welke monitoren?

Twijfels tussen monitoren

Twijfels tussen monitoren

Hallo beste mensen,

ik wil graag actieve monitoren kopen en twijfel erg aangezien ik er niet veel verstand van heb heb ik jullie hulp nodig.

http://www.bax-shop.nl/dj-studio-mo...tieve-studio-monitor-set/product-details.html

http://www.bax-shop.nl/dj-studio-mo...-monitorspeakers-2-stuks/product-details.html


Ik ben van plan er hardstyle mee te produceren. Ook wil ik er niet teveel geld aan uit geven ( max 300 totaal ) en wil ik ze makkelijk aan kunnen sluiten.

Groetjes

Sam
 
@Samhol:
Wat een goede monitor is, is echt heel persoonlijk. Ik zou ze dus beiden gaan beluisteren. Uitgaande van de specificaties die op de website staan waarnaar je een link plaatste, vermoed ik dat het setje Koolsound het leukste is, maar daar passen tenminste twee kanttekeningen bij. De eerste is dat de soort informatie van de monitoren die is opgenomen bij de specificaties bij beiden niet gelijk is (je zou dus van beiden de productspecificaties die de fabrikant opgeeft eens naast elkaar kunnen leggen). De tweede is dat ik - toen ik zelf monitoren uitzocht - er achter ben gekomen dat wat op papier er het mooist uit ziet, in de praktijk toch wel eens minder goed kan klinken dan je van te voren dacht. De monitor waarvan ik verwachtte dat het een winnaar zou worden, viel voor mij als eerste af. De tweede opmerking relativeert aldus de eerste.
 
ok weet je toevallig of die koolsound pearl 6 monitoren gemakkelijk aantesluiten zijn. Dat ik niet weer een nieuwe geluidskaart of iets moet kopen.
 
voor de duidelijkheid ik ga niet naar de winkel toe aangezien ik heel ver weg woon van de winkel. Maar mischien kan iemand me hier helpen , ik zoek goeie simpele monitoren voor het produceren/afmixen van hardstyle, max bedrag is 300 euro en daarmee wil ik dan ook klaar zijn.
 
Samhol,
Hoe kun je nu voor zo iets subjectiefs als: "wat is een goed geluid" afgaan op alleen maar anderen. Zover kun je nu ook weer niet van een behoorlijke muziekwinkel afwonen in Nederland. Dan zal het 50-60-70 of 80 km zijn. Ik zou het er zeker voor over hebben. Een beetje luisteren en vervolgens een goede keuze kunnen maken ipv het risico nemen iets te bestellen (en veel verzendkosten betalen) dat dan toch niet helemaal klinkt zoals je het verwacht.

Overigens denk ik ook dat je voor 300,- niet zo veel te eisen kunt hebben. Dus is je keuze om niet te willen reizen ook wel weer begrijpelijk. Maar toch......

Paul
 
hallo,
heb er al het een en een heel klein beetje ander over gelezen.
heb 1 vraag: wil/kan een paar dynaudio mb15p's aanschaffen ( 2dehands 660€). mijn vraag hoe zijn de meningen /ervaringen hierovermee ?
werk nu met spiritabsolute2 , best netjes maar in het laag te weinig,stereobeeld is oke.
wilde er hetzij een samson260 versterker , of een rotel ra413 of een medevoort ( ca60watt) aanhangen. gaarne enige goede raad in dezen.
 
voor de duidelijkheid ik ga niet naar de winkel toe aangezien ik heel ver weg woon van de winkel. Maar mischien kan iemand me hier helpen , ik zoek goeie simpele monitoren voor het produceren/afmixen van hardstyle, max bedrag is 300 euro en daarmee wil ik dan ook klaar zijn.

Voor €300,00 twee goede monitoren en kabels aanschaffen is moeilijk, of je moet het tweedehands proberen. Voor een fractie meer, red je het naar mijn mening wel. Ik heb gisteren twee KRK RP5 G2 monitoren gekocht à €155,00 per stuk. Doe hier twee gebalanceerde TRS kabels bij en je zit aan een totaal bedrag van nog geen €330,00. Ondanks dat de KRK RP5 G2 hoe dan ook een goede koop is, raad ik je toch aan om de monitor eerst eens te beluisteren.
 
hallo,
heb er al het een en een heel klein beetje ander over gelezen.
heb 1 vraag: wil/kan een paar dynaudio mb15p's aanschaffen ( 2dehands 660€). mijn vraag hoe zijn de meningen /ervaringen hierovermee ?
werk nu met spiritabsolute2 , best netjes maar in het laag te weinig,stereobeeld is oke.
wilde er hetzij een samson260 versterker , of een rotel ra413 of een medevoort ( ca60watt) aanhangen. gaarne enige goede raad in dezen.

Heb regelmatig met de BM15p's gewerkt (op een Alesis RA300 amp) en ik was erg onder de indruk van de power en het laag! Absolute aanrader, maar ze komen het best tot hun recht in een beetje grotere ruimte. Het zijn dan ook eigenlijk geen nearfield monitors meer, maar meer richting midfield!

Ik heb ook op de spirit absolute 2's gewerkt en ik vind het vreselijk klinkende kutmonitors zonder definitie, zonder laag, valt niet op de mixen (vind ik dan).

Je gaat er dus zeker op vooruit, ik zeg: DOEN!!!
(Ik zou wel kijken naar een retegoeie versterker, want het is zonde om de mooie bm15p's aan te sturen met een bagger amp!)
 
Bericht door een moderator:
Posts van Sunny Pedaal & Subgroover vanuit andere thread hier toegevoegd. Zijn hier beter op z'n plaats :)
 
Downgrade studio: ik zoek kleine monitors of speakers

Downgrade studio: ik zoek kleine monitors of speakers

hallo Forumleden,

Opnieuw de vraag: welke monitoren? Ik zoek actieve kleine speakers of mini monitors. ik heb de topic gedeeltelijk gelezen, ik heb al wat ideetjes.

Ik heb thuis een kamertje waar ik mijn studio-tje had gebouwd. Omdat er een baby op komst is wordt dit nu de babykamer. In de woonkamer heb ik nog een klein hoekje gevonden voor een mini-studio (computer, klein midi-keyboard, kleine speakers). In de woonkamer kan ik niet knallen, de bas en het volume zal laag blijven i.v.m. de buren, kind en vrouw :)

Ik heb nu al een paar jaar Samson Resolv 80A monitors staan (dit zijn monitors met een beetje saai geluid, wat me heel goed bevalt). Het zijn grote zware kasten, die kan ik niet verhuizen naar de nieuwe plek. Ik ga ze uitlenen aan mijn broer, kan ik bij hem mixen als dat nodig is.

Ik zoek nu een paar fatsoenlijke mini monitors, vooral om muziek te maken, niet voor een kritische eind-mix. De KRK VXT 4 lijken me fantastisch, maar zijn met ca. 275,- per stuk ver boven mijn budget (de baby gaat nu voor).

Hebben jullie wat tips voor kleine actieve monitors met een fatsoenlijk geluid? Ik ben wat geluid betreft behoorlijk kritisch, ik houd echt van vlak, clean geluid, heb ik ook bij mijn hi-fi stereo set. Ik zie zoveel kleinere speakers op internet (Thomann, Feedback, etc), ik hoor graag wat van jullie ervaringen zodat ik een beetje kan filteren voordat ik ga luisteren naar deze kleine speakers. Zelf luisteren zal de doorslag geven, de vraag is hoeveel moeite je moet doen voor een paar kleine speakers. Mijn budget is ca 250,-. Muziekstijl is elektronisch, techno, minimal. Ik heb al een Grado koptelefoon, die kan ik ook gebruiken, maar ik vind dat een paar speakers er gewoon bijhoren.

Als de nieuwe opstelling lekker werkt, dan is over een tijdje een upgrade naar de KRK VXT 4 heel goed mogelijk. De kans is ook groot dat ik er helemaal mee kap omdat ik er geen tijd meer voor heb!

Ik snap ook dat mijn vraag en het gebruik tegenstijdig zijn: een lekker vlak clean geluid vs. laag volume, niet voor de kritische eindmix, toch graag jullie reacties.
 
Bij feedback zijn de witte vxt4s in de aanbieding voor 200 per stuk. Nog steeds boven je budget I guess, maar als je daar overheen wilt gaan... Anders is de rokit 5 denk ik de beste optie. De oude versie daarvan is ook in de aanbieding bij feedback, en reikt daarmee precies binnen je budget: http://www.feedback.nl/?b=KRP5&a=

Ik ben zelf een klein maandje geleden voor die witte vxt4's gegaan, en ben er echt superblij mij. Ze waren een tijdje geleden absoluut niet mijn eerste keuze na ze te hebben gehoord (zie topic stukje terug) maar voor deze prijs vond ik ze wel echt de moeite waard. En eigenlijk zijn ze precies wat ik op dit moment het beste kan gebruiken, niet te veel laag (vooral fijn voor de buren), transparant, lekker vlak en ze klinken ook nog eens erg fijn (wat ik zelf een belangrijk element vind bij t afluisteren van muziek, ik wil mezelf niet martelen met onrealistisch kille monitors). Misschien dat je dan zou denken dat ze de mix teveel kleuren, maar naar mijn indruk geven ze ondanks hun warme geluid wel prefect weer hoe zuiver een mix is, en alleen echt goed geproduceerde platen komen ultiem tot hun recht. Als een plaat slecht gemixt is hoor je t gelijk. Of ze daadwerkelijk goed zijn voor produceren moet ik nog achter komen, maar dat zullen jullie binnenkort wel merken denk ik. ;)

Voor de diepere bassen gebruik ik mn koptelefoon om op terug te vallen, en die is daar ook wel voor geschikt geloof ik (de AKG K240 MKII). Mooie is dat deze kwa karakter erg goed op de VXT's aansluiten, met alleen wat minder hoog, maar dat is juist wat een beetje mist bij deze koptelefoon dus ze vullen elkaar zelfs erg goed aan op deze manier. :)
 
Laatst gewijzigd:
M-audio, ik begrijp dat de BX5 helemaal niks is, geen laag (recensie op Sound on Sound). En de BX8 (gehoord in de winkel 4 jaar geleden), deze was nogal enthousiast in het hoge gebied, dus M-audio had ik al afgeschreven voor monitors. Ik ga op zoek naar een test of review van de AV40's, misschien is het wat, bedankt voor de tip!

Ik zit verder te denken aan ESI nEar 04. Edirol is niks, de MA-15D komt (volgens Sound on Sound) laag tekort en heeft daarom een bass-boost functie om dit goed te maken. En de versterker zit in 1 van de speakers ingebouwd.

Ik moet de KRK 5 rockit echt zien voor de maat, mogelijk is deze te groot voor mijn bureau.

Wat zijn goede shops om te kopen? Ik heb in Amsterdam Dirk Witte, Feedback in Utrecht, ik zie links naar Bax-shop en i4muzique. Zijn er nog andere shops met een compleet aanbod en "normale" prijzen?
 
De rokit 5 is bijna even groot als de vxt4, scheelt 2 cm in de hoogte en een kleine 5 cm in de diepte:

KRK Rokit 5 G2:

10 7/8" x 7 1/4" x 8 7/8"
27.6cm x 18.5cm x 22.5cm

KRK VXT 4:

10" H x 7 3/8" W x 7" D
25.6cm H x 18.6cm W x 17.7cm
 
@Samhol:
Wat een goede monitor is, is echt heel persoonlijk.QUOTE]

Hier ben ik het dus absoluut niet mee eens.
Een goede monitor heeft een zo vlak mogelijke klankkarakteristiek. Dan heeft hij weinig kleuring. En dat moet ook zo. Een monitor moet niet (te veel/zo min mogelijk) kleuren, want dan is hij niet betrouwbaar.

Naar mijn mening is luisteren nutteloos (je oren kleuren het geluid trouwens ook mee, dus dat is al 2x kleuring). Je moet gewoon een monitor hebben met goede betrouwbare specs (betrouwbaar merk dus) en grote woofers. Anders mis je gewoon teveel in het laag.

Ik ben voor de Yamaha HS80M gegaan, en die geven goed weer. Wat betreft karakteristiek kun je ze aanpassen aan de akoestiek van je ruimte. Goede speaker met goede instelmogelijkheden. Strakke neutrale weergave.

Let nooit op reacties als: "klinken vet" of "beuken goed" want dat zijn super-subjectieve uitspraken waar je niets mee opschiet.

Succes met je keuze.
 
Grote Woofers??

Grote Woofers??

Grote Woofers?? dit is natuurlijk net zon onzin als dat monitoren puur persoonlijk zijn! Wat kan is dat monitoren Genre gevoelig zijn.
Ik zou nooit monitoren kopen met grote woofers als ik veel goed laag midden en midden gebied wil. Zeker niet in de prijsklasse van de HS80!!

Als je Dance, house, Techno, Hardcore maakt kan ik het me nog voorstellen maar voor het standaard sing&songwriter stuff is het echt beter een monitor tekiezen met een neutraler midden gebied. Dan is vaak een 6"" woofer neutraler en minder kleurend in het midden en midden laag!!

Ook de bewering dat je een grote woofer nodig hebt om laag tehoren is onzin.
Een Genelec 8030 goed opgesteld zal een HS80 om de oren slaan in het natuurlijk laten klinken van het laag en gaat net zo diep en dat is maar een 6"" woofertje. (Mijn PMC LB1's hebben ook maar een 6"" woofer maar wat daar uitkomt zal iedereen doen versteld staan)

En dan heb ik het nog niet over de ECHTE monitoren van formaat (Klein maar fijn) als de PSI 17, PMC TB2, PROARC 100. Zet daar een goede versterker achter (of voor wat jij wilt) en je wilt niet eens meer werken op je Yammies!!
Maar ja de versterker om deze monitoren aan testuren kosten al meer daan de HSSen.

Een top monitor kost gewoon geld.
Die koop je niet voor 500 het set. Je hebt daar een leuke setje speakers voor maar de term studio monitor moet je daar niet aan hangen.

In die 400 tot 600 Euro prijsklasse is smaak\Genre gevoeligheid echt wel een issue.
En dan ligt het echt aan wat je wilt horen en maken welke keuze je zou moeten maken.
 
M-audio AV40's

M-audio AV40's

Ik lees veel positieve verhalen over de AV-40's. Dit is een aardige link:

http://ixbtlabs.com/articles2/proaudio/m-audio-av40.html

In our opinion, the Studiophile AV40 speakers accentuate the LF range. It often happens in small speakers. To all appearances, expanding the LF range was the first priority task for the manufacturer. Bass Boost speaks in favor of this assumption. There is no acute need in this mode, because the sound is oversaturated with low frequencies even without it. Bass Boost significantly amplifies booming. Anyway, you may use an equalizer and reduce LF a little. Medium and high frequencies in the Studiophile AV40 are not bad. There are no evident problems with these frequencies, but we cannot praise them either. We should also note that the Studiophile AV40 is a budget solution, and you shouldn't expect much from these speakers.

baboo.png


Ik ga binnenkort even langs om te luisteren bij Dirk Witte in A'dam, die heeft ze staan voor een mooie prijs.
 
In april heb ik RP6'jes gekocht waar ik erg tevreden over ben. Maar nu zie ik bij Feedback dat de witte VXT4's voor hetzelfde geld de deur uitgaan. Ok, ze zijn een stuk kleiner met hun 4 inch woofer, maar ook een klasse hoger. Dus vroeg ik me af of iemand ervaring heeft met het kwaliteitsvershil tussen de ROkit's en de VXT's en of dat een overstap waardig is.
Natuurlijk verlies ik wat laag als ik naar die 4's zou gaan, maar daar zit ook een punt bij mij. De kamer waar ik zit is nauwelijks akoestisch behandeld. Nu ga ik daar de komende tijd wat aan doen, maar ik kan er geen (half)dode studioruimte van maken, omdat ik geen eigen studioruimte heb. Het is de kamer die mijn vriendin ook als werkkamer gebruikt en dus moet ie er ook nog wel een beetje gezellig uitzien.
Vanwaar deze uitleg? Is het zo dat met kleinere monitors die minder laag gaan zo dat je minder last hebt van rondzingen van de lange lage frequenties? Ik heb het idee dat ik met bassen meer last heb van de matige akoestiek dan met hogere frequenties. En in dat geval zou het voor mij dus beter zijn om naast wat akoestiekverbeteringen, ook voor kleinere monitors te gaan.

Of praat ik nu peop?
 
Back
Top