Talent of oefenen?

Talent is een gave. Niets meer en niets minder.

Het gaat om een persoonlijk kenmerk van de mens. Iedereen heeft een (of meerdere) talenten, maar een groot deel van de mensen ontwikkelen hun talenten niet omdat zij (we) moeten aanpassen aan maatschappelijke regels. Ook in de muziekwereld. Een zeer getalenteerde gitarist bijvoorbeeld (en dat noem als zeer getalenteerde "met een bijzondere persoonlijke eigenschap om zich te uiten als muzikant, geboren met die gave") die niet verder dan thuisoptredens op verjaardagen komt, ontwikkelt zijn talent niet. Stimulans van de omgeving, doorzettingsvermogen, plezier in hebben en creativiteit hebben kan een persoonlijk talent tot succes leiden op zekere mate (ook als er geen garantie van succes bestaat!)

Kortom, talent is een gave die we allemaal hebben. Sommige mensen zij er bewust van en werken verder mee, de meeste niet en daardoor doen we wat we goed in zijn.
 
Geloven jullie in talent of kwestie van oefenen ^^?

Als je 10000 uur gedreven hebt geoefent kun je jezelf denk ik wel een professional noemen. Talent of geen talent, ik kan mij niet voorstellen dat je na zo'n lange tijd er nog niets van zou bakken.
 
Ik niet echt talent vind ik zelf..
Ik heb 2 jaartjes les gehad, en ik speel vind ik persoonlijk toch wel een aardig riedeltje weg op de toetsen. maar talent, nee... dat absoluut niet!
Ik ben een enthousiaste Hobbyist:D:D:D(ok, af en toe iets te enthousiast)
 
Back
Top