Erwinn - One chance

Erwinn

Stamgast
Lid sinds
22 december 2013
Berichten
217
Op de valreep nog een track geupload :) Het is een vrij donkere geworden, terwijl ik eigenlijk vrij optimistisch ben ingesteld - zelfs in deze tijden... Ik heb de beat gemaakt met van alles in de Digitakt, bas en lead komen uit de Make Noise 0-Coast, een vleugje Lyra-8 en wat samples om het af te maken. Zoals altijd benieuwd naar jullie feedback. Heb niet heel veel tijd aan mixen besteed, dus jullie input kan ik zeker gebruiken.

 
Lid sinds
10 oktober 2002
Berichten
5.163
Locatie
FUNKYTOWN
Er zitten goede ingrediënten in deze track. Wat me meteen opviel was de drums vanaf 1:18. Lekker. Misschien had een leadsynth solo melodie achtig ding er nog wel bijgemogen. Want nu heb je een mooi draagvlak maar ik blijf ook een beetje op m'n honger zitten. Maar goed, da's mijn persoonlijk gevoel.
Ik kan deze bijdrage wel waarderen !
 

seyor

Jeroen van Dijk
Lid sinds
9 augustus 2018
Berichten
257
Locatie
Oss
Bij 1:16 zou je helemaal los moeten gaan met meer aanwezige percussie, maar da's persoonlijk. Lekker pianootje, prima track!
 

bijlevel

SWB
Lid sinds
29 november 2007
Berichten
1.009
Locatie
Delfgauw
Ik vind het niet zo donker, eigenlijk... Het komt idd wat ongestructureerd over. Op mijn speakers voert het cowbell-achtige geluid wel erg de boventoon, maar ik vind de drums/percussie wel knap "geprogrammeerd". Piano is lekker en had je meer mee kunnen doen...
 

Erwinn

Stamgast
Lid sinds
22 december 2013
Berichten
217
Dank voor de reacties! Ik ben het wel met jullie eens hoor dat er wat schort aan structuur en uitwerken van wat dingen. Wilde graag iets insturen, maar werd beetje een haastklus. Ik neem jullie feedback mee!
 

Dr van Lansberg

Moderator
Staff member
Lid sinds
18 februari 2011
Berichten
10.911
Locatie
Amsterdam
Ritmisch vind ik het een top track. Echt heel fijn. Er zit een lekkere energie in je hele track. Daarom verbaast me de keuze van je piano ook nogal. Als je iets van een rustpunt wil creëren neem dan een piano waar het hoog juist volop aanwezig is. Zo vergroot je het contrast en de track kan het wel gebruiken in mijn optiek. Maar de sfeer is echt super. Mooie geluidjes ook links en rechts. En een track die zeker blijft hangen.
 

KaeD

Ingeburgerd
Lid sinds
21 december 2020
Berichten
86
Locatie
Macharen
Lekkere track, kan naar mijn idee nog veel verder uitgebouwd worden, dus mooie basis om op verder te borduren. qua sound klinkt het super.
 

Fifth Bot

d[-_-]b
Lid sinds
14 mei 2018
Berichten
1.839
Locatie
Nijmegen
Ah gaaf dat je toch nog mee mocht doen, ik vind jou inzendingen toch altijd één van de betere. Lekker dark begin en vette rytmes weet je wer neer te zetten. Mooie twist halverwege, vond deze zoals gewoonlijk weer erg vet.
 

=XTRECIST=

Signal Overload
Lid sinds
13 december 2002
Berichten
1.715
Locatie
Almere
Vind het ook interessant klinken. Het ritme maakt het boeiend, maar de percussie vind ik wat dunnetjes. Na de break van 3'03" had ik 'm écht los willen horen gaan.

Ik zou zeggen: de basis is zeker goed. Nu nog verder uitwerken.
 

Bahamut

yip yip
Lid sinds
28 mei 2002
Berichten
2.470
Locatie
Nijmegen
Gave track, vooral ritmisch gezien!
Van mij mag ie inderdaad ook nog ff goed losgaan. Die piano is leuk voor een korte break maar daarna mag het intenser worden.
 

ohtar

Stamgast
Lid sinds
13 Maart 2003
Berichten
452
Gave track, maar voor mijn gevoel is het er nog net niet. Inderdaad wat meer los na 3:10, zou het wel kunnen hebben. Maar ik bleef wel geboeid luisteren alsnog!
 

payt

Enorm Lid
Lid sinds
4 april 2005
Berichten
1.579
Locatie
Yurp
Mooie sferische track. Kan er goed naar luisteren en hebdat dan ook geboeid gedaan van begin tot eind
 

krautrock1958

Gepokt en gemazeld
Lid sinds
22 september 2016
Berichten
5.112
Locatie
wormerveer
Ik las over de Noise O Coast en de Lyra en de term duister dus ik vermoedde iets anders dan dit want deze luistert lekker weg, goede ritmestructuur ook, vind dat donkere wel meevallen zo bij elkaar.
Het eerste wat me opviel aan je mix is dat de piano wel wat meer naar voren had mogen komen.
 

snitch

Vijfde colonne
Lid sinds
30 juni 2003
Berichten
1.778
Locatie
Den Haag
Tips over de mix laat ik graag aan anderen over, want ik moet nog luisteren tot de Z :D
Het begin houdt gelijk mijn aandacht vast, mooie sfeer (doet mij aan Plastikman denken).
De piano en pad vallen vervolgens niet helemaal bij me in de smaak, maar wellicht iets met effecten.
Al met al mooi werk.
 
Top