Vol-le-dig Native!

Een laptop studio (geheel native maar tevens mobiel) kan anders heel inspirerend werken.

Een goede vergelijking van die vegetariers, zo ben ik zelf slechts 3 dagen van de week vegetarisch maar dat zou ik niet elke dag willen zijn.
 
Origineel geplaatst door Hanz
Even de vraag van topicstarter lezende, vraag ik me af: volledig native kan, ja natuurlijk, maar waarom?
De topic klinkt, met alle respect, precies als een zo'n bijeenkomt van vegetariers... en iedereen maar roepen dat ze die vieze biefstukken ècht niet missen... ;)
Voor mij precies zo met hardware, ik kan het zo gebruiken want heb best wel wat spullen staan nog.
Ondanks dat ik de smaak op zich zeker lekker vind, zijn er toch andere redenen waarom ik het toch uiteindelijk niet vaak gebruik:

-Ik werk aan verschillende dingen tegelijk, een mix op een tafel terugzetten klinkt nooit meer hetzelfde en in mijn geval altijd slechter.

-Bij softwareprojecten hoef ik ook niet bang te zijn dat ik de ene patch net verkeerd had gesaved bijvoorbeeld, bij analoge machines kan je vaak niet eens wat saven en krijg je het ook niet makkelijk meer terug.

-De flexibiliteit qua routing van bijvoorbeeld effecten.

-Automation van verschillende parameters tegelijk.

-Ruimte gebrek, uiteraard zou ik graag wanden vol met synths willen hebben, maar ik kan het op dit moment niet meer kwijt.

Toch heb ik nog best wat hardware staan, maar dan voornamelijk dingen die in software gewoon minder klinken, of waarvan ik wil weten waarom het dan zo anders en beter klinkt.
En uiteraard omdat het ermee spelen gewoon leuk is!

Maar als ik dan kijk wat ik er uiteindelijk mee doe, dan lijkt het er toch wel op dat ik alles native doe.
 
Om ook eens een reactie te geven op dat vegetarisch vergelijk: Vegetariers eten geen vlees meer als respect voor ieder schepsel en de hel die dieren moeten ondergaan in die industrie (de kwaliteit is kankerverwekkend).

Het produceren van nieuwe hardware is dan misschien vervuilend voor het milieu, doch niet in die mate dat het ethisch/eco of socio onverantwoord is, want er steekt toch geen bal meer onder de motorkap ;)
Wel oppassen als je een oude roestbak restoreerd want daar komt soms wat vanonder gekropen...:r (ook soms PCB's in oud spul)

Voor het overige is het ook tof te lezen dat er zijn die van basis begonnen met native de klik wel kregen vanaf ze hardware hadden. Zat het tussen de oren?? (dubbelzinnig)

Sommige VSTi zijn inderdaad nog geen emulaties van wat het zou moeten zijn, maar ik geloof sterk dat het nog een kwestie van tijd is. Intel zit al aan QUAD-core cpu nu te verkrijgen en nog veel verder in research-fase(pre-producties?), de kans is groot dat van die rekenkracht gaat gebruik gemaakt worden door de nxt generation VSTi einstein's.
Te hopen is dat er dingen op de markt komen die klanksynthese nieuwe dimensies bied, die dan weer in hardware kan doorstromen?? Van mij mag het allemaal...ik voer echt geen strijd. Alles is mogelijk en dat maakt het fantastisch.
 
Origineel geplaatst door Prophet
Sommige VSTi zijn inderdaad nog geen emulaties van wat het zou moeten zijn

Daar maal ik alvast niet om. IK ben op zoek naar bruikbare sounds, niet naar 'emulaties van'
Da's net zoals de Arturia Jup 8 vst. Zal me worst wezen of die als het orgineel klinkt.
Als het maar met ballen klinkt.
 
Klopt klopt... ben er ook niet naar op zoek, integendeel. Die nieuwe rob papen is ook niet slecht, geen emulatie van iets, maar totaal nieuwe dingen, vele beter!
 
Ikzelf gebruikte vroeger alleen maar mijn Roland d10, mam Bass synth, Akai s01 en uiteraard de nostalgische Atari 1040ste ... Daar heb ik het heeel lang mee weten uit te zingen en wilde eigenlijjk ook nix anders. Totdat ik toch ook wat meer op de pc ging klooien. Begon met fruityloops en als je proggie goed kent, kun je erg ver komen met profi tracks. Maar ja .. ik wilde meeeer .. En ben toen overgegaan op een vette nieuwe pc, met supervette geluidskaart en Cubase SX3 .. En tja ... Ik kreeg weetr helemaal de smaak te pakken, en vond/vind veel softsynths etc toch erg goed klinken. Ik krijg er gewoon precies de sounds uit, die ik wil horen. En het gaat erg lekker met mun tracks moet ik zeggen. Wat ik nu gebruik is:

- usb controller MK-449c
- korg ms 20 usb controller
- cubase sx3
- ESI ESP 1010 soundkaart (met grote break out .. echt superding :-)) )
- heel veel softsynths zoals oa Korg legacy edition, spacesynth, absynth, bassliner, en nog veeele anderen ...


en n dikke pc (die deze week wordt vervangen door een nog veeeel dikkere hihi .. )

Ik heb nog steeds mijn analoge bass synth aangesloten, maar merk dat ik hem weinig gebruik nog .. Maar ga dat wel weer doen hoorz .. Maar zoals al eerder vermeld, het gaat om de fun factor .. en ja .. die is er met alles wat ik op dit moment echt gebruik ! En de tracks worden psies zoals ik het wil ... Dus voor mij geen hardware synths etc meer :-)

( maar goed .....nooit, nooit zeggen uiteraard .. hehehe )
 
Ik ben compleet DAW hier op mijn kamertje

- Total recall
- Goedkoop
- Weinig ruimte kwijt

Maar of het nou het meest inspirerende is? Ik denk stiekem toch wel eens "had ik maar een kelder vol met analoge shit"...

DAW's zijn echt geweldig, oneindige mogelijkheden voor iedere ziel.
Maar ondertussen zit iedereen wel leuk verschrikkelijk zijn best te doen om zijn sound "analoog" te laten klinken. Omgekeerde wereld toch eigenlijk?

Ik begin op het moment een beetje in een tweestrijd te raken. Aan de ene kant heb ik qua productie mogelijkheden alles wat je kan wensen, maar aan de andere kant mis ik die authentieke manier van electronische muziek maken.
Veel rotzooi om je heen, waarbij je van die ene synth weer eens een kabeltje laat lopen naar die andere en zo iets krijgt als "oh, das een leuk geluidje".
Kan nu allemaal op de computer, maar of het net zo leuk is?

Ik zit nu in een netjes opgeruimde kamer, prachtig custom made DAW bureau met perfect symmetrisch opgehangen tft schermen en geplaatste monitoren.
Midi controller voor me plus groot midi klavier. Draadloos toetsenbord en muis.
Tja...
 
effe erbij goeien: mylo (van oa drop the pressure mix, in your arms, ...) gebruikt zo goed als enkel software
 
Hier 75% Hardware + 25% VStack + Amiga als sequencer...

Opnemen met Magix Cleaning Lab, 24/48

Masteren en aan elkaar plakken:
- nu Met Samplitude SE9, daarvoor ook met MCL 2005....

Van één ding wordt ik echt depri:
Bij het zien sommige tutorials op YouTube:

"Als ze al van in de eerste minuten beginnen met perfectioneren en
met details bezig zijn door al die features van die VST's"
ipv. een Sfeer met een Track creëren en mss ook
een Arrangement maken dat iets of wat creatief in elkaar gestoken is
en klopt...

Moest ik alleen maar een Computer hebben met wat VST's,
dan denk ik niet veel goeds meer - en met plezier - te kunnen maken...

Maw. Ik vind het niks om fier over te zijn - 'alleen native' - te werken...
 
Bijna volledig native... Gebruik een Roland Masterkeyboard (Synth G800) en ibanez gitaren, en ibanez bas. (Maar... over een jaar als er verhuisd is... Komt er nog wel een mooi slagwerk bij te staan... Ben drummer van huis uit :) )
 
Volledig native doet me denken aan het idee van alles met een workstation doen. Het nadeel is vind ik is dat als die PC niet werkt je de sigaar bent.
Met meerdere hardware synths valt de boel nog te redden.

Volledig native werken kan, een vriend maakt dagelijks reclame spots volledig native. En ik hoor ook het resultaat: het klinkt geluids technisch vrij plat. Dat is het gevaarlijke van software, vind ik zelf. Dat doordat het al redelijk klinkt, je geen extra moeite gaat doen om het beter te laten klinken.

Velen beweren hier dat je met software niet zo'n harde waarde daling hebt vergeleken met hardware. Wat is je PC of Mac en de software die je erbij hebt gekocht waard denk je, op het moment dat je het koopt? Op het moment dat je de machine hebt gekocht is ie al niks meer waard want het volgende model kun je voor hetzelfde geld of minder kopen.

Terzijde, synths zijn waard wat ervoor gevraagd wordt. Een kwestie van vraag en aanbod regels op de markt. En Roland brengt liever software uit, omdat het goedkoper is om dat te doen, en kun je meer op verdienen. Roland is een al lang niet meer een stel synthfreaks die een speciaal apparaat bouwen. Om te overleven, continuiteit, moet je de strategie aanhouden van "voortbouwen op de know-how uit je verleden en voed de consument langzaam aan met nieuwe technieken, zodat ze blijven kopen". Het is belangrijker om je als klant te houden dan een super apparaat uit te brengen die toch niemand kan kopen.

Genoeg gezwamd,
Yoonchi
 
Ik moet zeggen dat nu ik wat meer bakken met een eigen sequencer heb (ESQ-1, 707, RZ-1, Six~Trak en SY-85) heb en na het laatste echec met Cubase, MIDEX en drivers ik zo hard afgeknapt ben op native dat ik moet zeggen dat de 8 sporen sequencer op mijn ESQ-1 erg hard begint te lonken.

Ik denk dat ik altijd wel een MIDI sequencer en recording blijf doen op een PC, maar ik vermoed dat ik ook steeds vaker gewoon alles in hardware ga doen.

Dat terwijl ik altijd veel met software gedaan heb.

Maar ik denk dat ik de limitatie en rijkere klank van hardware toch leuker vind. En bovendien is een PC een general purpose tool, en dat blijf je toch merken.
 
Volgens mij hoeft native echt niet plat te klinken...

bv Noisia en Trentemoller zijn helemaal vst en das echt niet plat ;)

Zo vet krijgen de meesten het niet eens uit analoogjes
 
Volgens mij is Trentemoller precies het soort platgedrukte rammeltechno of hardstyle waardoor ik een hekel heb gekregen aan native.
 
rammeltechno? hardstyle? lol :D

ik wou dat ik die rammeltechno zo mijn vingers uitkwam......
 
Volgens mij is Trentemoller precies het soort platgedrukte rammeltechno of hardstyle waardoor ik een hekel heb gekregen aan native.

Ik val in herhaling maar euh : platgedrukt ? hardstyle ? rommeltechno ?

Eurm...
 
Volgens mij hoeft native echt niet plat te klinken...

bv Noisia en Trentemoller zijn helemaal vst en das echt niet plat ;)

Zo vet krijgen de meesten het niet eens uit analoogjes

bronnen van deze info ?
 
Back
Top