Synthforum 20 Jaar!

Terug naar 2001

Toen we in de zomer van 2001 de knoop doorhakten, en officieel van start gingen met het Synthforum, hadden we echt geen enkel idee waar we aan begonnen of waar het eventueel toe zou kunnen leiden. We waren gewoon een stel synthesizer / muziekfanaten met een enorme behoefte om onze kennis en ervaring te delen met anderen, en daar weer een hoop nieuwe kennis en ervaring door op te doen. En natuurlijk mínstens elke maand weer een of ander nieuw apparaat kopen. Een gevoel dat velen van jullie ongetwijfeld herkennen. En wellicht zelfs ook een probleem dat jullie herkennen. Ik wil er niet teveel over uitweiden, maar het is een groot voordeel dat een 303 het ook op batterijen doet… vooral als je te veel geld uitgegeven hebt aan spullen, en daardoor je stroomrekening te lang niet hebt betaald ;).

Standing on the shoulders of giants

Een forum start niet “out of the blue”, en ook het Synthforum niet. Op MSN en IRC werd over synthesizers en elektronische muziek gesproken, en er waren in het Nederlands zelfs wat primitieve discussiegroepen en forums waar een klein groepje fanatiekelingen samen kwamen. Internationaal was er wel wat meer… Vintage Synth Explorer was een persoonlijk favoriet.

Stichting Synthforum Nederland

Het forum zoals jullie het kennen ging op 4 juli 2001 van start, en groeide al vrij snel uit z’n digitale voegen. En met groei komt ook een soort behoefte aan een lijn, een richting, een solide basis. Die vonden we in het oprichten van de Stichting Synthforum Nederland. Het idee achter de stichting was vooral om er voor te zorgen dat er een juridische basis was, en dat we onze missie en waarden eenduidig konden vastleggen. Het allerbelangrijkste geldt vandaag nog net zo helder als 20 jaar geleden: het forum is er voor de forumleden, voor de liefhebbers, de freaks, de verzamelaars, de muzikanten, de knutselaars, de gearheads. Kortom: voor jullie! Zonder winstoogmerk, maar zeker ook zonder dat betrokkenen er zèlf financieel beter van worden. Natuurlijk betalen we netjes voor onze hosting, voor onze softwarelicenties en voor deze of gene beheers-klus. Maar de basis is en blijft er een van vrijwillige, belangeloze betrokkenheid.

Ere wie ere toekomt

Door de jaren heen hebben we tientallen zeer betrokken vrijwilligers gehad, die zich op allerlei gebied hebben ingezet voor het Synthforum. Van grafisch ontwerp tot programmering, van financiën tot sponsorwerving, van moderatie tot systeembeheer. Allemaal stuk voor stuk kanjers, die zich inzetten voor ons forum: @4-Tek, @Acidfever, @bambamstudio, @cdk1899, @chosenminder, @copini, @debob, @DJ41, @Dr van Lansberg, @etaoin, @fjoesz, @Flying Panther, @glennplumber, @Hanz, @Hazes, @Hilltree, @Inspiran, @ishi, @JohnnyBusca, @Kraan, @MatthewLeBlom, @matt second, @Nap, @OnAcid, @Pjotr G, @ProtoHuman, @Ronegen, @shortwave, @Sly Dog, @SmartBits, @Synic, @SynnyS, @tumult, @vcovca, @VL7, @Yawgmoth, @Yoozer.
Duizendmaal dank voor jullie betrokkenheid en tomeloze inzet. Het is onmogelijk om het Synthforum te runnen zonder dit geweldige team!

Jullie allemaal!

En natuurlijk.. geen forum zonder jullie, de leden! Duizenden mensen hebben ons weten te vinden, en hebben met ons en met elkaar synth-lief en synth-leed gedeeld, nieuwe aanwinsten gevierd, nieuwe mogelijkheden ontdekt, vrienden gemaakt... en misschien wel een aantal nooit eerder vermoede grenzen opgezocht. Prachtig om te zien waar jullie allemaal mee op de proppen komen, hoe diep onderwerpen soms uitgezocht worden, en de haast onuitputtelijke bereidheid om elkaar bij te staan als er ergens iets niet lukt of misgaat.

Dat is ook steeds de inspiratie geweest om door te blijven gaan. Om het forum door mooie én moeilijke tijden heen te loodsen, het financieel allemaal op de rit te houden, en te zorgen dat het allemaal een beetje up to date blijft. Te zorgen dat de discussie voortduurt… en we er allemaal nog steeds een enorme berg lol aan beleven.

Gefeliciteerd!

Ter meerdere eer en glorie van onze prachtige liefhebberij én obsessie; van harte gefeliciteerd met het 20 jarige bestaan van hét Nederlandstalige Synthforum!

Namens het bestuur, de beheerders, moderators en alle andere betrokkenen,

Jullie voorzitter,Ernst Jan Hölscher
 

subliminalcut

Ren je rot
Lid sinds
27 juli 2001
Berichten
570
Ik zag een advertentie voor synthforum in de Interface destijds.

toen worstelden ik nog met vragen zoals. midi in naar midi in waarom werkt dit niet 😄
 

Schwarze Puppe

Ingeburgerd
Lid sinds
12 januari 2005
Berichten
63
Locatie
Puppenhaus
Van harte gefeliciteerd synthforum!! Dank je wel voor alle mooie momenten. Heb mooie momentjes meegemaakt met synthforum ook al ben een tijdje weg geweest. Doet me terugdenken aan de k*tcontest optredens in Doornroosje... @tragmadat volgens had je een liedje voor zulke situaties maar ik wil je niet opzadelen met zoekwerk dus kanttekeningen erbij, het is wel een tijd geleden.

Nog vele mooie jaren Synthforum, dank jullie wel :okdan::halleluja:mega:!
 

tragmadat

vioo eh 'l
Lid sinds
2 juni 2004
Berichten
3.561
Locatie
Nr. 9
Van harte gefeliciteerd synthforum!! Dank je wel voor alle mooie momenten. Heb mooie momentjes meegemaakt met synthforum ook al ben een tijdje weg geweest. Doet me terugdenken aan de k*tcontest optredens in Doornroosje... @tragmadat volgens had je een liedje voor zulke situaties maar ik wil je niet opzadelen met zoekwerk dus kanttekeningen erbij, het is wel een tijd geleden.

Nog vele mooie jaren Synthforum, dank jullie wel :okdan::halleluja:mega:!
Nou zeg nu je het erover hebt!
" Gefeliciteerd! "
 

access1

Vintage lidl
Lid sinds
29 april 2008
Berichten
1.738
Gefeliciteerd! En gelukkig weer ok forum software, dus altijd draait weer :okdan:

Waar zou 6t gebleven zijn vraag ik me soms nog af 8D:D
 

Googol

Ouwe rot
Lid sinds
18 december 2001
Berichten
1.963
Locatie
Den Bosch
Op naar de volgende 20 jaar...:walker::mega::beard:
Synth forum.jpg
 

Ein

Stamgast
Lid sinds
11 september 2011
Berichten
176
Locatie
Nabij Utrecht
Proficiat! En bedankt voor al het leerzame, de markt en de humor.
 
Top