• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
  Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
  Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
  Lees dan deze mededeling!

 • Als lid van Synthforum kunnen we uren praten over synths en aanverwante zaken. Waar het uiteindelijk natuurlijk om gaat is het maken van muziek. Heb je iets gebrouwen, geproduceerd, gecomponeerd of ingespeeld wat je graag wilt delen met de rest van de community, dan is dit de juiste plek om dat te doen. Ben je trots op het resultaat of wil je suggesties voor verbetering, post dan hier je track. Wil je alleen luisteren en opbouwende kritiek geven? Dat kan ook.

  Er zijn twee manieren om je track te plaatsen:

  1. Via de uploadmogelijkheid die Synthforum biedt. Het mp3 bestand mag dan niet groter zijn dan 20 MB. Maak een nieuwe thread aan en klik links onder het bericht op "bestanden toevoegen". Kies na het uploaden voor "Insert". Alleen dan wordt de audio player in je post zichtbaar.

  2. Via een externe site. Er bestaan verschillende sites die ruimte bieden om je muziek te hosten. Je kunt in je bericht een link naar je track plaatsen. Omdat Synthforum de soundcloud link automatisch omzet in een player, gaat hier de voorkeur naar uit. Je hoeft dus verder niets te doen, alleen de link naar je track in je post plakken.

  Let op: Wanneer je track op SoundCloud op "private" staat, verschijnt er geen player, maar blijft alleen de link over.

  Een veelgebruikt alternatief is YouTube. Heb je je muziek op je YouTube kanaal gezet, dat kun je je clip embedden door simpelweg een link te posten. Daarna wordt de YouTube player automatisch embed in je post. Dit geldt ook voor video's van bijvoorbeeld Facebook en Vimeo.

  Heel veel succes en plezier gewenst!

Mijn nieuwste synth: een PET fles

3ddie

Ouwe rot
Lid sinds
5 april 2019
Berichten
741
Dank voor de reacties. Ik heb me voorgenomen het ooit nog een keer over te doen met een betere microfoon met het idee om er een instrument van te maken. Je kunt er veel leuke percussieve geluiden uit halen.
 

Kobboi

Nieuwkomer
Lid sinds
18 februari 2021
Berichten
20
Locatie
Amsterdam
De fluitachtige geluiden, heb je die gedaan door erop te blazen? Maar het is wel een cool idee om een nummer te maken met 1 object, je kan er een concept album van maken. 1. Water bottle. 2. Pen 3. Nail clipper 4. Paper bag enzovoort
 

3ddie

Ouwe rot
Lid sinds
5 april 2019
Berichten
741
De fluitachtige geluiden, heb je die gedaan door erop te blazen? Maar het is wel een cool idee om een nummer te maken met 1 object, je kan er een concept album van maken. 1. Water bottle. 2. Pen 3. Nail clipper 4. Paper bag enzovoort
Hi Kobboi, ja de "fluit" is inderdaad een sample van het geluid dat je krijgt door schuin in de opening te blazen. Ik heb 1 toon gebruikt (de lege fles). Ik heb geprobeerd om goede looping-points te vinden in die sample maar dat klonk heel erg statisch. Om het natuurlijker te laten klinken moduleer ik de loop-begin en eindpunt. Dat klinkt echt een stuk beter maar gaat soms gepaard met artefacten (kraakjes en zelfs popjes). Om het echt goed te doen moet ik meer experimenteren.

Ja ik had ook het idee om voorwerpen te samplen (op alle mogelijk manieren om er geluid uit te krijgen) en daar dan een track van te maken en het liefst ook een instrument dat ik erbij kan doen. Ik dacht aan Kontakt maar dan werkt het in Kontakt player niet. Dus ik ben aan het kijken of ik het in sforzando (SFZ formaat). Dat is gratis, compatible met windows en Mac (helaas niet Linux). Maar misschien de kale SFZ en dan presets maken in Sforzando... ik ben er nog niet helemaal uit.

Ik hoop dat ik hier tijd voor ga vinden. Het is wel iets dat ik leuk vind om te doen.
 
Laatst gewijzigd:

l-rs

Ingeburgerd
Lid sinds
23 januari 2003
Berichten
98
Locatie
Utrecht
Geestig en creatief!
 

Hooihuis

Acta est fabula
Lid sinds
8 juli 2004
Berichten
4.755
Locatie
tha Bleep City
Erg tof gemaakt dit en het eindresultaat luistert lekker weg. Ik vind het qua klank/sfeer een beetje een Radiophonic Workshop-sfeertje hebben :okdan:
 
Top