• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
    Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
    Lees dan deze mededeling!

Ontwikkelingen Synthforum - We gaan naar een nieuw platform

Dr van Lansberg

Trust me. I'm a doctor
Staff member
Lid sinds
18 februari 2011
Berichten
10.535
Locatie
Amsterdam
Ruim twee jaar geleden hebben we met het forum twee grote veranderingen doorgevoerd. We zijn verhuisd van een server in privé beheer naar een professionele host en we hebben een grote upgrade gedaan van de forumsoftware. Hoewel onze verwachtingen hooggespannen waren, heeft de upgrade niet helemaal gebracht wat we ervan verwachtten. Als gebruiker zul je daar zelf ook het een en ander van hebben gemerkt. Aan de beheerskant van het forum hebben we eveneens moeten constateren dat er ruimte is voor verbetering in functionaliteit. Het lijkt er niet op dat de huidige leverancier ruimte biedt voor die verbeteringen. Tijd dus voor verandering.

Welke veranderingen gaan we doorvoeren en waarom?
1. We gaan naar een nieuw Operating System.
2. We gaan vBulletin verlaten voor Xenforo.
3. We gaan verhuizen naar een nieuwe host.

Van stap 1 en 3 zul je als gebruiker weinig merken. Het forum verandert er niet door. Wel is er op momenten wat downtime te verwachten. Als het zover is, zullen we dat duidelijk communiceren.

Stap 2, de overgang naar Xenforo, zal de grootste verandering betekenen in het gebruik van Synthforum. Hoewel we inmiddels een testforum hebben draaien dat uiterlijk veel weg heeft van het huidige forum, zijn niet alle functionaliteiten hetzelfde. De kracht van Xenforo zit vooral in de degelijkheid van de manier waarop de software is ontwikkeld. Zo maakt Xenforo het veel eenvoudiger om bijvoorbeeld add-ons te gebruiken waarbij we na een upgrade veel minder werk hebben om deze functioneel te houden. Maar ook aan de gebruikerskant hebben we de nodige verrassingen gezien. Het forum is overzichtelijker, sneller (wat we tot nu hebben kunnen zien en meten) en stabieler. Omdat de eigenaren van Xenforo uit de stal van vBulletin komen, zien we ook oude bekende zaken die we gemist hebben uit eerdere versies van VB weer terug.

Stap 1 is noodzakelijk omdat er voor de het huidige OS geen security updates meer worden uitgebracht, terwijl we dat noodzakelijk achten voor de veiligheid van de gegevens die op de server staan. Zoals gezegd zul je hier weinig van merken behalve dat het forum even offline gaat.

Stap 3 vinden we vanuit een beheersoptiek noodzakelijk. Ook hier zul je weinig van merken behalve even wat downtime.

Planning
De planning is dat stap 1 op korte termijn wordt gezet. Korte termijn is in dit geval binnen enkele weken. Stap 2 hopen we end januari 2021 (na de Synthforum Contest) te kunnen uitvoeren. Omdat deze stap impact zal hebben op het gebruik van het forum, zullen we net als twee jaar geleden een subforum openen voor feedback en vragen. Stap 3 zou dan in februari uitgevoerd kunnen worden. Let op: de planning is niet in beton gegoten. Veel is afhankelijk van zaken die we op dit moment nog niet 100% kunnen overzien. Elke stap zullen we van tevoren aankondigen.

Versterking van het technische team
Gelukkig hoeft Inspiran niet alles alleen te doen. We hebben het technische team recentelijk uitgebreid met leden die hun sporen in de IT reeds meer dan hebben verdiend. Jullie kennen ishi als moderator. Maar naast zijn werk, gezin en rol als moderator heeft hij dus kennelijk ook nog de tijd gevonden om een deel van de techniek voor zijn rekening te nemen. Wanneer slaapt die jongen? Daarnaast mogen we sinds twee weken 4-Tek welkom heten in het technische team. 4-Tek is een van de oudste leden (in lidmaatschap, niet in leeftijd) en kent Synthforum dus als zijn broekzak. We hebben nu drie zeer enthousiaste en capabele mensen die over ons en het forum waken en ik ben ervan overtuigd dat we met hen de broodnodige stappen op een soepele manier zullen gaan zetten.
 
Laatst gewijzigd:

AdDM

Tiroler Knie-schlempfer
Lid sinds
26 januari 2004
Berichten
1.502
Locatie
Utreg
Spannend, veel succes! :okdan:
 

Zoidsity

更多的是更好
Lid sinds
22 januari 2003
Berichten
13.597
Locatie
在一種幻覺
:okdan::okdan::okdan: heel veel succes, guys!
 

Der_Mantie

Vintage lit
Lid sinds
5 juli 2005
Berichten
3.898
Wordt hierdoor ook de look en gebruik van het forum gemoderniseerd? Icoontjes, opmaak, links etc.

Welke site gebruikt deze software oa, als voorbeeld.
 

Dr van Lansberg

Trust me. I'm a doctor
Staff member
Lid sinds
18 februari 2011
Berichten
10.535
Locatie
Amsterdam

dreamer

herkauwbaar
Lid sinds
30 april 2015
Berichten
2.188
Locatie
Tranendal
Success allemaal! Verder maakt het me niet zoveel uit welke software er gebruikt wordt. Meer dan users, threads, posts, en smileys hebben we niet nodig toch? :engel:
 

search64

Ouwe rot
Lid sinds
6 september 2003
Berichten
1.264
Goed nieuws. Misschien heb ik het mis, maar sinds de overgang naar dit forum is het rustiger geworden leek het.
 
D

Deleted member 18007

Guest
Draait het testforum op een helikopterplatform? :dj:

:okdan:Succes met de verhuizing!:okdan:
 

krautrock1958

Ouwe rot
Lid sinds
22 september 2016
Berichten
4.573
Locatie
wormerveer
Klinkt goed dit hele plan, ben benieuwd hoe het een en ander gaat verlopen.
In ieder geval; succes heren met de rompsslomp die dat met zich mee zal brengen.
 
Top