TB 303 "gewoon als bassist" gebruikt

Ik gebruik de 303 ook best vaak op om bassgitaarachtige lijntjes te spelen. Bijvoorbeeld in een depeche mode cover die ik hier al eerder postte. De karakterestieke riff van die track wordt door de 303 (en op sommige stukken ook door gitaren en door een ms-20) gespeeld.

Zie hier het resultaat,nog niet helemaal klaar:

http://soundcloud.com/querist/i-feel-you-depeche-mode-c


Ik vind het ook lekker om slap basgitaar te combineren met een 303. Dan eq ik de basgitaar vrij hoog en zet ik de 303 eronder voor stuwend geluid. Die twee mix ik een in ander kanaal, waarbij ik compressie en eq op beide toepas, om ze als één geluid te laten klinken.

Voorbeeld:
http://soundcloud.com/querist/old-mans-ship-1

Maar van de cutoff afblijven lukt me maar zelden!
 
Wel echt iets aparts om een tb303 te gebruiken waar ie voor bedoeld is, hoe komen ze er op, het zou mij verbazen als er één forumlid is die zich in kan houden om van de cutoff/resonance/mod knopjes af te blijven :)

Ben benieuwd of 'men' er meer kan vinden, ik zou in elk geval niets weten!

http://www.youtube.com/user/synthjammer
In een paar nummers gebruik ik hem ook "normaal"
 
mja, wat is normaal ;) waar ie voor bedoeld is bedoel je?

Ja waar is ie voor bedoeld? :) Volgens mij als begeleiding samen met 606 zodat een gitarist ook zonder band kan oefenen. Ik geloof niet dat hij voor opnames of live gebruik was bedoeld.
 
Onder het slagvlak zitten sensoren, zogenaamde 'triggers'. Deze triggers registreren een stokslag en sturen een elektronische puls naar een drummodule. Dit is een kastje dat de elektrische puls van de trigger, de 'triggerpuls', omzet in een daadwerkelijk drumgeluid.

ja dat kon ik al bedenken, maar puur de klank bedoel ik eigelijk :)
is dat een gesamplede snare, analoog opgewekt...
 
ja dat kon ik al bedenken, maar puur de klank bedoel ik eigelijk :)
is dat een gesamplede snare, analoog opgewekt...

Ik kan het wel aan een maat van mij vragen die heeft die LP waar dit nummer op staat destijds gemasterd zijn naam is Barney Bezemer nu beter bekent als Office Broomer http://www.youtube.com/user/officebroomer maar dan zal je even geduld moeten hebben want die hebt op het moment erg druk.

Groetjes
 
Leuk! Die Kiem werd bij ons ook gedraaid in de wave disco samen met Doin' Time.
Metaal was in toen.
 
Hier gaan we een xoxbox bouwen om deze oa als normale bas te gebruiken.
 
Nog een leuke documentaire over de TB-303. Check op 8:45 nog 2 nummers met een "gewoon" 303 basgeluid. De muziek lijkt alleen af en toe wat door te skippen in het filmpje.

 
Back
Top