DIY modular

Het is al opgelost, ik heb de 4 condensatoren van 100nf ertussenuit gehaald. Uigangsspanningen zijn nu keurig 15 en -15. En geen ruis meer over het signaal. Waarom eigenlijks ook veranderen wat al goed was, hij werkte namelijk hiervoor ook al :)
 
Die 100nF, die zou je eerder plaatsen bij de voedingslijntjes naar je opamps zelf. Dus om elke opamp HF te ontkoppelen. En als je dan helemaal ervoor gaat, kies je niet overal dezelfde waarde om het helemaal toppie te doen.
 
Hallo,

Ik ben op een punt aangekomen, VCA is af, VCO werkt en ik heb 1 ADSR werkend, dat ik wat patchkabels nodig ga hebben. Ik heb die setjes op de website van thomann zien staan. Die zagen er goed uit. Maar is het mogelijk om voor niet al teveel geld zelf patchkabels te maken?

Ook wilde ik nog vragen hoe jullie het doen met frontplaten. Ik gebruik nu inktjet frontplaatfolie en een zelfklevende beschermingslaag van de conrad. Maar ik denk dat het beter kan. Heb niet het geld om bij schaeffer frontjes te laten maken. Ik ben slechts een student he.

Alle hulp is welkom
 
Ik zit weer met een probleem. Mijn VCA is af, dit is het goede punt, ik hang hem aan de stroom, geen rook, ook goed, maar dan komt het kalibreren. De eerste stappen lukken mij nog wel zoals Yves ze beschrijft, maar als ik dan de CV pot dicht moet draaien dan moet het signaal gemute worden. Er gebeurt bij mij echter helemaal niks. Ik gebruik Input 1 en Output 1, maar als ik Input 2 ga gebruiken dan blijft de level led constant branden, wat ook niet zo hoort te zijn. Ik heb de bedrading al nagelopen, en mijn print ook. Alles lijkt hierbij in orde te zijn. Iemand die zijn ervaringen kan delen met deze VCA?
 
Even een update over mijn modular, en nog een paar vragen. Hier een foto van hoe hij er nu uit ziet. Ik heb klaar:

1x VCO
2x ADSR
1x VCA

In deze kast komen nog 2 filters, een Minimoog filter en een Steiner VCF (LP HP BP AP). Een LFO een multiples, nog een VCO, een mixer, en nog een module naar keuze. Denk zelf aan iets van een waveshaper ofzo. Of misschien een ringmodulator. Weet het nog niet helemaal precies, als ie maar 1u groot is.

Dan de vraag, op MOTM staat een mooie multiples module. Deze wil ik wel namaken, maar dan moet ik wel begrijpen hoe deze werkt. Kan iemand mij daar mee helpen?
http://www.synthtech.com/motm910.html

En dan nog iets, op de site van Yves staat bij het Steiner VCF dat je ergens een 2.2k of een 2.5k lin potmeter moet hebben. Die kan ik niet vinden, dichtstbijzijnde waardes zijn 2k of 5k, welke moet ik kiezen?
 

Attachments

  • foto.jpg
    foto.jpg
    127,9 KB · Bekeken: 54
Laatst gewijzigd:
Bij een multiple zitten de jacks gewoon met elkaar doorverbonden.

In dit specifieke geval in groepjes van vier, waarbij elk groepje van vier via het schakelcontact op de jack van de ander zit doorverbonden. Oftewel, als je daar niks in patcht heb je drie jacks extra op de groep erboven, als je er wel iets inpatch heb je een groep van vier.

Ik zelf exact zo'n multiple in mijn DIY Fracrack. Het is echt alleen maar jacks en draad.
 
Voeding is een aparte module. Beste systeem is een ster-systeem, waarbij alle modules met hun eigen bedrading naar de voeding gaan. Maar in de praktijk zie je veel bus-systemen, waarbij meerdere modules op dezelfde bus zitten.

Je kunt vrijwel elke gewone +/-15V voeding gebruiken voor die Yusynth modules, iets met 7815/7915's erin, of met LM317/337's zoals deze van Ken Stone: http://cgs.synth.net/modules/cgs66_psu.html

Ik zou zelf geen geschakelde voeding gebruiken, maar daarover verschillen de meningen.

waar vind je zo'n 18VAC center tapped adapter? is dat dan amplitude 18Volt of t dubbele?
ik ben de sites waar ik al besteld heb afgegaan maar heb het niet gevonden.
 
ringkern is blijkbaar het woord dat ik zocht, nu vind ik veel transfo's maar allemaal gewoon de comonent, zonder behuizing en stekker aan, zal ook wel marcheren zeker.
 
Hey, ik kick deze draad weer even omhoog. Ik ga van de herfst weer bezig met het afbouwen van mijn 1ste kast en hier moet ik nog wat printplaatjes voor hebben. Aangezien mijn etsbad nog niet op orde is, zou ik willen vragen of er hier mensen zijn die erg betaalbaar wat printjes voor mij kunnen etsen. Boren hoeft niet, dat doe ik zelf wel.

Als je me wilt helpen, PM me even.
 
Ik zit nog tot en met woensdag in de VS, maar ergens daarna kan ik wel wat etsen.

Schitterend, bedankt. Ik neem na woensdag wel even contact met je op over de specifieke printjes.
 
Zo, de printen zijn binnen (Bedankt etaoin) en er komt binnenkort weer een blogpostje aan. Ik ga denk ik als eerst de Steiner VCF maken, daarna de 2e VCO en dan de mixer (wel zo handig). Ik houd jullie op de hoogte.
 
Ik heb een vraagje. Zal wel vrij voor de hand liggend zijn, maar ik kan het toch echt zelf niet vinden. Ik wil het signaal van mijn modular naar mijn mixer hebben, of geluidskaart, of whatever. Maar het signaal wat er uitkomt is HOT 10vpp als ik mij niet vergis, en dat is heel wat hoger als gewoon line level. Hoe krijg ik het signaal hier wel op zonder mijn speakers te mollen? Ik geloof dat ik een 'attenuator' moet maken, maar heb geen idee hoe.

Toch bedankt alvast.
 
Ik heb de mijne direct in mijn mixer hangen met de input gain zo laag mogelijk zonder problemen, maar ik heb ook eigenlijk altijd een VCA als laatste punt en die draai ik gewoon niet helemaal open.
 
Tsja, dat is natuurlijk een optie, maar bestaat er iets zoals ik zij? Een attenuator ofzo? Ik weet dat de output module van Yves line level doet, maar daar heb ik geen ruimte voor in mijn kast op het moment.
 
De simpelste attenuator is gewoon een potmeter.

Oftewel, buitenkant pot (100k log ofzo) tussen output en ground, en de loper naar je mixer. Gewoon een volume pot feitelijk.
 
Back
Top