geheugen upgrade & cubase SX

Fatar

Drum Pad?
Lid sinds
29 juli 2003
Berichten
826
hallo,

ik bezit een Intel P4 2,4Ghz 800FSB met 512MB 400Mhz DDR-RAM en vroeg me af of extra ram geheugen de performance van cubase SX2.0 nog aanzienlijk zal verbeteren. ik zat aan een extra 512MB module te denken. Voornamelijk gaat het mij om CPU intensieve VST-plugins. Nou hoor ik sommige al denken dat CPU en RAM twee verschillende dingen zijn, maar toch hebben ze wel met elkaar te maken namelijk en zou ik dus graag weten of dit nog wat extra performance dus leverd aan mijn pc. Ik heb er tevens een SATA 80GB disc in liggen, dus over aanvoer van data hoef ik me geen zorgen te maken..

graag hoor ik hier over.. heb gekeken op de cubase site, maar vond hier niks over..
 
Als je windows XP op die pc hebt staan, dan zal die uitbreiding zowiezo veel deugd doen... 512MB is zo'n beetje de standaard voor een goed werkende XP, maar om echt los te komen mag er gerust wat meer in. Ik zou ervoor gaan.
 
Origineel geplaatst door Eclectus
Als je windows XP op die pc hebt staan, dan zal die uitbreiding zowiezo veel deugd doen... 512MB is zo'n beetje de standaard voor een goed werkende XP, maar om echt los te komen mag er gerust wat meer in. Ik zou ervoor gaan.

oke thnx, iemand nog voordelen te noemen voor gebruik met sx?
 
Ik ben geen computernerd Fatar daarom breng ik hem meestal weg om hem optimaal te laten tweaken.
De specialist (in computers en Steinberg producten) raadde me (met redelijke klem) 1000MB RAM aan.:biertje:



gr. Tom
 
Als je er wat bij wilt prikken , het liefst ook 512Mb en ook van dezelfde fabrikant
Het lijkt eenvoudig maar als je de computerbladen leest schijnen er toch een hoop mensen problemen te hebben met zo'n simpele uitbreiding.
 
Inderdaad is het beste om 2 x PRECIES dezelfde dimms te gebruiken en dan ook nog dezelfde snelheid als je CPU FSB
Je zegt dat je cpu 800fsb is dan moet je geheugen dus ook op 800 werken dit werkt het best en het snelst.
Zorgen dat je Cpu en geheugen in sync loopt. Dus als ik jou was zou ik die 400mhz dimm eruit halen en dan 2 x 800mhz kopen. of 1 x 1024 op 800mhz als dit bestaat? In ieder geval 1 x of 2 x maakt niet veel uit. Tenzij je dual memmory channels heb, die samen sneller werken als 1 channel.
Ik heb trouwens alleen nog maar van samsung 256mb clips gezien op 800mhz. Dus misschien niet het beste moment om nu geheugen te kopen.

- EDIT -

800mhz ram had ik t over RDRAM
Maar misschien moet je het toch maar bij 400 mhz ddr houden.....
 
Laatst gewijzigd:
400mhz ram gaat er alleen in.. van die zelfde fabrikant geloof ik ook wel.. zal eens gaan kijken of ik aan een dikke module kan komen voor hier.. :D
 
Hey resonance, vergis je je niet? De snelheid van je geheugen moet je kiezen aan de hand van de snelheid van de geheugencontroller op je moederbord. Als die maar tot 400 Mhz gaat, moet je zeker geen sneller geheugen gaan kopen.

Er is wel degelijk een verschil tussen FSB (front side bus, = interface tss processor en systeem) en geheugenbus. Dit moet zeker niet overeenkomen!

800Mhz zal trouwens wel rambus-geheugen zijn, 't zou me sterk verbazen dat je dat op een moederbord kunt plaatsen dat slechts voorzien is voor DDR :confused:

Kijk misschien eens op toms hardware guide voor meer info over geheugen ed. Veel plezier!
 
Back
Top