Synthforum 20 Jaar!

Terug naar 2001

Toen we in de zomer van 2001 de knoop doorhakten, en officieel van start gingen met het Synthforum, hadden we echt geen enkel idee waar we aan begonnen of waar het eventueel toe zou kunnen leiden. We waren gewoon een stel synthesizer / muziekfanaten met een enorme behoefte om onze kennis en ervaring te delen met anderen, en daar weer een hoop nieuwe kennis en ervaring door op te doen. En natuurlijk mínstens elke maand weer een of ander nieuw apparaat kopen. Een gevoel dat velen van jullie ongetwijfeld herkennen. En wellicht zelfs ook een probleem dat jullie herkennen. Ik wil er niet teveel over uitweiden, maar het is een groot voordeel dat een 303 het ook op batterijen doet… vooral als je te veel geld uitgegeven hebt aan spullen, en daardoor je stroomrekening te lang niet hebt betaald ;).

Standing on the shoulders of giants

Een forum start niet “out of the blue”, en ook het Synthforum niet. Op MSN en IRC werd over synthesizers en elektronische muziek gesproken, en er waren in het Nederlands zelfs wat primitieve discussiegroepen en forums waar een klein groepje fanatiekelingen samen kwamen. Internationaal was er wel wat meer… Vintage Synth Explorer was een persoonlijk favoriet.

Stichting Synthforum Nederland

Het forum zoals jullie het kennen ging op 4 juli 2001 van start, en groeide al vrij snel uit z’n digitale voegen. En met groei komt ook een soort behoefte aan een lijn, een richting, een solide basis. Die vonden we in het oprichten van de Stichting Synthforum Nederland. Het idee achter de stichting was vooral om er voor te zorgen dat er een juridische basis was, en dat we onze missie en waarden eenduidig konden vastleggen. Het allerbelangrijkste geldt vandaag nog net zo helder als 20 jaar geleden: het forum is er voor de forumleden, voor de liefhebbers, de freaks, de verzamelaars, de muzikanten, de knutselaars, de gearheads. Kortom: voor jullie! Zonder winstoogmerk, maar zeker ook zonder dat betrokkenen er zèlf financieel beter van worden. Natuurlijk betalen we netjes voor onze hosting, voor onze softwarelicenties en voor deze of gene beheers-klus. Maar de basis is en blijft er een van vrijwillige, belangeloze betrokkenheid.

Ere wie ere toekomt

Door de jaren heen hebben we tientallen zeer betrokken vrijwilligers gehad, die zich op allerlei gebied hebben ingezet voor het Synthforum. Van grafisch ontwerp tot programmering, van financiën tot sponsorwerving, van moderatie tot systeembeheer. Allemaal stuk voor stuk kanjers, die zich inzetten voor ons forum: @4-Tek, @Acidfever, @bambamstudio, @cdk1899, @chosenminder, @copini, @debob, @DJ41, @Dr van Lansberg, @etaoin, @fjoesz, @Flying Panther, @glennplumber, @Hanz, @Hazes, @Hilltree, @Inspiran, @ishi, @JohnnyBusca, @Kraan, @MatthewLeBlom, @matt second, @Nap, @OnAcid, @Pjotr G, @ProtoHuman, @Ronegen, @shortwave, @Sly Dog, @SmartBits, @Synic, @SynnyS, @tumult, @vcovca, @VL7, @Yawgmoth, @Yoozer.
Duizendmaal dank voor jullie betrokkenheid en tomeloze inzet. Het is onmogelijk om het Synthforum te runnen zonder dit geweldige team!

Jullie allemaal!

En natuurlijk.. geen forum zonder jullie, de leden! Duizenden mensen hebben ons weten te vinden, en hebben met ons en met elkaar synth-lief en synth-leed gedeeld, nieuwe aanwinsten gevierd, nieuwe mogelijkheden ontdekt, vrienden gemaakt... en misschien wel een aantal nooit eerder vermoede grenzen opgezocht. Prachtig om te zien waar jullie allemaal mee op de proppen komen, hoe diep onderwerpen soms uitgezocht worden, en de haast onuitputtelijke bereidheid om elkaar bij te staan als er ergens iets niet lukt of misgaat.

Dat is ook steeds de inspiratie geweest om door te blijven gaan. Om het forum door mooie én moeilijke tijden heen te loodsen, het financieel allemaal op de rit te houden, en te zorgen dat het allemaal een beetje up to date blijft. Te zorgen dat de discussie voortduurt… en we er allemaal nog steeds een enorme berg lol aan beleven.

Gefeliciteerd!

Ter meerdere eer en glorie van onze prachtige liefhebberij én obsessie; van harte gefeliciteerd met het 20 jarige bestaan van hét Nederlandstalige Synthforum!

Namens het bestuur, de beheerders, moderators en alle andere betrokkenen,

Jullie voorzitter,Ernst Jan Hölscher
 

sinew1958

In de beperking,toont zich de Meester.
Lid sinds
27 augustus 2002
Berichten
2.832
Locatie
Lier
Ook gepast nu om de leden van het eerste uur mee te betrekken in de viering.Zij hebben tenslotte mee aan de kar getrokken om van dit forum een succes te maken.:doei:
 

Maleh

QxZ=8
Lid sinds
5 juni 2003
Berichten
475
Locatie
Een gat onder Rotjeknor
Iedereen gefeliciteerd en bedankt voor de vele jaren aan kennis, koopjes en gezellige contacten! Proost! :mega:
 

MonoTron

Initiating Sequence..
Lid sinds
13 januari 2004
Berichten
5.690
Locatie
de paddestoel op m'n teen
Gefeliciteerd allemaal en bedankt voor alle info en gezelligheid.
Ook vooral dank aan alle mods, admins en anderen die eraan meewerken dit mooie forum zo lang in de lucht te houden.
Zal flink wat werk in zitten en jullie mogen wel eens in het zonnetje worden gezet ;)
 

Synthurion

Ouwe rot
Lid sinds
19 november 2004
Berichten
1.127
4 juli een bijzondere datum

4 juli 1054 - Chinese astronomen zien een supernova in het sterrenbeeld stier.
4 juli 1997 - NASA’s Mars Pathfinder ruimtesonde landt op Mars.
4 juli 2005 - Project Deep Impact: een ruimteprojectiel slaat in op de komeet Temple 1.
4 juli 2006 - Spaceshuttle Discovery wordt na herhaaldelijk uitstel succesvol gelanceerd.
4 juli 2012 - Het CERN maakt bekend dat ze sterke bewijzen hebben voor het ontstaan van de higgsboson, het zogenoemde goddeeltje.
4 juli 2016 - De ruimtesonde Juno bereikt Jupiter. :D

And Born on the 4th of July 2001: The Dutch Synthforum ! 8)
Congrats Synthforum :mega:
 

vink

atropos-krans-os
Lid sinds
7 juni 2013
Berichten
3.553
Locatie
in de meest diepteloze stad van dit kale land
als jong synthbroekje kwam ik hier in 2013 aan, getipt, om een BCR2000 te kopen, en die heb ik nog immer. als enige van die tijd, volgens mij.
langzaam drong ik door, en werd synthforum, een bizondere plek voor mij.

gefeliciteerd, en dank aan de vrijwilligers, de oprichters (daarom steeds die grappen over 'lid', natuurlik), etc. etc. aan iedereen hier aanwezig.

veel geleerd hier, op zoveel punten. op 1 ding na; korte, duidelijke posts maken. goed. traditie, hee..

dus nogmaals!! congrats! hiep hiep! :mexico::walker::yamaha::duivels:
 

levka

Verkeerd in goede staat
Lid sinds
12 september 2002
Berichten
2.418
Locatie
Amsterdam
Ook gepast nu om de leden van het eerste uur mee te betrekken in de viering.Zij hebben tenslotte mee aan de kar getrokken om van dit forum een succes te maken.:doei:
Is er misschien nog een infographic te maken van de distributie van de nieuw geopende accounts over de afgelopen 20 jaar ?
Zou mij wel interessant lijken.
 

Dr van Lansberg

Moderator
Staff member
Lid sinds
18 februari 2011
Berichten
10.915
Locatie
Amsterdam
Is er misschien nog een infographic te maken van de distributie van de nieuw geopende accounts over de afgelopen 20 jaar ?
Word lid van Synthforum om deze tekst te zien!

EDIT: Let op: de grafiek is vervangen omdat er een fout in zat.
 

MonoTron

Initiating Sequence..
Lid sinds
13 januari 2004
Berichten
5.690
Locatie
de paddestoel op m'n teen
Wow wat was er aan de hand in 2004?

Toevallig ook het jaar waarin ik ingestroomd ben, maar dat was vanwege een kapotte juno106 en waar is daar meer info over te vinden dan hier!

Ook mooi om te zien dat er een flinke piek in 2021 is qua nieuwe leden. Forumsoftware doet het ook vele malen beter dan voorheen!
 

Iwanw

www.iwanopmaat.nl
Lid sinds
28 juni 2020
Berichten
277
Locatie
Utrecht
Gefeliciteerd iedereen!!!
 
Top