Korg Wavedrum

Stabby

Ouwe rot
Lid sinds
20 augustus 2008
Berichten
1.126
Locatie
Sint-Niklaas, België
Ik wist niet echt in welke categorie ik dit moest plaatsen. Heeft iemand er al één? De demo's op Youtube zijn erg indrukwekkend en het is erg goed geprijsd (€449 nieuw). Toch eens overwegen als kerstcadeau :)
 
Heb er 1 gekocht afgelopen vrijdag, kompleet met snarestand, stokken, brushes en mallets.
Ook meteen een zwart remo-vel erop gezet, ziet er heel cool uit.
Ik heb er zo'n beetje 15 jaar op moeten wachten, maar nu staat'ie er dan eindelijk.

Hij heeft en groot uitlevingsgehalte, ben gewoon moe na een paar uur meppen op dat ding.
Verder voelt het allemaal stevig aan en de alluminiumrand eromheen kan een boel hebben.
Verder zijn de ingebouwde loops niet zo interessant, wel om effe mee te trommelen.
De drum en percussieklanken zijn echt helemaal top, er is genoeg te veranderen, en het klinkt allemaal lekker dynamisch.

Ik moet wel zeggen als de rand van plastic zou zijn geweest ,ik hem denk ik niet had gekocht.
In deze staat voor zo'n prijs, kan ik hem iedereen aanraden.
 
Ik was nogal impressed door deze video.


Als niet drummer biedt dat potentieel!

@Kenny, hoe bruikbaar istie als niet-drummer?
 
Ik heb hem ook.Mooi instrument.
Nadeeltje vind ik wel dat het volume wat zacht is.
Je kan twee uitgang levels kiezen maar zelfs bij de "harde" moet ik het volume van de Wavedrum volledig open draaien om het geluid boven het geluid van het vel te krijgenen .
 
Ben ook geen drummer, wel een beetje toetsenist.
Ik denk dat het voor iedereen interessant kan zijn met een beetje ritmegevoel.
Dat remo vel is gewoon omdat ik die mooier vind, die standaard witte is ook maar zo.
 
Kenny,

Nu is menigeen wel benieuwd naar de klanken van dat ding. Dus laat maar iets horen! :D

DWTancoTBkit.jpg
 
Ik heb er sinds gisteren ook één.

Ik was al tijden op zoek naar 'iets om op te trommelen'. In die zoektocht hebben de Handsonic en octapadachtige apparaten enige tijd mijn aandacht gehad, maar vond ze uiteindelijk geen stand houden in de vergelijking met de Wavedrum.
Dit oordeel was gebaseerd op de verschillende demo's op het net en aangezien die weleens een vertekend beeld willen geven heb ik de verschillende apparaten ook maar eens zelf aan de tand gevoeld.

De handsonic wint het als het aankomt op mogelijkheden.
Om de belangrijkste maar eens te noemen. je kunt er een heel drumstel op configureren en bespelen en is tevens uitgerust met MIDI. Je kunt je performances dus opslaan in een sequencer en het pad ook als trigger voor externe hard- en software gebruiken.

Ondanks deze mogelijkheden, mogelijkheden die de Wavedrum ontbeert, ging mijn voorkeur toch zonder enige twijfel uit naar de Wavedrum. De dynamiek en het drumgevoel gaven de doorslag. Waar ik de handsonic erg vlak en elektronisch vond klinken vond ik de Wavedrum erg levendig en natuurlijk klinken. Ook de 'feeling' van de Wavedrum vind ik erg natuurlijk vooral bij handpercussie, dit in tegenstelling tot de handsonic.

Ik heb geen drumervaring, dus hoe natuurlijk het spelen met stokken/mallets/rods voelt kan ik niet beoordelen.

Zoals eerder geschreven is de Wavedrum geen drumstel, maar daar was ik ook niet primair naar op zoek. Ik wilde iets om eens lekker op te kunnen slaan en daar ik vermoed dat mijn buren niet vrolijk worden van een buurman met een djembé of een conga leek een elektronisch equivalent mij
passender. Daarbij heeft de Wavedrum ook nog interessante synth mogelijkheden, maar die moet ik allemaal nog gaan ontdekken.

Voorlopig heb ik in ieder geval veel plezier met de Wavedrum.


groet

Tom
 
Wat een geweldig instrument is deze Korg Wavedrum.
Eén van de beste instrumenten die ik de laatste jaren heb gezien en gehoord.
Zelf wil ik deze in december gaan aanschaffen.
En wellicht later nog icm met een Roland SPD-20 of een Roland SPD-S.
Alleen schijnt die laatstgenoemde nogal moeilijker te zijn qua programmering etc.
In ieder geval wil ik wel helemaal voor deze Korg Wavedrum gaan!
 
Zie het gewoon als een apparaat dat je moet voorversterken, net zoals een mic / gitaar etc. (maar dan in iets mindere mate) - dan is er niets aan de hand. Heb je niet ergens een preampje in je audio interface, modular o.i.d.? De koptelefoon out is hard genoeg overigens, het gaat met name om de line out (zelfs na de 2x volume boost).

Hij (zij?) is er trouwens nu ook standaard helemaal in het zwart, zag ik.
 
Ik heb sinds kort ook zo'n apparaat. Na een dag werken ff lekker trommelen, daar had ik zin in. Eerste indruk: wow!! Klinkt echt heel natuurgetrouw, vooral de ethnische drums.

Over dat volume: het zit 'm met name in de dynamiek. Het ding is zo ontzettend dynamisch, dat je 'm behoorlijk hard moet (kunnen) zetten om boven je eigen getrommel (op het drumvel) uit te komen. Er zit ook gruwelijk veel lekker laag in. Ik denk dat mijn buren niet veel blijer zijn dat ik geen djembé heb aangeschaft...:)

Wat ik wel merk, is dat het volume niet overal op het vel even groot is. De rechter bovenhoek is nog een stukkie gevoeliger. Zeg maar dicht bij de sensor, maar duidelijk aan de rechterkant (veel meer dan links).

Hebben andere drummers dat ook? Misschien moet ik het vel opnieuw spannen? (ik ben totale drum-n00b)...

Ga iig nog stokjes kopen en vooral brushes, dat vond ik als kind al helemaal fantastisch.
 
Die FM-achtige drum sounds in dat Japanse filmpje klinken wel verrekte goed zeg! Leuk ding, zeker als hij over een tijdje wat goedkoper is geworden. Korg had al een hele tijd terug iets soortgelijks op de markt gezet wat nog veel te duur was destijds? Soort OASYS II?
 
Wel jammer dat er geen midi op zit. Ik begreep dat Korg de interface heeft weggelaten vanwege de problemen bij de eerste Wavedrum. De techniek schrijdt voort, dus dat komt nog wel eens...
 
Back
Top