"Lichtshow" en Ableton

Ollie94

BOING BOEM CHACK
Lid sinds
3 november 2008
Berichten
159
Locatie
Belgie
Hallo,
Ik wil graag met mijn ableton 8 een soort mini lichtshow regelen.
Het zou hier om niet veel meer gaan dan 4 spots en 6 TL achtige buizen (die ik nog moet kopen/vinden)

Ik weet van deze dingen dus helemaal niets, en weet ook niet of hier gigantisch duur materiaal voor nodig is, zolang het er maar wat uitziet he.

Danku,
Oliver
 
En wat is je vraag?

Oeioei! Had het bericht te snel geschreven :stupid

Dus de vraag is, met wat voor systeem kan ik dit doen, wat voor lampen/aansluiting/tl-buizen/... heb ik nodig? Liefst zo goedkoop mogelijk.
En hoe kan ik die lampjes laten reageren op ableton!

Sorry voor de verwarring!

Dank,
Oliver
 
Volgens mij verkoopt Conrad wel het e.e.a. Hier in de stad is ook een winkel die dat soort spullen verkoopt.
 
De 4 bars van showtec hebben naar mijn weten ook een MIDI aansturing (dacht ik). Je zou dus met deze 4 bars en met behulp van een pianoroll in ableton dit kunnen doen. Je hebt hier en daar geloof ik ook MIDI to DMX (het universele lichtsturings protocol) converters, dat zou ook goed werken, waarschijnlijk nog beter dan de 4bar.

4bar showtec @baxshop

Converter:
Multi-Exchanger.gif
 
Je hebt ook lampen die eruit zien als een TL buis en hetzelfde licht geven maar dan met gloeidraad erin, of LEDtubes. Dat werkt prima en is helemaal niet zo duur.
 
Klopt, die gebruikt philips in de huidige generatie ambilight tv's (ik werk niet bij philips hoor ;))
 
Ik als lichtman zou het via dat ding wat MH post proberen. Kan midi naar DMX om zetten. MAar je hebt ook dimmers nodig... of LED parren. Je kan ook bij Enttec op de site dingen kopen die dat kunnen. Conrad heeft ook best wat dingetjes. Maaruuuuuh... ik wens je veel succes! Er zijn er weinig die dit doen. Eigenlijk geen. Iedere club is ander met lampjes en aansturing hiervan.

Ga je 'n toertje doen ofzo? Ik bedoel... het werkt niet zomaar. Kost best wat tijd. Ik weet vrij veel van midi en heeeeeel vaal van DMX en licht sturing. Ben technicus in zo'n zwart donker hol wat zich ieder weekend voor doet als club... www.doornroosje.nl

Als je meer vragen hebt moet je maar effe PB sturen. Ik raak vaak draadjes kwijt hier op het forum... vooral als ik ze lees onder Luke Slater LIVE!!! :-P
 
Ik als lichtman zou het via dat ding wat MH post proberen. Kan midi naar DMX om zetten. MAar je hebt ook dimmers nodig... of LED parren. Je kan ook bij Enttec op de site dingen kopen die dat kunnen. Conrad heeft ook best wat dingetjes. Maaruuuuuh... ik wens je veel succes! Er zijn er weinig die dit doen. Eigenlijk geen. Iedere club is ander met lampjes en aansturing hiervan.

Tegenwoordig heb je heel veel producten die al ingebouwde dimmers hebben, gewoon DMX kabeltje van controller naar lamp pluggen, adres instellen en klaar.

Mocht hij met TL buizen of "gewoon normaal" licht aan de slag gaan, dan moet er inderdaad nog een dimmer tussen gezet worden.
 
hallo,

Danku voor al deze informatie! Zoals ik al zei weet ik er niet veel van, dus het gaat goed wat zoeken worden. Maar ik moet eerst veel geld verdienen!

Het is eigenlijk, ben nu volop met muziek maken bezig, en eens dit afgewerkt is, wil ik beginnen optreden! Maar als je er alleen gaat staan met een SH101, Modulaire synth en Ableton, vind ik dat nogal zwakjes.
Dus het is bedoelt als meerwaarde!

Weet iemand hoeveel zo'n pakket in het totaal zou kosten?

Dank,
Oliver
 
Mensen geven er echt niet veel om hoor wat je hebt staan op het podium, het gaat toch om de muziek? En het is lastig te zeggen wat zon licht pakket precies kost, dat ligt een beetje aan wat je precies wilt.

Maar haal je niet teveel op je nek, strax moet je zoveel gaan bedienen dat je set in de soep loopt.
 
AVL%20Concept%20grandMA2%281%29.jpg

zoiets heb je nodig:okdan: dit is de grand MA 2 met een rpijskaartje van 40.000 maar dan heb je wel wat8D
 
Ja leuk hoor dat je grand-MA kent en er een stoere foto van post, maar het ging over licht triggeren vanuit ableton.
 
Jamaar dat is het niet, het is series2 software van GrandMA zelf.

Nu weer fijn ontopic?
 
Back
Top