Nadeel van softsamplers

Resonance

Turn up the reso!
Lid sinds
30 september 2002
Berichten
4.738
Als ik op bijv. op hogere bitrate als 44k wil werken in cubase dan spelen de samples uit mn softsamplers niet meer ....
tenzij ik de bitrate op mn geluidskaart etc. weer terug zet ....

dus jammer genoeg kan ik niet in hoge bitrates mn hardware opnemen terwijl ik tegelijk met softsamplers werk ...
doe ik iets fout ? of moet ik overstappen naar hardware samplers als ik in combinatie met mn overige hardware in hogere bitrate wil werken?

of zou ik mn samples die ik gebruiken wil dan ook allemaal naar dezelfde hogere bitrate moeten converten?

en is t nou de moeite waard in hoge bitrates te werken aangezien je toch alles weer naar 44k moet converten als je het op cd wil branden?
 
Bitrate is 16, 24 of 32 bit. Dat heeft geen fluit met samplefrequentie te maken.

Je bedoelt waarschijnlijk of het zin heeft om op 96khz te werken. Ik denk het eerlijk gezegd niet, behalve als je dure Apogee converters gebruikt. Als je gewone geluidskaarten gebruikt is een hogere frequentie zelfs slechter vanwege de slechte kwaliteit van de interne clock. Stick to 44.1. Het is wel aan te raden in 24 bit te werken. Dat verschil is duidelijk hoorbaar.
 
...en probeer EERST eens te sampelen (harddiskrecorden) in een programma zoals Cubase of Wavelab. importeer het DAARNA in je softsampler. werkt veel beter.
 
Bitrate is 16, 24 of 32 bit.

Dat is bit-depth.

Bit rate is het aantal bits dat per seconde ergens doorheen gaat. En bitrate is inderdaad een term die bij samplers niet gebruikt wordt. Meer bij netwerk, USB en Firewire verbindingen.
 
Origineel geplaatst door etaoin
Dat is bit-depth.

Bit rate is het aantal bits dat per seconde ergens doorheen gaat. En bitrate is inderdaad een term die bij samplers niet gebruikt wordt. Meer bij netwerk, USB en Firewire verbindingen.

Oh ja....dat was wat ik bedoelde ja....denk ik...
 
Ik gebruik geen Cubase maar Logic. In Logic moeten alle samples in één project dezelfde bit depth en sample frequentie hebben. Misschien dat deze beperking ook in Cubase geldt?
 
dat is inderdaad een nadeel van softsamplers...

als je kijkt naar bijv. een e-mu sampler dan kun je elke sample naar elke gewenste sample-rate (zo heet dat) omzetten...vroeger was dat om geheugen te sparen ; op een lagere sample-rate neemt een seconde sample minder geheugen in beslag...
maar je kunt het ook creatief gebruiken : samples uit oude drumbakken bijv. klinken net ff wat groezeliger als je ze op een lagere sample-rate gooit...precies zoals in die oude drumbakken gebeurde...
 
Back
Top