft voor mij wel wat lang in dezelfde sfeer hangen. In de break zou ik de hoofdelementen er denk ik wat meer uithalen, zodat je de luisteraar 'reset'. Dan klinkt het daarna weer fris.

Nog een persoonlijk ding: ik ben erg gefixeerd op spanning en contrast. Daar draait elektronische muziek voor mij om, veel meer dan bij popmuziek. Vanuit die gedachte zou ik zelf wat spanning toevoegen. Bijvoorbeeld vlak voor 4:54 als de kick weer terugkomt. Programmeer daar een filtersweep, of zet een lange reverb op de masterbus, die je via automation opendraait en weer bij de 'drop'. Andersom kan ook, maak het heel klein, met misschien een ielig geluidje. En dan weer all in, waardoor het grootser klinkt. Ik denk maar even hardop hoor 😁 Maar toffe track 👍
 

thumper

Stampgast
Lid sinds
8 december 2002
Berichten
293
Locatie
Zoetermeer
Mooie opbouw en weer afbouw met prima sounds, maar door wat gebrek aan variatie duurde het mij ietsje te lang...
 

stoter

Ouwe rot
Lid sinds
25 oktober 2021
Berichten
640
Locatie
Utrecht
Zo dan, dit is inderdaad heel meeslepend...! Gaaf gedaan! Voor mij prima, dat het z'n tijd pakt.

Op een aantal momenten (inderdaad) reverb-overkill.. soms mochten die van mij wel effe droger, of korter, om ruimte te geven aan dat stuwende ritme en de melodie. En op andere momenten was het juist prachtig, om zo heerlijk te verzuipen. Misschien kan je de dry/wet (of andere parameters) nog automaten?

Als ik 'm als DJ zou draaien zou ik geneigd zijn met de fx van de mixer (ofzo) te gaan spelen. Misschien kan je dat nog voor zijn. Of je laat dat plezier juist aan de DJ.

Hoe dan ook een prachtig nummer. Geslaagde inzending :okdan:
 

payt

Enorm Lid
Lid sinds
4 april 2005
Berichten
1.579
Locatie
Yurp
Hmm ja dit is inderdaad aardig hypnotiserend. Ik zou denk ik iets aan die 808 kick doen, die tik irriteert me een beetje, maar ja dat is de liefde bedrijven met kleine geleedpotigen :)
 

e-Gloomy-nations

Gepokt en gemazeld
Lid sinds
12 april 2006
Berichten
10.103
Locatie
België
Het thema is steeds hetzelfde, daardoor komt ie over als langdradig en met momenten gewoon wat saai. Maar wat je allemaal bij mekaar geraapt hebt, vind ik fenomenaal. Hier zit veel werk in. Daarom: stem! :)
 
Lid sinds
10 november 2010
Berichten
7.176
heb hem helemaal afgeluisterd en vind hem erg tof.
leuke mix van sounds, goede opbouw!
dit soort ambient achtige muziek brengt me een beetje in een staat tussen inslaap en wakker zijn. tof
 

bijlevel

SWB
Lid sinds
29 november 2007
Berichten
1.009
Locatie
Delfgauw
Erg hypnotiserende muziek. Zou zomaar een track voor een rituele dans kunnen zijn die uren doorgaat. Bouwt goed op en daardoor is 7 minuten niet te lang. Goede inzending. (Mijn vingertje: wees iets bescheidener bij het "ophemelen" van je eigen nummer...)
 

tragmadat

vioo eh 'l
Lid sinds
2 juni 2004
Berichten
3.501
Locatie
Nr. 9
Ik snap wel de bedoeling maar deze track zou zoveel boeiender worden als je er wat polymeters in zou fietsen!
 

Bahamut

yip yip
Lid sinds
28 mei 2002
Berichten
2.471
Locatie
Nijmegen
Lekker hypnotiserend inderdaad. Gave sounds ook.
De mix is wel wat rommelig/vermoeiend door die noise achtige holle sound in combinatie met veel reverb op andere sounds.
 

jandojando

schelpdier
Lid sinds
29 januari 2014
Berichten
334
Locatie
IJmuiden
Vind deze ook wel prettig hypnotiserend, fijne sounds. Ben het niet helemaal eens met bijlevel over bescheidenheid, ik bedoel, ik ben ook weleens verrast over iets wat 'ik heb gemaakt', ik bedoel hoeveel 'ik' zit er nu daadwerkelijk in wat ik heb gemaakt...euhh
 

NGNS

Ingeburgerd
Lid sinds
21 december 2018
Berichten
58
Locatie
Solms
Heel erg vet hoor deze track! Ik ben er effe bij gaan liggen:)

Een nummer met super sound, waar het heerlijk is om naar de veranderingen en verschillen te luisteren en dan is de lengte helemaal geen issue. Boeiend tot de laaste noot.
Bovenaan op mijn lijstje!
 

Danny

DAW-less puzzelaar °1967
Lid sinds
13 Maart 2003
Berichten
3.208
Locatie
Hoevenen - Antwerpen
Zitten veel goeie ideeën en vondsten in maar is inderdaad wel langdradig. Al bij al een aangename track om naar te luisteren.

:doei:
 

=XTRECIST=

Signal Overload
Lid sinds
13 december 2002
Berichten
1.715
Locatie
Almere
Leuke geluiden wat je meesleept. Maar na de helft verloor ik de spanning en vond ik het een hele lange fade out.
 

Mr_Synth

aka PAUL MCCAN
Lid sinds
16 oktober 2002
Berichten
735
Locatie
Amstelveen
Fijne track waar lekkere sounds als ingredients :okdan:
Ik denk met een update van je mixing deze voor het grotere publiek goed te versmaden is.
 
Top