hoe dit maken?

mathias

Ingeburgerd
Lid sinds
14 juni 2009
Berichten
32
beste mensen,

heb sinds september men eerst spuletjes gekocht voor het beginnen met producen. namelijk logic9 een paar monitors audio interface en een axiom pro (midi keyboard).

de bedoeling is nu om de hardere dubstep te gaan maken.
voorbeeldjes:









ik zou niet weten hoe ik zoo iets moet maken kan iemand misschien mij al een beetje in de juiste richting sturen?
hoe krijg je ook de bassen zo diep zoals in het eerste voorbeeldje bijvoorbeeld?
de bedoeling is ook om het echt zwaar en diep te laten klinken.


nog even bijkomend vraagje,

het is ondertussen weer december de feest maand. sinterklaas kerstmis nieuwjaar en ook mijn verjaardag:) en zou men uitrusting eventueel ook graag beetje uitbreiden.mag hardware mag software zijn. nu jullie weten wat de bedoeling is en weten wat ik al thuis heb staan van materiaal wat zouden jullie mij aanraden om nog eventueel bij te kopen en waarom? moet natuurlijk ook dienen o dubstep met te gaan make.

al vast heel hardbedankt

en ik hoop dat jullie mij een beetje kunnen helpen :)

GZ
 
Laatst gewijzigd:
En niet nu al gaan nadenken over nog meer aan te schaffen spul als je met je huidige spullen nog niets gedaan hebt.

Met de spullen die je hebt aan de slag gaan en over een jaartje misschien eens wat nieuws aanschaffen.

Het ligt ten slotte niet aan de apparatuur die je hebt, maar aan de man/vrouw die de knoppen bedient. Dat is iha de zwakste schakel!

Paul
 
Practise, practise...

1. Stel drumkits samen, uit downloadbare samples, van eigen vinyl of cd's etc.
2. Leer alle kneepjes van de software die je hebt, inclusief de met Logic meegeleverde plugins, en oefen met het maken van de voor dubstep essentiële gemoduleerde basjes: LFO 1 moduleert de filterfrequentie, LFO 2 moduleert de frequentie van LFO 1. Details in deze laatste modulatie zijn de sleutel, dus schuw vooral het editten van controller-data niet, en voeg meer lagen van modulatie toe (bijvoorbeeld: een loopende envelope moduleert op haar beurt de frequentie van LFO 2).
3. Als punt 2 je niks zegt: lees en herlees de handleidingen van Logic, je plugins en de al genoemde tutorials op www.soundonsound.com, www.futureproducers en electro-music.com.
4. Ga op zoek naar (freeware) EQ en compressor plugins op http://www.kvraudio.com/, lees tutorials over het gebruik van EQ en compressie en wederom...practise, practise.

Mocht je hier allemaal geen zin hebben: zoek een andere bezigheid, iedereen en z'n schoonmoeder maakt al dubstep. :kimono:

En als je persé geld uit wilt geven, stop het in een goede koptelefoon en als het nodig is betere monitors met aparte sub, die laatste is voor het produceren van dubstep natuurlijk onontbeerlijk.

Succes!
 
ik zou me in't begin nog niet té hard concentreren op het genre dat je wil maken, probeer eerst je software een beetje te leren kennen.

Koop zoals hierboven aangegeven wat boekjes, een paar maand geleden was er Computer Music gewijd aan hoe je dubstep tracks kan maken, hier kan je als beginneling wel wat opsteken.

Google/youtube around naar Tutorials voor dubstep, wobble bass etc etc, zoek op het internet Dubstep fora (er zijn er zelfs nederlandse met een hele handleiding voor beginners).

Aan jou nu om de nodige moeite te doen en denk vooral niet dat je -nu je wat software hebt- binnen twee maand een goeie Dubsteptrack zal kunnen maken : geduld en héél véél oefenen.
 
ik zou niet weten hoe ik zoo iets moet maken
Waarom zou je dat willen maken? Het is al gemaakt.

kan iemand misschien mij al een beetje in de juiste richting sturen?
Nee, zo werkt het niet. Laat eens eerst horen wat je zelf al hebt geprobeerd. Wat vind je dat daar aan mist? Wat heb je tot je beschikking?

moet natuurlijk ook dienen o dubstep met te gaan make.
Draai je vraag eens om; hebben dubstep-producers moeten wachten op software/hardwarefabrikanten totdat er dubstep-synths uitkwamen? Nee.
 
Om eerlijk te zijn raad ik niet aan boeken te lezen. Ik ben zelf meer van het trail en error principe. Ik zou youtube gebruiken als bron, filmpjes volgen en vanzelf raak je bekend met termen waardoor je om kunt gaan met bijna elke vst.

En oh, dan ga ik er wel van uit dat je de filmpjes niet precies volgt, maar experimenteert.
Hier een voorbeeldje, dit kun je ook wel maken met 3xOSC.

 
veel dubsteppers gebruiken Albino omdat je daar zowel zware bassen als pads , FX etc mee kan maken en elke parameter kan je automaten.

Eigenlijk zou je wat je hebt + Albino alles moeten hebben om Dubstep te moeten kunnen maken.

Het enige wat dan nog rest is werken aan jezelf om het te kunnen :-)
 
Los van de sounds die je wilt maken, zijn die 'wobbles' natuurlijk erg belangrijk in Dubstep.

LFO's automaten (zoals eerder beschreven) is erg belangrijk om onder de knie te krijgen.

Begin sounds te maken die jou liggen en ga met de LFO's aan de slag.
 
Om eerlijk te zijn raad ik niet aan boeken te lezen.

Da's nog een voordeel van Youtube; de meeste boeken zijn blijven steken bij synthese in de jaren '80 of zo. Modernere geluiden zijn daar niet in te vinden.
 
Back
Top