Wat doe je nooit meer weg.

Nee ik raak helaas nooit uitgepraat over synths enzo. :-)
Niet helaas....
Doorouwehoeren over alles synth-related is zeer wenselijk :)

Al die lijstjes, meningen die inspereren de newbies om er filmpjes over kijken, info over op te zoeken en eigen mening over te ontwikkelen.

Over er dat meelopen ( @sinew1958 )
Als newbie (met slechts 2 jaar ervaring ipv 40) is het best lastig om op je gehoor te vertrouwen als je nog niet weet wat er allemaal mogelijk is (inmiddels weet ik wel steeds beter wat ik zoek/wil trouwens).
Reviews en andere meningen waren soms best bepalend voor mn aanschaf, Ik was me wel bewust van mn gebrek aan ervaring en heb daarom ook vaak gekozen voor hele brede synths die veel kunnen... zelfs mn zoektocht voor een hele simpele analoge monosynth resulteerde daarom in een bass station. Niet omwille van de klank, maar omwille van de mogelijkheden tov van concurerende synths.
Met die klank zit het in mijn oren voor al mn apparatuur goed, ben blij met alles en een miskoop zit er nog niet bij.
(ontopic kan ik me eigenlijk niet voorstellen dat ik een van mn apparaten ooit wegdoe)
Ik zal over 38 jaar (ben dan 81, moet haalbaar zijn) dit topic nog eens openen en kijken hoe ik me dan ontwikkeld heb :D
 
Laatst gewijzigd:
Miles Davis kan mijn rug op met zijn nerveuze getoeter :D

Er zit ook wel een bepaalde evolutie in wat mensen zoeken terwijl ze zich ontwikkelen. Eerst wil je voor zo weinig mogelijk iets dat zoveel mogelijk kan (orientatie), daarna ga je kijken hoe je daar iets aan toe kunt voegen om te verbreden (diversificatie) en daarna de echte krenten uit de pap zoeken die jou het meest aanspreken (specialisatie). Daarom is het ook niet gek dat er vaak spullen uitgaan en nieuwe bijkomen, tenzij je verzamelaar bent en alles wilt houden.
 
lucky-mouse.gif

Ik zeg het geen 2 keer meer.De klank, de klaaaaank.🪤
 
De klank is alleen belangrijk als je daadwerkelijk muzikant bent. Het plezier dat het geeft dáár gaat het wmb om.
En of dat nou duur of goedkoop is, ingewikkeld of eenvoudig... dat maakt me allemaal niks uit eigenlijk.
 
ach, al klinkt t geen hol, dan hang je er voor 2k pedalen achter. En als t te gelikt klinkt, hang je er voor 2k low fi pedalen achter. leerde ik op yt.
 
De klank is de kracht op je lichaam en geest(ok, gelezen)maar het is waar.En ik geloof ook zoals in de harmonieleer in de samenstelling van klanken.Je de juiste combinatie moet vinden om tot zeer mooie geluiden te leiden.En dat is voor ieders weer persoonlijk.Of zoiets van die rommel.Ik ga hiervoor mijn chatgpt niet voor wakker maken.
 
Combinaties van klanken zijn de sleutel. Daarom heb ik graag 2 synths boven elkaar zodat ik instant kan experimenteren met lead en begeleiding (neen niet op de arranger keyboard manier 8o) ). Goede klank A is leuk, goede klank B ook. Maar als die mooi samen passen in een muziekstuk, oelala.
 
Zelfs als ik stop met muziek hou ik de Elektron Analog Heat. Tis ook een prima geluidskaart. Daarnaast zou ik toch af en toe muzikale uitstapjes kunnen maken in the box maar toch dat analoge filter, en EQ en meer over kunnen gooien.

P.s. Het was ook m’n eerste aankoop ivm totaal in the box willen gaan maar toch analoge kwaliteit sausje te hebben.
 
Gisteren erg genoten van een sessie met de Novation Summit, mijn enige hardware synth.
Kan me nu niet voorstellen dat die ooit weggaat.
Op plugin gebied ben ik daarnaast ruim voorzien.
Het is prima zo. Ik heb alles in huis wat ik nodig heb. Meer kopen zou slechts verzamelwoede zijn. :D
 
Moest ik pioneer dj ‘s hebben staan, stonden ze voor ik ze binnen had al te koop. 😂
 
AI kent het verschil tussen een synth en een platenspeler niet. Net zoals de rest van de wereld ook denkt dat als je met je synths op een podium gaat staan dat je een DJ bent 😅 , wat dat betreft is AI al net zo slim als 95% van de wereld...
Het is een statement.How we move you.
 
Back
Top