• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
    Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
    Lees dan deze mededeling!

Synthnieuws afdeling heeft een facelift gekregen - Hoe gaan we vanaf nu om met nieuwsberichten?

subliminalcut

Stamgast
Lid sinds
27 juli 2001
Berichten
475
Meer in het algemeen. Nu kan je een pagina kiezen onder aan iedere discussie met meerdere pagina’s. Zou het wel fijn vinden dat dit ook bovenaan de pagina mogelijk zou zijn. Wat overzichtelijker en sneller in gebruik.
 

j0ris

Ouwe rot
Lid sinds
5 Maart 2002
Berichten
1.012
Mij begint dit soort "bemoeienis" van moderators een beetje tegen te staan, ik vind het geen verbetering. Gewoon een copy-paste dump met wat info over een nieuw uitgebrachte synth als start van een discussie hier vond ik prima. Nu moet je dus de moeite nemen dat naar het Nederlands te vertalen, en er een plaatje bij te zetten, alsof je content op een Joomla site gaat zetten, of anders verdwijnt het zonder feedback in de prullenbak? Dat heeft weinig meer met een forum te maken, jammer.
 

Dr van Lansberg

Trust me. I'm a doctor
Staff member
Lid sinds
18 februari 2011
Berichten
10.540
Locatie
Amsterdam
Het staat je vrij om je aanvankelijke post onder bijvoorbeeld Hardware te plaatsen. Dat kan prima als het gaat om het starten van een discussie. Als je echter iets in Synthnieuws wilt plaatsen, zal je post aan de genoemde minimum criteria moeten voldoen. Je kunt dat zien als "bemoeienis", of je kunt het zien als het uitzetten van de lijnen. Ik heb in de OP gemotiveerd waarom we deze keuze gemaakt hebben. Als je daar inhoudelijk op wilt ingaan, dan kan dat natuurlijk altijd. Maar nu gaan klagen omdat je vandaag ingediende nieuwsbericht niet door de keuring is gekomen, staat mij dan weer een beetje tegen. Je bericht ging mank op 4 van de 5 criteria. Daarnaast ging het om iets dat in oktober 2020 was aangekondigd waarmee je je dus kunt afvragen wat de nieuwswaarde is.

Ik begrijp echt wel dat het vervelend is als je iets wilt posten dat vervolgens in de prullenbak verdwijnt. Maar deze mededeling heeft 2 weken op de voorpagina gestaan, je hebt een notificatie ontvangen met een link naar deze mededeling, en bij het posten van een nieuwsbericht verschijnt er een paginabrede melding in beeld dat je bericht aan een aantal minimum criteria dient te voldoen met een link naar die criteria.
 

j0ris

Ouwe rot
Lid sinds
5 Maart 2002
Berichten
1.012
In plaats van de aanname te doen dat ik hier post alleen om te klagen dat dit met "mijn" bijdrage gebeurt, en daar hier dan weer richting mij over te klagen, beschouw deze post gewoon als feedback op het "vernieuwde" Synthnieuws in het algemeen. Ik vond het als passieve lezer al geen verbetering, maar nu ik er zelf ook iets actief probeer te posten, en ik merk dat dat dan zonder enige melding richting de poster kan verdwijnen, dan was dat de druppel om er ook hier wat feedback over te geven.

Ik vind het nogal een kinderachtige feature, een soort gelikte synthnieuws feed met plaatjes, verplicht vertaald naar het Nederlands. Dat is natuurlijk een kwestie van smaak ook, maar ik vind het niet zo bij een forum passen. Afgezien daarvan, geef dan de mensen die toch de moeite doen hier wat te posten wat feedback als hun post niet wordt geplaatst ipv het in stilte naar dev>null te gooien. Anyway doe hiermee wat je wil, maar wat mij betreft schieten we een beetje door naar vertrutting.

Overigens, dat er nog niets te vinden is op dit forum over een nieuwe synth die in november is aangekondigd zou je ook kunnen zien als een teken van gebrek aan activiteit in het algemeen. Waar dat door komt kan ik niet zeggen, maar ik merk wel dat ikzelf van dit soort dingen minder zin krijg om hier actief te zijn.
 
Laatst gewijzigd:

barend

Ouwe rot
Lid sinds
12 februari 2008
Berichten
1.018
Locatie
Weert
Ik ben het er wel mee eens. Ik heb ook het idee dat er sinds de verandering veel minder activiteit is in het nieuws gedeelte. Ik merk dat ik er zelf ook nog nauwelijks op kijk.

Is het een idee om een een poll te houden onder de gebruikers of ze het een verbetering vinden of niet? Uiteindelijk doe je het toch voor de gebruikers en wil je zoveel mogelijk activiteit.
 

Dr van Lansberg

Trust me. I'm a doctor
Staff member
Lid sinds
18 februari 2011
Berichten
10.540
Locatie
Amsterdam
In plaats van de aanname te doen dat ik hier post alleen om te klagen dat dit met "mijn" bijdrage gebeurt
Als je mijn hele post leest, zul je zien dat daar geen sprake van is. Het is mij duidelijk dat je het in het algemeen niet eens bent met de manier waarop we momenteel met Nieuws omgaan en dat je vandaag getriggerd bent omdat je post niet geplaatst is.

en daar hier dan weer richting mij over te klagen
Ik gebruik exact dezelfde woorden als die jij gebruikte.

beschouw deze post gewoon als feedback op het "vernieuwde" Synthnieuws in het algemeen.
Als je je post begint met "Mij begint dit soort "bemoeienis" van moderators een beetje tegen te staan" is de toon wel een beetje gezet toch? Feedback heeft voor mij kennelijk een andere betekenis dan voor jou.

Ik vond het als passieve lezer al geen verbetering, maar nu ik er zelf ook iets actief probeer te posten, en ik merk dat dat dan zonder enige melding richting de poster kan verdwijnen, dan was dat de druppel om er ook hier wat feedback over te geven.
Dit is de reden waarom ik in mijn vorige post noemde dat je op 3 verschillende plekken en momenten jezelf had kunnen informeren over de wijzigingen. Je hebt ervoor gekozen om het niet gelezen. Prima, daar kan ik je niet toe dwingen. Als je het wel had gedaan, had je het volgende gezien: "Omdat we zeker willen weten dat elk nieuwsartikel aan deze minimum eisen voldoet, gaat het nieuws gemodereerd worden. Dat betekent dat het artikel niet direct zichtbaar is als je het plaatst. Het zal eerst door een moderator worden bekeken. Omdat we vanwege de hoeveelheid werk en tijd geen artikelen kunnen gaan herschrijven, zullen we met nieuwsberichten niets doen wanneer ze niet aan bovenstaande punten voldoen. Het bericht wordt in dat geval helaas niet geplaatst.". Ik vind het raar dat je dan vervolgens hier "wat feedback" komt geven.

Ik vind het nogal een kinderachtige feature, een soort gelikte synthnieuws feed met plaatjes, verplicht vertaald naar het Nederlands.
Dat we vragen je post in het Nederlands te schrijven is niet nieuw. Dat is al zo vanaf de oprichting. Dat je e vormgeving van Synthnieuws niet aanstaat, OK, dat kan. Ik denk dat dat inderdaad een kwestie van smaak is.

Afgezien daarvan, geef dan de mensen die toch de moeite doen hier wat te posten wat feedback als hun post niet wordt geplaatst ipv het in stilte naar dev>null te gooien.
Bij iemand die wat minder vaak aanwezig is op het forum, doen we dat ook. Bij jou ging ik er echter van uit dat je wel op de hoogte zou zijn. En dat was inderdaad wel een aanname waarop je me kunt aanspreken.

Anyway doe hiermee wat je wil, maar wat mij betreft schieten we een beetje door naar vertrutting.
Niet elke verandering wordt door iedereen gewaardeerd, maar we proberen het forum steeds een beetje beter en mooier te maken zodat het voor meer mensen aantrekkelijk is en blijft om het forum te bezoeken.

Overigens, dat er nog niets te vinden is op dit forum over een nieuwe synth die in november is aangekondigd zou je ook kunnen zien als een teken van gebrek aan activiteit in het algemeen.
Je kunt er vast op veel verschillende manieren naar kijken. De statistieken zijn het echter niet met je hypothese eens.
 

Dr van Lansberg

Trust me. I'm a doctor
Staff member
Lid sinds
18 februari 2011
Berichten
10.540
Locatie
Amsterdam
Uiteindelijk doe je het toch voor de gebruikers en wil je zoveel mogelijk activiteit.
Ja, we willen inderdaad zoveel mogelijk activiteit. Dat klopt. Die activiteit beperkt zich echter niet tot de (ingelogde) leden. Het aantal gasten is vele malen groter dan het aantal (actieve) leden. Daarom denk ik dat het juist voor een nieuwsrubriek belangrijk is om de kwaliteit consistent te proberen te krijgen.

Nu ik er zo over nadenk, moet ik misschien tot de conclusie komen dat ik in de OP duidelijker had kunnen verwoorden dat Nieuws een ander soort rubriek is dan de rest. Natuurlijk kan er bij nieuwsberichten gediscussieerd worden, maar de focus ligt meer op informeren. We hebben dan ook even overwogen om Synthnieuws bij Bits onder te brengen.

Is het een idee om een een poll te houden onder de gebruikers of ze het een verbetering vinden of niet?
Het bezwaar van een poll bij dit soort zaken is dat niet leden geen stem hebben. Daarnaast zal een groep die "het wel OK vindt zo" veel minder snel deelnemen aan dergelijke polls. Ik verwacht niet dat een poll een juist beeld geeft. Daarnaast is de verandering een welbewuste keuze geweest waarbij we op dit moment geen aanleiding zien deze terug te draaien.
 
Lid sinds
10 november 2010
Berichten
6.460
Locatie
Homeless Studio
Voor een goede kwaliteit nieuws post kunnen jullie niet een template maken?
Dus als je nieuws post dat je een aantal dingen moet invullen.

site:
soort apparaat: sequencer
Features: .......
Afbeelding(en): blabla.gif
 

Dr van Lansberg

Trust me. I'm a doctor
Staff member
Lid sinds
18 februari 2011
Berichten
10.540
Locatie
Amsterdam
Voor een goede kwaliteit nieuws post kunnen jullie niet een template maken?
Dus als je nieuws post dat je een aantal dingen moet invullen.
Technisch zou dat wel haalbaar zijn, net als bij de marktplaats. En als nieuwsberichten alleen zouden bestaan uit aankondigingen van nieuwe gear, zou dat ook een goede oplossing zijn. Maar er worden ook berichten geplaatst over een dongelvrij Cubase of een nieuw album van JMJ of het stoppen van Daft Punk of het overlijden van een synthentrepreneur. Dat soort berichten laat zich niet zo eenvoudig in een template prakken. Ik gok trouwens ook dat het probleem van @j0ris daarmee niet is opgelost.
 
Lid sinds
10 november 2010
Berichten
6.460
Locatie
Homeless Studio
ok dongel vrij Cubase past nog in een hardware/software template. De rest onder 'mensen' ?
Dat kan wellicht in een tempate.
wellicht een keuze lijstje met allerlij categorieen. mensen, hardware, software, artiesten, ander.
 

barend

Ouwe rot
Lid sinds
12 februari 2008
Berichten
1.018
Locatie
Weert
Ja, we willen inderdaad zoveel mogelijk activiteit. Dat klopt. Die activiteit beperkt zich echter niet tot de (ingelogde) leden. Het aantal gasten is vele malen groter dan het aantal (actieve) leden. Daarom denk ik dat het juist voor een nieuwsrubriek belangrijk is om de kwaliteit consistent te proberen te krijgen.

Nu ik er zo over nadenk, moet ik misschien tot de conclusie komen dat ik in de OP duidelijker had kunnen verwoorden dat Nieuws een ander soort rubriek is dan de rest. Natuurlijk kan er bij nieuwsberichten gediscussieerd worden, maar de focus ligt meer op informeren. We hebben dan ook even overwogen om Synthnieuws bij Bits onder te brengen.


Het bezwaar van een poll bij dit soort zaken is dat niet leden geen stem hebben. Daarnaast zal een groep die "het wel OK vindt zo" veel minder snel deelnemen aan dergelijke polls. Ik verwacht niet dat een poll een juist beeld geeft. Daarnaast is de verandering een welbewuste keuze geweest waarbij we op dit moment geen aanleiding zien deze terug te draaien.

Het lijkt dan wel alsof de moderators er anders in staan dan (veel?) actieve leden. Voor mij gaat een forum vooral over de actieve leden en de discussies die er zijn. Maar kennelijk wordt er een andere keuze gemaakt. Het nieuws gedeelte was eerst het meest actieve gedeelte van heel het forum maar dat zie ik nu niet meer zo terug. Persoonlijk vind ik dat een gemis. Ik denk dat er dan wel een aantal actieve leden afhaken. Maar het zij zo.
 

j0ris

Ouwe rot
Lid sinds
5 Maart 2002
Berichten
1.012
Het lijkt dan wel alsof de moderators er anders in staan dan (veel?) actieve leden. Voor mij gaat een forum vooral over de actieve leden en de discussies die er zijn. Maar kennelijk wordt er een andere keuze gemaakt. Het nieuws gedeelte was eerst het meest actieve gedeelte van heel het forum maar dat zie ik nu niet meer zo terug. Persoonlijk vind ik dat een gemis. Ik denk dat er dan wel een aantal actieve leden afhaken. Maar het zij zo.
Inderdaad. De primaire functie van een forum is interactie en discussie. Passief consumeren is secundair. Een forum bestaat bij de gratie van de actieve leden, die maken ook de "content". Als de focus wordt verschoven naar het uitventen van die content naar mensen die niet eens de moeite nemen een account aan te maken, dan zou ik er niet raar van op kijken dat actieve leden wat minder actief worden.

Mocht ik niet duidelijk genoeg geweest zijn: het is niet alleen de vormgeving van de nieuwssectie die me niet aanstaat, de hele insteek en de uitwerking ervan vind ik een verslechtering. Het draagt bij mij ook bij aan het idee dat de focus meer op niet-leden ligt. Daar ben ik het fundamenteel mee oneens dus.

En meneer van Lansberg, ik merk aan je antwoorden dat je weinig open staat voor feedback op de keuzes die er gemaakt zijn. Je moet dit soort feedback niet zien als een persoonlijke aanval, maar als een teken van betrokkenheid. Mensen die weinig om het forum geven zal je hier niet horen.

Anyway, je kiest ervoor om je keuzes te verdedigen, en daar blijft het bij. Dan laat ik het verder hier ook maar bij.
 

Dr van Lansberg

Trust me. I'm a doctor
Staff member
Lid sinds
18 februari 2011
Berichten
10.540
Locatie
Amsterdam
Voor mij gaat een forum vooral over de actieve leden en de discussies die er zijn. Maar kennelijk wordt er een andere keuze gemaakt.
Als actief lid heb je meer rechten dan als gast. Daarnaast zorgen actieve leden voor de content op een forum. Het idee dat het belang van gasten groter is dan het belang van leden is onjuist. Wat ik wilde aangeven is dat we met meer dan alleen actieve leden rekening willen houden. Een nieuwsrubriek zou er in onze optiek in eerste instantie moeten zijn om mensen te informeren. Dat is inherent aan de eigenschappen van nieuwsberichten. Dat past ook binnen de doelstelling die de stichting bij haar oprichting heeft laten vastleggen: "het bevorderen van kennis en kennisuitwisseling op het gebied van digitale en elektronische muziek, muziekinstrumenten en muziekproductie-apparatuur." En natuurlijk kan er ook gewoon gediscussieerd worden over het nieuws.

Het nieuws gedeelte was eerst het meest actieve gedeelte van heel het forum maar dat zie ik nu niet meer zo terug.
Even los van de marktplaats en de het tracks forum, maar inderdaad, de nieuwsrubriek wordt goed bekeken. Juist daarom is het voor ons belangrijk dat de kwaliteit wordt opgekrikt. Ik vermoed ook dat het opwerpen van een aantal minimum criteria sommige leden ervan weerhoudt om nieuws te posten. Ik hoop dat dat tijdelijk is. Er is veel tijd en energie gestoken om na de problemen met de upgrade in 2018 een forum neer te zetten dat technisch uitstekend draait en dat het mogelijk maakt om de ervaring van zoveel mogelijk gebruikers van het forum zo prettig mogelijk te maken. Daarbij hoort ook kwalitatief hoogwaardige content. En daarom hebben we die minimum criteria benoemd.
 

Dr van Lansberg

Trust me. I'm a doctor
Staff member
Lid sinds
18 februari 2011
Berichten
10.540
Locatie
Amsterdam
De primaire functie van een forum is interactie en discussie. Passief consumeren is secundair.
De minimum criteria hebben alleen betrekking op nieuwe discussies in Synthnieuws. Als je op een andere plek op Synthforum een discussie wilt starten over bijvoorbeeld een nieuw stuk gear, ben je niet gebonden aan deze criteria. Maar ook binnen Synthnieuws is het mogelijk om te interacteren en te discussiëren. Als leden passief willen consumeren, moet dat ook gewoon kunnen op Synthforum. Reageren is geen verplichting.

Een forum bestaat bij de gratie van de actieve leden, die maken ook de "content".
Helemaal met je eens.

Als de focus wordt verschoven naar het uitventen van die content naar mensen die niet eens de moeite nemen een account aan te maken, dan zou ik er niet raar van op kijken dat actieve leden wat minder actief worden.
Daarvan is geen sprake. De opmerking van @barend had betrekking op gebruikers van het forum. Ik wilde duidelijk maken dat de groep gebruikers niet alleen uit actieve leden bestaat.

Mocht ik niet duidelijk genoeg geweest zijn: het is niet alleen de vormgeving van de nieuwssectie die me niet aanstaat
Nee joh, dat was me duidelijk.

Het draagt bij mij ook bij aan het idee dat de focus meer op niet-leden ligt. Daar ben ik het fundamenteel mee oneens dus.
Hoezo dan? Het enige dat er veranderd is, zijn de criteria voor het plaatsen van een nieuwsbericht. Daarmee ligt de focus toch niet meer op gasten dan in het verleden? Als discussiëren vs informeren een rechte lijn is, dan zijn we met het nieuws wat verschoven naar het midden van die lijn. Als Synthforum willen (en moeten) we relevant blijven voor de doelgroep. We hebben de ambitie om voor synthgerelateerde zaken de go-to place te worden voor het Nederlandse taalgebied. Daar hoort een volwassen(er) nieuwsrubriek in onze optiek bij.

ik merk aan je antwoorden dat je weinig open staat voor feedback op de keuzes die er gemaakt zijn.
Dat is een beetje een flauwe opmerking om te maken als ik het gewoon niet met je eens ben. Als je ziet wat er in de afgelopen tijd allemaal veranderd is aan het forum, dan zou je ook een andere conclusie kunnen trekken.

Je moet dit soort feedback niet zien als een persoonlijke aanval
Dat doe ik gelukkig ook niet. We maken dit soort keuzes met 9 mensen. En de ervaring heeft me wel geleerd dat bij elke verandering wel wat tegenstanders zijn te verwachten. Dus nee hoor, ik zie het niet als een persoonlijke aanval. Ik zie het als weerstand die wordt gevoeld nadat we (weldoordacht) minimum criteria hebben ingesteld voor nieuwsberichten.

maar als een teken van betrokkenheid. Mensen die weinig om het forum geven zal je hier niet horen.
Dat besef heb ik zeker. Betrokkenheid bij het forum waardeer ik dan ook. Sterker nog, zonder betrokkenheid van leden zou het forum helemaal geen bestaansrecht hebben. Maar dat betekent niet dat we het altijd met elkaar eens (moeten) zijn. Zelf voel ik die betrokkenheid ook. Alle forumbeheerders zijn ook gewoon lid van Synthforum he, alleen met een aantal extra taken en verantwoordelijkheden. Maar het uitgangspunt is hetzelfde. We willen allemaal een fijn en mooi forum.

je kiest ervoor om je keuzes te verdedigen, en daar blijft het bij.
Ik kies ervoor om de keuzes die we gemaakt hebben te verduidelijken. En dat doe ik niet alleen voor jou, maar voor iedereen die meeleest in deze discussie. We zijn niet bang om foute keuzes te corrigeren. De tijd zal het leren.
 

Zoidsity

更多的是更好
Lid sinds
22 januari 2003
Berichten
13.598
Locatie
在一種幻覺
Ik vind het prima om een duidelijke, ‘strakkere’ nieuws pagina (erbij) te hebben.
Zie je in een klap duidelijk de beschikbare info, inplaats van alleen een linkje en daarna een sloot azijn, “omdat het niks vernieuwends is”, “merk x hun medewerkers als slaven behandeld”, “gemiste kans dat er geen WIDI opzit, en dat is stom omdat..” etc. etc.
Althans dat wordt toch hopelijk naar andere topics gesluisd?
 

kobuz

Ouwe rot
Lid sinds
11 oktober 2012
Berichten
1.976
Locatie
Eindhoven
Meningen verschillen en vaak zal je op internet meer horen van diegene die iets niet goed vinden dan andersom. Logisch ook, want als je het ergens niet mee eens bent kan je wat bereiken door daarover in disussie te gaan in de hoop dat het voor jou verbeterd. Ik vind het juist een mooie overzichtelijke pagina zo die me veel meer uitnodigt dan een lijst topic titels, ik val dus onder de noemer die eigenlijk niks van zich liet horen omdat het wel goed zo is ;)
 
Top