Synthforum 20 Jaar!

Terug naar 2001

Toen we in de zomer van 2001 de knoop doorhakten, en officieel van start gingen met het Synthforum, hadden we echt geen enkel idee waar we aan begonnen of waar het eventueel toe zou kunnen leiden. We waren gewoon een stel synthesizer / muziekfanaten met een enorme behoefte om onze kennis en ervaring te delen met anderen, en daar weer een hoop nieuwe kennis en ervaring door op te doen. En natuurlijk mínstens elke maand weer een of ander nieuw apparaat kopen. Een gevoel dat velen van jullie ongetwijfeld herkennen. En wellicht zelfs ook een probleem dat jullie herkennen. Ik wil er niet teveel over uitweiden, maar het is een groot voordeel dat een 303 het ook op batterijen doet… vooral als je te veel geld uitgegeven hebt aan spullen, en daardoor je stroomrekening te lang niet hebt betaald ;).

Standing on the shoulders of giants

Een forum start niet “out of the blue”, en ook het Synthforum niet. Op MSN en IRC werd over synthesizers en elektronische muziek gesproken, en er waren in het Nederlands zelfs wat primitieve discussiegroepen en forums waar een klein groepje fanatiekelingen samen kwamen. Internationaal was er wel wat meer… Vintage Synth Explorer was een persoonlijk favoriet.

Stichting Synthforum Nederland

Het forum zoals jullie het kennen ging op 4 juli 2001 van start, en groeide al vrij snel uit z’n digitale voegen. En met groei komt ook een soort behoefte aan een lijn, een richting, een solide basis. Die vonden we in het oprichten van de Stichting Synthforum Nederland. Het idee achter de stichting was vooral om er voor te zorgen dat er een juridische basis was, en dat we onze missie en waarden eenduidig konden vastleggen. Het allerbelangrijkste geldt vandaag nog net zo helder als 20 jaar geleden: het forum is er voor de forumleden, voor de liefhebbers, de freaks, de verzamelaars, de muzikanten, de knutselaars, de gearheads. Kortom: voor jullie! Zonder winstoogmerk, maar zeker ook zonder dat betrokkenen er zèlf financieel beter van worden. Natuurlijk betalen we netjes voor onze hosting, voor onze softwarelicenties en voor deze of gene beheers-klus. Maar de basis is en blijft er een van vrijwillige, belangeloze betrokkenheid.

Ere wie ere toekomt

Door de jaren heen hebben we tientallen zeer betrokken vrijwilligers gehad, die zich op allerlei gebied hebben ingezet voor het Synthforum. Van grafisch ontwerp tot programmering, van financiën tot sponsorwerving, van moderatie tot systeembeheer. Allemaal stuk voor stuk kanjers, die zich inzetten voor ons forum: @4-Tek, @Acidfever, @bambamstudio, @cdk1899, @chosenminder, @copini, @debob, @DJ41, @Dr van Lansberg, @etaoin, @fjoesz, @Flying Panther, @glennplumber, @Hanz, @Hazes, @Hilltree, @Inspiran, @ishi, @JohnnyBusca, @Kraan, @MatthewLeBlom, @matt second, @Nap, @OnAcid, @Pjotr G, @ProtoHuman, @Ronegen, @shortwave, @Sly Dog, @SmartBits, @Synic, @SynnyS, @tumult, @vcovca, @VL7, @Yawgmoth, @Yoozer.
Duizendmaal dank voor jullie betrokkenheid en tomeloze inzet. Het is onmogelijk om het Synthforum te runnen zonder dit geweldige team!

Jullie allemaal!

En natuurlijk.. geen forum zonder jullie, de leden! Duizenden mensen hebben ons weten te vinden, en hebben met ons en met elkaar synth-lief en synth-leed gedeeld, nieuwe aanwinsten gevierd, nieuwe mogelijkheden ontdekt, vrienden gemaakt... en misschien wel een aantal nooit eerder vermoede grenzen opgezocht. Prachtig om te zien waar jullie allemaal mee op de proppen komen, hoe diep onderwerpen soms uitgezocht worden, en de haast onuitputtelijke bereidheid om elkaar bij te staan als er ergens iets niet lukt of misgaat.

Dat is ook steeds de inspiratie geweest om door te blijven gaan. Om het forum door mooie én moeilijke tijden heen te loodsen, het financieel allemaal op de rit te houden, en te zorgen dat het allemaal een beetje up to date blijft. Te zorgen dat de discussie voortduurt… en we er allemaal nog steeds een enorme berg lol aan beleven.

Gefeliciteerd!

Ter meerdere eer en glorie van onze prachtige liefhebberij én obsessie; van harte gefeliciteerd met het 20 jarige bestaan van hét Nederlandstalige Synthforum!

Namens het bestuur, de beheerders, moderators en alle andere betrokkenen,

Jullie voorzitter,



Ernst Jan Hölscher
 
Dank Synthforum. Voor alle pret. Vermaak. Ontmoetingen. Steun. Medeleven. Kritiek.
ik blijf nog even aan boord denk ik. Nog vele jaren, Synthforum!
 
Ben er blij mee, dit mooie forumpje. Dank voor alle moeite. Cheers en op de volgende 20 jaar (Zou tegen 2041 dit forum óók door Behringer gekloond zijn?) Anyway: proost.
 
Proficiat!!,. Zeer tof en interresant forum /info te vinden is waar ook grote specialisten bij zijn waar ik echt naar opkijk :halleluja en ontdekt heb dat ik nog heel veel te leren heb.;) Doe er gerust nog 20 jaar bij!! In 2001 kende ik alleen maar ”Meet music magazine ” waar ik abbo op had, maar toen alleen een pro Tools en een M Audio Axiom KB had (via werkdoeleinden. Vooral Foley en fx . Er is veel veranderd met de jaren. :okdan:
 
Proficiat van synth-opa Sinew.20 jaar heb ik hier mijn synth rommel mogen wegschrijven.
 
Ben er blij mee, dit mooie forumpje. Dank voor alle moeite. Cheers en op de volgende 20 jaar (Zou tegen 2041 dit forum óók door Behringer gekloond zijn?) Anyway: proost.
Ben ik 93 jaar,strompel ik hier nog rond met m'n bejaarde metgezel JD990:beard:
 
Proficiat Synthforum, en alle vrijwilligers bedankt voor het laten draaien van al dit moois! :okdan:
 
Gefeliciteerd! En veel dank want ik heb dankzij het Synthforum een hele hoop bijgeleerd!
 
Chapeau, chapeau!!

:okdan:

Veel geleerd hier, veel gelachen en veel tijd verspeeld :D
 
Ooit in een het allerprilste stadium dankzij Twin-x bekend geworden met dit platform, jammer dat ie er niet meer bij mag zijn maar fantastisch natuurlijk dat het zo groot is geworden. Proost!! :mega:
 
Allemaal gefeliciteerd met dit mooie forum :mega:

ik heb er al die jaren veel geleerd en kijk er vaak. Ik ben nu al heel wat jaartjes lid. Wel leuk om te beseffen door hoeveel leeftijdsfasen ik gegaan ben in die tijd. Van het zolderkamertje bij mijn ouders, naar weer een zolderkamertje, maar dan in je eigen huis met vriendin en kinderenen en veel minder tijd om muziek te maken.
 
Gefeliciteerd aan iedereen die de afgelopen 20 jaar een rol hebben gespeeld in de totstandkoming en het draaiende houden van dit illustere forum!!!
:halleluja:okdan::luv:

Bijna 20 jaar geleden kocht ik mijn eerste 'echte' synth na jaren klooien met Casio'tjes, vond al snel de weg naar dit forum.
Veel geleerd, het nodige kunnen delen en inmiddels een kamer vullende setup, dus in zeker zin heeft het forum ook m'n portemonnaie leeggeklopt, waarvoor mijn hartelijke dank! :D
 
20 jaar, mooie tijden!

We kunnen ook best even stil blijven staan dat het toch uniek is dat met alle veranderingen op de wereld en op internet een platform als SF het zo lang heeft uitgehouden. Sterker nog, hoe dramatisch social media zich heeft ontwikkeld vind ik ter vergelijking SF een baken van rust. Alle dank aan de mensen die zich hier voor hebben ingezet over de jaren!
 
Back
Top