Kurzweil pc1se

raymuzikant

Ingeburgerd
Lid sinds
21 oktober 2006
Berichten
26
Hallo allemaal,

Ik zit er aan te denken om een kurzweil pc1se aan te schaffen!
Speel tegenwoordig in een Progressive rockband,hoorde dat de classic keys rom was inbegrepen,waar dus ook veel mellotron geluiden op zitten(die wil ik namelijk veel gaan gebruiken;)
Heeft iemand dit apparaat al eens uitgetest?
Alvast bedankt

Ray
 
He Ray,
Ik ken de Orchestral rom een beetje (een poosje een K2600S in huis gehad) maar een goeie mellotron zit er niet echt op hoor, ik meen me te herinneren dat er wel iets in zat dat er op leek, maar niet voldoende om in een progband echt te overtuigen.
Zelf haed ik hetzelfde probleem (ook in een symfo/progband) en heb veel rondgeshopt. Uiteindelijk ben ik toch uitgekomen op een workstation waar een sampler in zit, zodat ik de tronsound gesampled en wel kan gebruiken. En dan is een Roland Fantom een prima bak omdat die de samples automatisch laadt (met de Triton Ex moet je bv. elke keer de samples opnieuw handmatig inladen).

Zit je niet meer bij de Fish en Chips? Of heb je een side-project, zoals ze dat tegenwoordig noemen?

Vertel eens wat meer over je band!
 
Hoi,

Inderdaad side project zoals ze dat noemen;)....zit inderdaad nog steeds in mijn coverband Fish and Chips(beleef enorm veel plezier daar)...maar het Progbloed kruipt waar het niet gaan kan;)....en de gitarist en ik hebben besloten wat meer te concentreren op b.v groepen zoals rpwl,ozric tentacles en marillion(ja kan het nog gekker)....we zijn allebei heel breed qua muziek smaak;) ....neem ook de vocalen voor mijn rekening,zong al vrij veel bij F&C!
maar bedankt voor je tip!..speel jij ook in een band?.....en omgeving utrecht zie ik?:okdan:
Op de site van Kurzweil hoor je wel een hele mooie sample van een mellotron uit de kurzweil pc1se,je moet maar eens luisteren;)

Groetjes,

Ray.
 
Heb net ff geluisterd en klinkt inderdaad wel goed. Er staat bij 'new orchestral rom', een andere volgens mij dan de rom die ik in de K2600s had zitten. Als je de manual erbij bekijkt zie je ook dat er choirs bij zitten.
Klinkt toch wel erg interessant.....

Ja inderdaad, ik speel in de band Silhouette (check eens op www.silhouetteband.nl). In de stijl van Marillion, maar ook Floyd e.a. Onze CD A Maze is zojuist uit!

Laat eens wat weten als jullie wat op dreef zijn!
 
Hey net ff geluisterd naar mp3's op jullie site toppie band man!!..kom zeker een keer kijken als jullie moeten optreden!
Ga vaak naar concerten in de Boederij in Zoetermeer(het laatste mekka qua Prog;)
Die tron sample en inderdaad choirs klinken niet verkeerd he uit die pc1se?:)
Veel succes met de band en de cd:okdan: ....laat zeker wat horen als wij ook klaar zijn met the so called side project8)
 
die kurzweil is erg goed en het board valt opzich niet erg tegen. Maar goed ik blijf de voorkeur geven aan een hele goede sample library, daar kom je verder mee. Neemt niet weg dat dit een slecht ding is. Gewoon lekker voor die kurzweil gaan en misschien ooit eens een samplertje voor erbij overwegen ofzo...

En overigens, volgend jaar 9 april weer een nieuwe marillion om aan de collectie toe te voegen ;) 013 en vredenburg here I come:p
 
Weet iemand of de PC1se een nummeriek display heeft? Oftwel kan ik 1 van de 128 user locations selecteren zonder te hoeven scrollen... Is namelijk een absolute must voor mij, was tevens een van de voornaamste redenen om mijn Fantom X7 weg te doen en een Roland A90 i.c.m. een Fantom XR module te gaan gebruiken. De combi Kurzweil PC1se en Fantom XR lijkt me wel interessant! :)

thanx!
 
Yep, geen num. toetsen, heb er even op gespeeld, een mooi apparaat tegen een mooie prijs, iets wat meestal anders is bij Kurzweil. Bij Mtec Music heben ze em ook staan of ja verkopen. Weet niet hoe het met de levering staat ook een zwakke punt, maar misschien is dat anders nu.
 
Mellotron

Mellotron

Hé,
ik heb een PC2 van Kurzweil (volgens mij dezelfde engine en samples) de Mellotronsamples zit hier standaard niet in, ik heb echter het vintage board van Kurzweil met daarin echt te gekke mellotron samples, wellicht past zo'n board ook in de PC1, dan heb je voor een kleine 200 euries een hele mooie uitbreiding (ook goede solina strings, moog geluiden etc., via de gratis software ook nog eens perfect te editten (osc, freq, resonantie, envelope etc....).
 
"The end result is the famous Kurzweil sound, which has made the entire PC series a resounding success. The many samples are impressive; they have been tuned, looped, noise-reduced, and processed with a level of expertise and precision found nowhere else in the industry. These include the Triple-Strike Piano, countless drum and percussion kits, Take 6 vocals. BONUS! In addition, both the Orchestral and Classic Keys sound ROM expansions are included ...standard"

Aardig wat sounds dus....

Heb zelf ooit de K2661 gehad (tweedehandsje van Flexby ;)) en vond het allermooiste nog de FX, niet te vergelijken met Roland of Yamaha. Daarnaast erg mooie piano's (EP's, CP80!), strings, orchestral, hammond. Mijn Roland Fantom XR gebruik ik om alle moderne top40 dance/synth sounds te maken. Heb 'm uitgebreid met de Ultimate Keys en Piano board. De Kurzweil lijkt me een mooie aanvulling voor de basissounds, daar schiet Roland toch een beetje tekort in.

Ik ben een btje huiverig voor het gescrol op het podium. Moet namelijk snel kunnen schakelen, wat bij mijn A90 ideaal is, kan tijdens het spelen de volgende song mbv het nummeriek toetsenpaneel kiezen en hoef daarna alleen op "enter" te drukken om te schakelen.

Heb Feedback gebeld, maar ze hebben 'm nog niet op voorraad, staat ook nog niet in hun systeem, dus ze weten niet wanneer hij verwacht wordt...
 
Kurzweil pc1se

Hoi allemaal,

Heb even gegoogled,en zag dat je de pc1se voor ongeveer 1500 dollar kon kopen!
Is dit verstandig of nog even wachten wat mijn staatslot gaat doen*D
Hoe zit dat eigenlijk met de verzendkosten(het zou voor mij de eerste keer zijn,en heb geen flauw idee wat dat zou gaan kosten):confused:
Btw happy new year to you all:biertje:
 
Laatst gewijzigd:
Had eerlijk gezegd liever een PC2 met 76 gewogen toetsen gezien. Mis bij de PC1se o.a. de KB3 mode en de controllers/sliders/nummeriek toetsenpaneel.
 
"Power: 9.5VAC / 2.0A external power supply"

Aaahhh, external power supply?? Wat is dit...? Voor het gewicht hoeven ze het niet te laten...
 
Back
Top