ReFX Nexus

ReFX brengt Nexus uit.
Nexus is een expandable "Next generation" ROM Synth
Interessant is ook de ingebouwde reverb (door ArtsAcoustic)

Nexus is capable of everything from complex sound-storms to powerful dance leads and Gregorian choirs. It features a freely programmable arpeggiator, a versatile trance-gate, an optimized factory-library and low CPU requirements.

nexus600dg3.jpg


Nexus can be expanded with new sounds by installing genre-specific expansion packs, three are available already, and you can customize the look of the GUI with themed skins - initially there are five to choose from.

Feature highlights:

* Over 4 Gigabytes of previously unreleased sample material.
* Over 650 presets including all popular genres.
* Expandable: New samples and new presets. Three expansions are available already (with more in production):
o Dance Orchestra: Choirs, strings, brass, timpani, etc. $69.99.
o Dance Vol.1: 128 fresh dance sounds. $69.99.
o House Vol.1: 128 funky house sounds. $69.99.
* Production quality built-in reverb (by ArtsAcoustic).
* Freely programmable arpeggiator.
* Trance-gate.
* Skinnable: Five skins to choose from.

Ik vind hem erg duur, maar ik denk dat het wel een aardig beestje is. Daar ik altijd zeer verrast was door de kwaliteit van ReFX pluggies.

http://www.refx.net/?page=Nexus
 
Last edited by a moderator:
Origineel geplaatst door JugJug
Ik denk dat veel sound-designers (waaronder ik ook ) zich bedreigd en gefustreerd voelen (zie de ridicule discussies op Kvr, waar ReFX zijn service forum heeft gesloten) omdat dat, wat ze graag doen en creatief in zijn nu ook gecommercialiseerd is.

Da's het probleem van de sounddesigners.

Als sounddesigner los je een probleem op dat er eerst niet was - namelijk, het programmeren van synths en het (relatief snel en goed) bereiken van een resultaat waar iemand zonder die kennis langer over doet of uberhaupt niet op komt. Het is een deel creativiteit en een deel kennis.

Vergelijk het eens met virusscanners. Die zijn er omdat operating systems lekken hebben waarvan misbruik wordt gemaakt. Als Microsoft vervolgens een beter beveiligd OS uitbrengt waar je geen scanner voor nodig hebt (ik weet het, idealistisch voorbeeld :D ) klagen die mensen ook omdat hun broodwinning weg is, maar hadden ze daar uberhaupt recht op? Zonder ingewikkelde synths geen sounddesigners. Toen de Minimoog uitkwam had je ook geen dure dikke modular en een diploma Sonologie meer nodig om een hoop geluiden te maken.

Wie is het dan schuld? Niemand. Hoogstens de "klant" - die wil instant gratification. Moet je iemand vuil aankijken, dan is het iemand met weinig geduld en weinig talent, en weinig zin om zich er in te verdiepen. Niet ReFX - dan moet je jezelf vuil aankijken omdat je niet gelijk je talent uit hebt gebuit ;).

Waarom enkele uren werken aan een supersaw en al je truken boven halen als iemand zonder al deze synthese kennis gewoon een patch kan aanklikken en een beter geluid van dit type kan tevoorschijn halen en de supersaw contest "wint".
Zijn er dan contests? ;).

(nu was dit vroeger ook al zo - een JP 80x0 en een virus hadden een voorsprong op deze sound - maar nog niet zo radicaal) .
Met als gevolg dat een hoop serieuze producers zich na System F's "Out of the Blue" ook gelijk zo'n ding aanschaften. En terecht, meeliften kan lucratief zijn :).

Bv Gisteren heb ik 2 uur aan een typische "brass" patch gemaakt en de voldoening was groot dat het resultaat er ook was, maar het zou me niet verbazen mocht ik dit geluid aan iemand anders laten horen dat er een reactie komt van "tof voor jou, maar op de Nexus staat een patch die lekker beter is".
Ah, maar dan maken ze gelijk al een probleem voor zichzelf. Immers, als iedere idioot zo'n patch kan aanklikken maakt het niks uit of 'ie beter is - dan is het een wedstrijd wie het geluid als eerste gebruikt. Iedereen die daarna komt is een imitator. Er zijn maar zoveel geluiden en zoveel artiesten :).

Spijtig genoeg is creativiteit niet meer gelijk aan goede muziek maken of geld verdienen (was dat ooit zo?.)
Een goede track leunt niet op 1 enkel geluid. Dan nog - er zijn ook eerdere voorbeelden. Ik noem de "Universe"-patch op de Korg M1 die elke New-Age componist (en de tune van The Simpsons) gebruikte tot in den treure. Of de speciale geluidjes op de D50. Of de E-Piano op de DX7. Of een ongelofelijke ris geluiden op de Triton, probeer maar eens eerste te zijn als er nog 200 andere hiphoppers zijn. Genoeg precedent van mensen die niet weten hoe ze moeten programmeren maar wel hoe ze de eerste moeten zijn en een hitje proberen te scoren met een geluidje.

Nexus is een goede marketingzet (edit: en een goede compilatie van de mainstream geluiden van de voorbije X jaar), een melkkoe voor de instant bevrediging, maar draagt niets bij aan de vernieuwende waarde van de dance muziek (behalve als er een paar kerels zijn -zoals ze er altijd zijn- die dit natuurlijk weer uitermate creatief weten te gebruiken)

Mwa, als het statische een sample-library is valt er aan het creatieve niet veel eer te behalen. Me dunkt dat het aantal opties stukken minder is dan bij een reguliere ROMpler. Nee, wat met zo'n statische library als dit gebeurt is dat na 1 jaar (of minder zelfs) iedereen en z'n moeder het ding heeft leeggeperst; en daar staan al die "producertjes" (zie m'n eerdere post) dan, te wachten op hun volgende fix. Terwijl iedere sounddesigner z'n kennis niet verloren is en rustig verder kan gaan.

Om nog maar eens een vergelijking eruit te halen; jij bent goed in fietsen, maar iemand anders heeft een auto en crosst je vrolijk voorbij. Totdat hij zonder benzine zit en niet meer kan tanken omdat de olie op is. Wie komt er dan uiteindelijk het verste? :).

Ik zeg, laat maar komen. Des te meer kloontjes je hebt, des te makkelijker is het om uniek te zijn.

Muziek is sowieso al gemeengoed; in plaats van zorgvuldig gedoseerd entertainment voor de rijken kan iedereen het op elk moment horen, wat ze willen, wanneer ze willen. Muziek maken gaat eenzelfde route; voor een 909 heb je stukken minder skill nodig dan voor een Stradivarius, hoe graag je het ook zou willen dat het anders was.

Dat is goed - omdat het mensen uitnodigd die een onorthodoxe of radicaal andere kijk op muziek hebben dan iemand die "klassiek" geschoold is. Die zorgen uiteindelijk voor nieuwe richtingen.

Uiteindelijk is 90% van alles rotzooi. Die verhouding verandert niet; er komen alleen meer mensen bij. Maar, dat wilt ook gelijk zeggen dat die 10% die -wel- goed zijn alleen maar groter wordt - en da's nooit weg.
 
Origineel geplaatst door koekebakker
Je moet je eigen ervaringen niet afspiegelen op de algehele samenleving. Zo ken ik een trance producer die wel
weet waar ie mee bezig is. RnB producers... daar moet je vraagtekens bij zetten... :D

Doe ik absoluut niet, blijkbaar begrijp je niet dat ik het niet over alle mensen heb die trance maken ? Zo zwart-wit bekijk ik dingen dan ook weer niet. Het is alleen zo dat ik een erg on-point typerend voorbeeld kan geven vanuit mijn directe omgeving. Om mijn bevinding op zijn minst iets sterker te onderbouwen.

R&b/hiphop PRODUCERTJES, zet ik net zo grote vraagtekens bij.
 
Op KVR stikt het dan ook van de ongenuanceerde eikels die niets anders doen dan ReFX en Nexus zwart proberen te maken. Ik vind de prijzen die ReFX durft te vragen ook veel te hoog maar niemand verplicht mij het te kopen en als je kritiek hebt kun je dat ook gewoon op een fatsoenlijke manier proberen te uiten.
Kan me wel voorstellen dat daar hard tegen wordt opgetreden en dat ReFX hun forum aldaar heeft gesloten (hoewel dat niet zozeer vanwege al dit gedoe was)

Demo komt trouwens misschien dit weekend... 8)
 
Het spijt mij hoor, maar waarom moet kritiek mild blijven? Zulke ludieke kritiekken in de vorm van afbeeldingen
vind ik zeker niet over de top. ReFX vraagt er wel om met die prijs. En inderdaad. ik hoef het niet te kopen, maar als
deze astronomische prijzen worden overgenomen door alle software developers dan wordt ik daar niet blij van.
 
wat is duur?

er zijn tal van plugins die net zo duur zijn moeten we die dan ook allemaal afkraken

vind het nogal zinloos om een product af te kraken als je het niet kan of wil betalen

een neve of een ssl kan ook goedkoper maar daar zie ik niemand tegenaan pissen

kortom heb het over de het product en niet de prijs want die discussies zijn zinloos :r
 
Origineel geplaatst door koekebakker
Het spijt mij hoor, maar waarom moet kritiek mild blijven? Zulke ludieke kritiekken in de vorm van afbeeldingen
vind ik zeker niet over de top. ReFX vraagt er wel om met die prijs. En inderdaad. ik hoef het niet te kopen, maar als
deze astronomische prijzen worden overgenomen door alle software developers dan wordt ik daar niet blij van.

Het gaat ook niet om die afbeeldingen, die zijn best grappig :P Ik bedoel meer de vele andere threads die inmiddels verwijderd zijn met alleen maar schreeuwerds die sowieso niet geinteresseerd zijn om iets te kopen van ReFX.

En het lijkt me niet erg slim als andere (kleinere) developers deze prijzen gaan overnemen, tenzij ze graag failliet willen gaan ofzo. Ik denk dat de verkopen van Nexus ook nog vies tegen gaan vallen voor ReFX...
 
Ik denk dat ze er wel overna gedacht hebben hoor, en anders kan die prijs altijd nog omlaag..
4 gig is een hele download, dus de plug zal niet op zo'n grote schaal gedownload worden als al die andere refx plugjes en mensen die m wel downloaden zullen dan misschien wel weer 70 euro betalen voor die expansions :)

maar goed, we zullen zien.. om eerlijk te zijn zie ik nog steeds geen stijgende lijn qua kwaliteit in software de laatste jaren (op een paar uitzonderingen na, maar die heb je bijna elk jaar wel), misschien wel omdat er gewoon te weinig verdiend wordt..
 
Jij denkt dat je ook gelijk de hele 4gb krijgt bij de demo? Kontakt beslaat ook 2 DVDs maar bij de demo krijg je echt minder dan 100mb aan samples erbij, hoor.

Vergelijk het met een kluis te leen geven met 1000 euro erin of iemand maar een 10tje geven. In het eerste geval is het alleen maar een kwestie van tijd eerdat je het geld eruit hebt, bij de 2e zul je niks erbij krijgen zonder het te vragen.
 
ah nee de demo niet ..

ik bedoelde het totaal product .. en met downloaden bedoelde ik eigenlijk de illegale versie :smeris:
 
gezeik allemaal....300 $ voor een synth met 4 Gb aan samples en 650 presets is echt een normale prijs...is iedereen al zo verwend dan ?

dat ze geld voor die skins vragen is wel belachelijk...
 
...misschien komen ze wel met een 'groupbuy' een dezer dagen. Zoiets van 57% korting als er meer dan 1000 mensen die plugin kopen:stupid
 
gezeik allemaal....300 $ voor een synth met 4 Gb aan samples en 650 presets is echt een normale prijs...is iedereen al zo verwend dan ?

Helemaal mee eens.:)
 
Klinkt gewoon erg goed. Echt een top product. Heerlijke sounds. Ideaal voor erbij. Dikke pads. Volgens mij ook veel Q,JP en virus samples. Leuke JV serie achtige geluiden. Al met al een mooie set sounds. Die gozer kan ook echt wel goed programmen. Tis natuurlijk wel wat "goedkoop" als je alles met de Nexus zou makken. Creatief is het niet te noemen. Ik zal hem zelf misschien wel eens gebruiken voor een enkel "helder" rompler soundje. De prijs is heel redelijk volgens mij. Voor skins betalen is raar, bovendien ziet de standaard skin er prima uit. Het is een simpele manier om heel rap dikke sounds tevoorschijn te toveren. Ik doe zelf liever wat moeite om wat uit een aantal bakken te toveren. Layer een antaal VA's of analoogjes en je krijgt zeker zulke dikke sounds. Dan is er niemand die het hoort en denkt..hey das de NEXUS. Ik vin het altijd een beetje schraal als ik een rechtstreekse preset hoor in een track. Voor het commerciele gebruik maakt dat geen zak uit, het intereseerd niemand wat waar het uit komt als het maar leuk klinkt voor hun. Denk dat we de NEXUS veel gaan horen binnekort in de charts. Ik zeg laat er maar Blue-rays vol met nieuwe sounds komenvoor de Nexus. Prima kwaliteit.
 
voor degene die een gratis expansion willen winnen:


SpecialChristmas Song Competition: All NEXUS customers who have already received their copies of NEXUScan participate in our Christmas competition. The rules are simple: Simply download the free NEXUS Christmas Expansion from the new"Freebies"-Section of the reFX-Website and create a Christmas-themedsong using ONLY presets from this expansion. Send it do us either viaemail or provide us with a download-link of your finished MP3. The winner gets a free NEXUS Expansion of their choosing. If youalready have all expansions, don't worry. It also extends to futureexpansions that have not been released, yet.
 
Origineel geplaatst door resonance
voor degene die een gratis expansion willen winnen:


SpecialChristmas Song Competition: All NEXUS customers who have already received their copies of NEXUScan participate in our Christmas competition. The rules are simple: Simply download the free NEXUS Christmas Expansion from the new"Freebies"-Section of the reFX-Website and create a Christmas-themedsong using ONLY presets from this expansion. Send it do us either viaemail or provide us with a download-link of your finished MP3. The winner gets a free NEXUS Expansion of their choosing. If youalready have all expansions, don't worry. It also extends to futureexpansions that have not been released, yet.

Geld dit ook voor de gedownloade versies? Ik heb die van mij namelijk bijna binnen.
 
Origineel geplaatst door ka2
Geld dit ook voor de gedownloade versies? Ik heb die van mij namelijk bijna binnen.

Joh, je bent Nexus aan het downloaden en hij is bijna binnen? Dan duurt het dus nog maar even voordat je erachter komt dat het een fake is 8o)
 
Ik vind het wel een beetje nep dat dit ding 299 dollar EN 299 euro kost.. Bij mijn weten is 299 dollar meer iets van 228 euro. Anders betaal ik liever in dollars, is goedkoper, maar zal wel niet kunnen.
 
Back
Top