Waarom verkopen steeds meer mensen hun UAD-2 kaart?

Lacrosse

Rise of the Machines
Lid sinds
4 juni 2002
Berichten
1.231
Het valt mij op dat er de laatste tijd best veel UAD-2 kaarten te koop worden aangeboden. Ik ben benieuwd naar de oorzaak hiervan. Zijn er inmiddels betere alternatieven of is de UAD-3 op komst?? What's going on??
 
Omdat hij zo goed bevalt gaan ze allemaal over naar een Quad.;)
Tenminste dat geldt voor mij dan. Ik ben van een Solo naar een Duo naar een Quad gegaan.

Trouwens waar zie jij al die UAD-2 kaarten dan, op marktplaats en synthforum zie ik er nauwelijks.
 
Feit dat nieuwe macbooks geen express slot meer hebben (alleen nog de 17" pro) kan een oorzaak zijn.
 
Denk dat nu de computers steeds krachtiger worden DSP kaarten een beetje overbodig aan het worden zijn.

En met die insteekkaarten is het ook maar weer afwachten of het op een nieuw moederbord nog wel ondersteund wordt.
 
Softube, Cytomic, Soundtoys en Lexicon Native
 
Het valt mij op dat er de laatste tijd best veel UAD-2 kaarten te koop worden aangeboden. Ik ben benieuwd naar de oorzaak hiervan. Zijn er inmiddels betere alternatieven of is de UAD-3 op komst?? What's going on??


Het is vrij simpel. UAD is heel erg duur voor wat je krijgt. Sommige moeten eerst een UAD gekocht hebben voor dat ze zelf die conclusie trekken en besluiten dan tot verkoop om met het bedrag dat het weer oplevert iets anders te kopen waarvan ze denken dat ze daar meer aan hebben. Zo gaan die dingen... :p


Daarbij is een DSP kaart in een DAW minstens zoveel last als lust. Zeker als je een up to date krachtige PC hebt is in de meeste gevallen extra DSP totaal niet meer noodzakelijk.
 
Laatst gewijzigd:
Er is idd echt een paradigm shift gaande in het Native segment mede doordat de pc's steeds meer vermogen krijgen.
Lexicon PCM, Sonnox EQ, zoals Hanz al vermeld heeft doen. UAD is slecht met zijn tijd meegegaan door teveel op pci(e) en cardbus te focussen. Er had allang een firewire / USB kaart moeten zijn. Waarschijnlijk hebben ze bij UAD gewoon niet de know how in huis om dit van de grond te krijgen.
 
Ik overweeg persoonlijk ook mijn UAD-2 weg te doen.
Reden: Het is toch een lock-in richting Universal Audio en ik ben toch meer iemand de die vrije keuze wil hebben. Anderzijds zit je als je OSX draait bijv vast aan een MacPro omdat je een pci-e slot nodig hebt. Hierdoor moet je toch flink meer investeren in Apple hardware puur voor het behoud van een DSP kaart.

EN native maakt natuurlijk enorme sprongen kwa kwaliteit. De laatste tijd dusdanig grote sprongen dat ik de noodzaak voor DSP ook niet zo meer zie. Het is dat de Moog Filter plugin zo ontzettend goed is.......;)
De laatste reden vind ik eigenlijk één van de grotere en ook iets waar Universal Audio al jaren faalt. Als je kijkt hoeveel DSP power de laatste plugins alweer nodig hebben (Manley Massive passive stereo = 1 Volle DSP!!!) dan gaat dit gewoon wederom een belachelijke kant op waarbij je als je exclusief U-audio plugins zou willen draaien al snel op minimaal een Quad terecht komt.
De hardware veroudert bijna net zo snel als een computer op deze manier........ (waarbij computer hardware met veel snellere/grotere sprongen vooruit gaat)

Dit is overigens wel slechte reclame voor eventuele verkoop natuurlijk.... :D
Daar zit hem het probleem ook eigenlijk, een paar van de plugins die u-audio aanbied zijn zo goed dat het lastig is om te kiezen je uad kaart weg te doen.
 
UAD heeft ook nog steeds z'n Win7 drivers en Multicore niet op orde begreep ik
onverwacht spikes en lockups in quadcore en hogere systemen
 
Ik heb mijn solo verkocht om een Duo aan teschafen omdat ik zoveel gebruik.
Ik hoor dit ook van meer mensen die dit doen, het zijn ook bijna altijd solo's en duo's die je ziet. Ik blijft het hele goede plugins vinden (niet alles maar zeker een aantal zijn echt top)
 
UAD is slecht met zijn tijd meegegaan door teveel op pci(e) en cardbus te focussen. Er had allang een firewire / USB kaart moeten zijn. Waarschijnlijk hebben ze bij UAD gewoon niet de know how in huis om dit van de grond te krijgen.


Ik denk dat ze bij UA het hier niet mee eens zijn. ;) Volgens mij is het een bewuste keuze van UA om met een grote boog om firewire heen te lopen en ik kan ze geen ongelijk geven. Daarbij kan je je afvragen wat het nut is van een laptop - UAD combinatie. Hun plugs zijn toch veelal bedoeld voor het serieuze mix en master werk en daar heeft echt niemand een laptop voor nodig.
 
Geloof ik wel, maar als die kaart(en) het cpu werk afnemen, en zo ruimte vrijmaken voor je wat zwakke laptop op (lange) vakantie / reis naar het buitenland, kan het wel superhandig zijn. Voor de rest zou ik altijd een desktop prefereren. Heb de plugins en / of UAD gebruikt, dat is iets voor later. Misschien bestaan ze dan niet meer..
 
Ik heb mijn solo verkocht om een Duo aan teschafen omdat ik zoveel gebruik.
Ik hoor dit ook van meer mensen die dit doen, het zijn ook bijna altijd solo's en duo's die je ziet. Ik blijft het hele goede plugins vinden (niet alles maar zeker een aantal zijn echt top)


Het is absoluut waar dat een aantal UAD plugs (nog steeds) top zijn. Maar de grote vraag is natuurlijk of je daarvoor wil blijven investeren nu er steeds meer native alternatieven komen voor soms zelfs minder €'s, en die zowieso geen latency vretende DSP kaart nodig heben.

En het hele solo - duo - quad verhaal vond ik vanaf het begin al een grote oplichterij. zoiets verzin je m.i. alleen maar om de hoofdprijs voor een quad te kunnen vangen. Ik meen dat die sharck dsp's iets van 20 dollar inkoop kosten ofzo?
 
Van alle software die draait op mijn systemen, weet ik alleen van UAD2 en de plug ins altijd zeker dat het daar NIET fout gaat. Bovendien had ik laatst een twijfelgeval omdat mijn kaart uitviel, en dat bleek te liggen in C4 in combinatie met mijn systeem.

Ik overweeg zelfs een tweede quad kaart aan te schaffen.
 
ik gebruik in alle projecten een scala aan UAD plugins, en ben er zeer tevreden over.
Zou niet meer zonder willen/kunnen. sgwoon 100% topspul.
geweldige plugins.
 
Ze zijn gewoon rete langzaam. De proc. markt is verveelvoudigd in snelheid maar UAD loopt maar mondjes maat mee.

Oh maar dat was niet het antwoord op de vraag begrijp ik. :D
 
Ik snap zelf ook niet zo goed waarom mensen overstappen naar Win7 als ze UAD gebruiken. 32bit kan ik nog begrijpen, maar 64bit via een bridge draaien is natuurlijk vragen om problemen. Ik stap pas over als de plugs 64bit worden of als Cubase (6/7?) niet meer op 32bit draait.

Enfin, ik heb m'n uad2 duo en uad1 niet te koop vooralsnog!
 
Probleem met uad kaarten zijn die trage DSP processor. ik snap niet waarom ze gewoon een vette DSP Processor in de UAD kaart lassen.

De laatste plugins zuigt je uad helemaal leeg (MANLEY) (Distressor) heb je niks aan.
ik gebruik mijn uad alleen voor chorus delay galm effecten en wat compressors.


verder de plugins zijn geweldig en die presets die je erbij krijgt zijn top !!
 
Back
Top