Bamboom! EDM Promotions

Unleazhed

Nieuwkomer
Lid sinds
16 juli 2015
Berichten
1
Beste Synthforum-leden,

Wij zijn afgelopen week begonnen met Facebook/Youtube/Soundcloud promotiekanalen, om beginnend produceer talent een kans te geven hun muziek ten gehore te brengen. Het idee komt voort uit een hoop ergernissen van de afgelopen tijd, omdat veel pagina's naar onze mening selectief muziek van al grotere artiesten plaatsen en daarmee een hoop kwaliteit van onbekend talent onbewust links laten liggen. Onbegrip maakt zich meester wanneer we zien dat een jongen met fantastische tracks niet meer dan 20 volgers heeft terwijl artiest X van een bepaald label dankzij de hulp van een ghostproducer direct is doorgebroken. De toekomst van elektronische muziek ligt wat ons betreft in handen van de zolderkamer-producers die tijdens het werken aan hun passie bloed, zweet en tranen geven in de hoop ooit door te mogen breken met hun talent. Kwaliteit en originaliteit behouden is essentieel om deze muziekstroming intact te houden, dat mogen we nooit te grabbel laten gooien door labels die dubbele winst maken als enige doel hebben! Daarnaast begrijpen wij maar al te goed hoe lastig het is om je eigen muziek ten gehore te brengen aan een groter publiek.

We zijn pas begonnen dus nog zeer klein, maar ons doel is natuurlijk om een zo wijd mogelijk bereik te creƫren op verschillende mediakanalen. Wat onderscheidt ons van de talloze bestaande muziekpagina's?

- Geen vriendjespolitiek.

* Je kan dan wel een kennis van ons zijn, maar als jou niveau niet in de buurt komt van de tracks die wij promoten dan plaatsen wij het niet. En kennen we je niet maar is je track gewoon goed? Dan ben je bij ons meer dan welkom. Eerlijke kansen voor iedereen.

- Geen betalingen, geheel kosteloos.

* Helaas zie je dit de laatste tijd veel gebeuren, muziekpagina's die bijvoorbeeld 5 euro vragen en pas daarna jou track promoten. Onzin natuurlijk, aan dit soort flauwekul doen wij niet mee. Kwaliteit boven kwantiteit!

- Altijd opbouwende feedback op jou productie.

* Hoe klinken de verhoudingen in je mix? Loopt je arrangement soepel in elkaar over? Zijn er bepaalde frequentie's teveel aanwezig? Allemaal punten waar wij op letten en waar je jou persoonlijk feedback op geven. Handig!

Onze werkwijze:

Mensen sturen ons hun producties, wij luisteren kritisch en aandachtig. Als wij het niveau goed genoeg vinden plaatsen wij dit op onze kanalen. We verwachten natuurlijk geen ''top-of-the-world'' producties (al zou dat natuurlijk fantastisch zijn), maar denk aan je mixdown, originaliteit, en een goeie mixintro-outro. We refereren via een hotlink altijd terug naar jou kanaal, vermelden jou artiestennaam, jou tracktitel. Mochten we twijfelen aan het niveau, dan voorzien we iedereen alsnog van eerlijke en opbouwende feedback. Daarnaast scouten we zelf ook naar Free Releases, en mochten we een goeie track voorbijkomen dan plaatsen wij deze op al onze kanalen.

Eens in de zoveel weken willen we graag een dj set promoten van 20 minuten (Youtube limiet), deze mogen naar ons toegestuurd worden waarna wij ze voorzien van artwork. Een eis is dat de set is voorzien van eveneens onbekend talent, en natuurlijk voorzien is van een juiste tracklist. Daarnaast stellen we af en toe pakketten samen van de tracks die wij gescout hebben, om ze via een download link in handen van DJ's te krijgen. Af en toe zul je ook handige productietips/websites voorbijkomen op onze pagina. We hopen op deze manier dat we deze talenten een platvorm kunnen bieden vanwaar uit ze door kunnen groeien.

We focussen ons niet op een enkel genre omdat we van mening zijn dat we daar veel talent mee teniet doen en een hele doelgroep aan ons voorbij laten gaan. Wel onderscheiden we de verschillende subgenres van kleur, zodat het voor iedereen direct duidelijk is wat we aanbieden.

Bekijk onze social-media kanalen om meer informatie te krijgen:

E-mail: Email: bamboom-music@hotmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/EDMBamboom?fref=ts

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCorRA-PzbyAZfZUDFYwKx1g

Soundcloud: https://soundcloud.com/bamboom-4

Promotievideo voorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=5la4Qy7z1DU
 
Back
Top