• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
    Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
    Lees dan deze mededeling!

Synthforum 20 Jaar!

Terug naar 2001

Toen we in de zomer van 2001 de knoop doorhakten, en officieel van start gingen met het Synthforum, hadden we echt geen enkel idee waar we aan begonnen of waar het eventueel toe zou kunnen leiden. We waren gewoon een stel synthesizer / muziekfanaten met een enorme behoefte om onze kennis en ervaring te delen met anderen, en daar weer een hoop nieuwe kennis en ervaring door op te doen. En natuurlijk mínstens elke maand weer een of ander nieuw apparaat kopen. Een gevoel dat velen van jullie ongetwijfeld herkennen. En wellicht zelfs ook een probleem dat jullie herkennen. Ik wil er niet teveel over uitweiden, maar het is een groot voordeel dat een 303 het ook op batterijen doet… vooral als je te veel geld uitgegeven hebt aan spullen, en daardoor je stroomrekening te lang niet hebt betaald ;).

Standing on the shoulders of giants

Een forum start niet “out of the blue”, en ook het Synthforum niet. Op MSN en IRC werd over synthesizers en elektronische muziek gesproken, en er waren in het Nederlands zelfs wat primitieve discussiegroepen en forums waar een klein groepje fanatiekelingen samen kwamen. Internationaal was er wel wat meer… Vintage Synth Explorer was een persoonlijk favoriet.

Stichting Synthforum Nederland

Het forum zoals jullie het kennen ging op 4 juli 2001 van start, en groeide al vrij snel uit z’n digitale voegen. En met groei komt ook een soort behoefte aan een lijn, een richting, een solide basis. Die vonden we in het oprichten van de Stichting Synthforum Nederland. Het idee achter de stichting was vooral om er voor te zorgen dat er een juridische basis was, en dat we onze missie en waarden eenduidig konden vastleggen. Het allerbelangrijkste geldt vandaag nog net zo helder als 20 jaar geleden: het forum is er voor de forumleden, voor de liefhebbers, de freaks, de verzamelaars, de muzikanten, de knutselaars, de gearheads. Kortom: voor jullie! Zonder winstoogmerk, maar zeker ook zonder dat betrokkenen er zèlf financieel beter van worden. Natuurlijk betalen we netjes voor onze hosting, voor onze softwarelicenties en voor deze of gene beheers-klus. Maar de basis is en blijft er een van vrijwillige, belangeloze betrokkenheid.

Ere wie ere toekomt

Door de jaren heen hebben we tientallen zeer betrokken vrijwilligers gehad, die zich op allerlei gebied hebben ingezet voor het Synthforum. Van grafisch ontwerp tot programmering, van financiën tot sponsorwerving, van moderatie tot systeembeheer. Allemaal stuk voor stuk kanjers, die zich inzetten voor ons forum: @4-Tek, @Acidfever, @bambamstudio, @cdk1899, @chosenminder, @copini, @debob, @DJ41, @Dr van Lansberg, @etaoin, @fjoesz, @Flying Panther, @glennplumber, @Hanz, @Hazes, @Hilltree, @Inspiran, @ishi, @JohnnyBusca, @Kraan, @MatthewLeBlom, @matt second, @Nap, @OnAcid, @Pjotr G, @ProtoHuman, @Ronegen, @shortwave, @Sly Dog, @SmartBits, @Synic, @SynnyS, @tumult, @vcovca, @VL7, @Yawgmoth, @Yoozer.
Duizendmaal dank voor jullie betrokkenheid en tomeloze inzet. Het is onmogelijk om het Synthforum te runnen zonder dit geweldige team!

Jullie allemaal!

En natuurlijk.. geen forum zonder jullie, de leden! Duizenden mensen hebben ons weten te vinden, en hebben met ons en met elkaar synth-lief en synth-leed gedeeld, nieuwe aanwinsten gevierd, nieuwe mogelijkheden ontdekt, vrienden gemaakt... en misschien wel een aantal nooit eerder vermoede grenzen opgezocht. Prachtig om te zien waar jullie allemaal mee op de proppen komen, hoe diep onderwerpen soms uitgezocht worden, en de haast onuitputtelijke bereidheid om elkaar bij te staan als er ergens iets niet lukt of misgaat.

Dat is ook steeds de inspiratie geweest om door te blijven gaan. Om het forum door mooie én moeilijke tijden heen te loodsen, het financieel allemaal op de rit te houden, en te zorgen dat het allemaal een beetje up to date blijft. Te zorgen dat de discussie voortduurt… en we er allemaal nog steeds een enorme berg lol aan beleven.

Gefeliciteerd!

Ter meerdere eer en glorie van onze prachtige liefhebberij én obsessie; van harte gefeliciteerd met het 20 jarige bestaan van hét Nederlandstalige Synthforum!

Namens het bestuur, de beheerders, moderators en alle andere betrokkenen,

Jullie voorzitter,Ernst Jan Hölscher
 

Stentec

Stamgast
Lid sinds
12 januari 2005
Berichten
391
Locatie
Winsum
Gefeliciteerd! Dat is een mooie mijlpaal! Zie nu dat ik zelf al sinds januari 2005 lid ben... Leuk dat ik, alhoewel als bescheiden gebruiker, onderdeel van heb mogen zijn. Altijd een fijne plek om informatie te vinden, en uiteraard die almachtige marktplaats. Dank daarvoor en op naar de volgende 20 jaar. :halleluja
 

Schimpie

Besmettelijk
Lid sinds
26 juni 2021
Berichten
42
Locatie
De Bilt
Dat het nog maar even dunnetjes over gedaan mag worden dan he. :mega:
Ik kom verdorie pas net om de hoek kijken.
 

ohtar

Stamgast
Lid sinds
13 Maart 2003
Berichten
312
Gefeliciteerd! Op nog meer mooie jaren!

Alle vrijwilligers, bedankt voor jullie inzet afgelopen jaren.
 

bombario

Ouwe rot
Lid sinds
9 januari 2004
Berichten
2.979
Locatie
Zwolle
Gefeliciteerd en ik vind het echt knap! Ik zat eerst op Dutch Breaks, een Yahoo-groep heeeeeeeeeeeel lang geleden. In 2004 stapte ik over op synthforum.nl en dit forum schopt nog steeds kont. Dat is echt knap als je ziet hoeveel forums er zijn doodgebloed. Bij 25 jaar huren we een voetbalstadion af, toch? 😀
 

Eraser127

Ouwe rot
Lid sinds
28 augustus 2005
Berichten
3.372
Locatie
Nijkerk
20 jaar al, wat een tijd :okdan: :biertje::biertje::biertje:
 

virkaz

Ouwe rot
Lid sinds
24 juli 2002
Berichten
3.974
Gefeliciteerd en hulde voor de stappen van destijds @CraZ en alle andere moderators! Het is en blijft een geweldige community. Op naar het volgende lustrum!
 

arnomusicman

Radiation!
Lid sinds
14 december 2001
Berichten
4.239
Locatie
Zevenaar
Top forum. Er is geen enkel ander forum waar ik zo lang zou zitten als deze. En nog steeds geen haar op mijn hoofd (ik heb er nog een paar) dat erover denkt het forum te verlaten. Top voor alle mensen die het al die tijd in de lucht hebben gehouden! Chapeau! In het begin was dit forum zo'n beetje het enige waar je wat kennis kon halen (en brengen). In de beginjaren zat ik er heel veel op voor kennis en know how, later ook voor wat gear kopen en verkopen. De laatste tijd zit ik er niet zoveel meer op, maar ik draag het zeker nog een warm <3 toe. Keep it up!
 

Kenny

Ouwe rot
Lid sinds
11 september 2001
Berichten
742
Locatie
Delft
Gefeliciteerd met dit mooie forum en bedankt iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt tot nu toe :okdan:
 

Dr van Lansberg

Trust me. I'm a doctor
Staff member
Lid sinds
18 februari 2011
Berichten
10.540
Locatie
Amsterdam
Sorry jongens, ik heb twee fouten gemaakt in de tabel. In 2004 waren er aanzienlijk minder inschrijvingen dan ik heb weergegeven. Ik denk een gevalletje dikke vingers. Daarnaast gaat Xenforo anders om met nieuwe inschrijvingen die afgewezen worden (spamaccounts) dan vBulletin. Dit heeft alleen invloed op de cijfers voor 2021. Mijn excuses. Hieronder het juiste overzicht.

Word lid van Synthforum om deze tekst te zien!
 
Top