Nieuwe functies Markplaats - Let op: richtlijnen gewijzigd

Dr van Lansberg

Gepokt en gemazeld
Lid sinds
18 februari 2011
Berichten
11.028
Locatie
Amsterdam
Zoals vorige week beloofd, hebben we de laatste drie wijzigingen voor de marktplaats doorgevoerd. Samenvattend gaat het om:

  • Sluiten van je advertentie. Rechts boven het tekstveld van je advertentie zit nu een extra knop "Verkocht". Als je advertentie gesloten kan worden, kun je deze knop gebruiken. Voor je advertentie komt dan een label te staan met "Verkocht". Advertenties met dit label worden binnen een uur verplaatst naar het Marktplaats Archief.
  • Bij het opstellen van een advertentie zie je nu 5 extra velden. Het gaat om
    • Prijs
    • Conditie
    • Levering
    • Standplaats
    • Verzendkosten
De eerste drie zijn verplichte velden. De laatste twee zijn optioneel. We raden het invullen van de standplaats zeer sterk aan. Potentiële kopers willen namelijk graag weten waar het artikel is af te halen. De extra informatie wordt boven je advertentie getoond.​
  • Er is nu een ratingsysteem beschikbaar waarin je ervaringen met koper of verkoper kunt delen en inzien. De ervaringen zijn zichtbaar bij de advertenties en in het gebruikersprofiel van het betreffende lid. Als je je ervaring wilt delen, kun je kiezen uit drie opties:
    • Positief
    • Neutraal
    • Negatief
Daarnaast kun je je ervaring toelichten. Maak hier gebruik van om het andere leden zo gemakkelijk mogelijk te maken. Het beoordelen van een transactie is niet verplicht. De historie van ervaringen wordt zichtbaar boven de advertentie en in het gebruikersprofiel.​
Als gevolg van de nieuwe opties, zijn ook de richtlijnen voor het gebruik van de marktpaats gewijzigd. De belangrijkste wijzigingen op een rijtje:
  • Plaats indien mogelijk 1 artikel per advertentie. Je kunt daardoor in de titel heel specifiek aangeven wat er in je advertentie staat. Andere leden hoeven dan niet meer je advertentie te openen om te zien wat je nu eigenlijk precies aanbiedt. Daarnaast kan heel eenvoudig de lijst met advertenties worden gescand op (nieuw) aanbod. Advertenties browsen is nog nooit zo gemakkelijk geweest.
  • Prijs, conditie en levering zijn verplichte velden om in te vullen. Als je hier niets invult, kan je advertentie niet worden geplaatst.
  • Als je meerdere artikelen in 1 advertentie plaatst, zet de prijs dan op 1 Euro.
  • Standplaats en verzendkosten zijn optionele velden. We vragen je dringend om een standplaats in te vullen als je wilt dat je aanbod wordt afgehaald en om verzendkosten in te vullen als je wilt dat je aanbod wordt verzonden. Kies je beide opties, vul dan ook beide velden in.
  • Als je een advertentie plaatst, kun je deze niet meer wijzigen. Zorg er dus voor dat er geen fouten meer in je advertentie zitten voordat je hem plaatst. In de tekst editor zit rechts bovenin een knop "Voorbeeld". Deze optie laat zien hoe je advertentie eruit ziet als je hem hebt geplaatst. Maak er gebruik van.
  • Advertenties schoppen mag en kan weer. Het schoppen is beperkt tot eens in de 72 uur. Ook als je een wijziging in je advertentie wilt doorvoeren door een reply te posten, kan dit maar eens in de 72 uur. Voor het reserveren van je aanbod geldt hetzelfde. We proberen hiervoor nog een oplosing te vinden zodat je je aanbod tussentijds kunt reserveren.
  • Als je afbeeldingen bij je advertentie wilt plaatsen, zet deze dan in de eerste post. Alleen de eerste afbeelding in de eerste post wordt getoond in de advertentielijst.
  • Alleen de eigenaar kan nog reageren op de advertentie. Communicatie dient plaats te vinden via PB.
 
Toffe upgrade die 5 velden jongens, superoverzichtelijk!
 
Als je een advertentie plaatst, kun je deze niet meer wijzigen. Zorg er dus voor dat er geen fouten meer in je advertentie zitten voordat je hem plaatst.
En als je nu na een week de prijs wil laten zakken omdat er geen reacties komen?
 
Ik vind de "1 titel per advertentie" eigenlijk ontzettend onoverzichtelijk. Zeker nu het schoppen weer werkt betekend dat echt hele bakken met chaos.
De 'verkocht' banner is dan weer wel mooi.

Ik had liever of-of gezien tussen schoppen of 1-ad-per-item.
 
En als je nu na een week de prijs wil laten zakken omdat er geen reacties komen?
Gewoon als altijd toch? Even een rectie plaatsen met de wijzigingen.

Zeker nu het schoppen weer werkt betekend dat echt hele bakken met chaos.
Ik zie de chaos niet eerlijk gezegd. Je hoeft straks alleen nog maar naar de advertentietitel te kijken en niet elke advertentie te openen en te sluiten voordat je weet wat er precies wordt aangeboden (in de meeste gevallen gok ik). Daarnaast kun je nog steeds via de filteroptie de weergavevolgorde wijzigen naar nieuwste OP bovenaan. Vier klikjes vlak bij elkaar.
 
Maar nu ga je dus krijgen dat die studio opruimingen meteen hele paginas aan subforum in beslag nemen. Dit vind ik persoonlijk nogal onoverzichtelijk.
En dan topic-kicks per item .. zet dan dat kicken maar weer uit.
 
Maar nu ga je dus krijgen dat die studio opruimingen meteen hele paginas aan subforum in beslag nemen.
Waarom is dat erg dan? Als je die studio opruimingen wilt bekijken, moet je toch ook het hele draadje door? En als je geen advertenties van leden die meerdere producten aanbieden wilt bekijken, dan kun je in de meest rechter kolom aan de avatar zien van wie die advertenties zijn en ze overslaan (mocht je dat om de een of andere reden willen). Advertenties browsen gaat nu een stuk gemakkelijker en zoeken levert in elk geval geen resultaten meer van inmiddels verkochte items.

En dan topic-kicks per item .. zet dan dat kicken maar weer uit.
Zet dan maar een andere sorteervolgorde op de advertentielijst. Ben je er ook.
 
In het forumoverzicht zit rechts bovenin dit menu:

1612123272648.png


Bij het openen zie je de volgende opties:

1612123949441.png


Kies hier "Eerste bericht" en bevestig met "Filter". De lijst met advertenties wordt dan weergegeven op basis van de datum van het eerste bericht in de advertentie.
 
Als jullie zo doorgaan met verbeteringen gaat SF nog internationaal !! (ff denken... Curacao, Suit-Afrika, Indonesië, West-Vlaanderen en Limburg)
 
Back
Top