[Andromeda]Waar moet je opletten bij een 2e handse?

Status
Er kan niet meer gereageerd worden.

Alex Omega

a.k.a Brainthief
Lid sinds
7 augustus 2002
Berichten
5.296
Locatie
Almere
Zoals de titel luid, waar moet je op letten....

Ik vraag me dit af omdat het analoog is dus misschien wat gevoeliger dan een computer?????

Maakt het bouwjaar uit?

redelijke prijs indicatie?
 
Een standaard testprocedure die ik afwerk als ik een synth koop:

-Test alle toetsen op werking / aanslaggevoeligheid / aftertouch
-Plug een uitgang in en speel een noot terwijl je -voorzichtig!!!- de jackplug langzaam rond beweegt.
Doe dit per output, hierdoor kun je bepalen of de outputs losse contacten hebben.
-test ALLE draaiknoppen, drukknoppen, schuifjes, modulatiewielen etc of ze werken. Als de filterknoppen bijvoorbeeld soepeler gaan dan de rest, of iets los zitten is er flink aan gedraaid (zoals bij mijn CS1x ;))
-check het display indien aanwezig. Contrast helemaal open en dicht zetten. Hierdoor kun je zien hoe het scherm er aan toe is.
-zorg ervoor dat je weet hoe je de OS versie kan uitlezen en eventueel een zelftest kan activeren (enter + exit vasthouden bij aanzetten).
-check of de manual(s) erbij zitten, en hoe die eruit zien.
-check of de synth schoon is. Ik heb eens een Z1 gehad die zat onder de handsmeer (rubberachtig vuil laagje) Voorzichtig afnemen met een natte doek met een beetje autoshampoo doet wonderen. (Autoshampo is heel zacht voor lak ;))
-bel van te voren met de verkoper en zorg ervoor dat je al het meeste wat ik hier boven opnoem komt te weten. Dit kan je een hoop tijd en kilometers besparen!

Succes met je andromedajacht!

-C-
 
@C738

Dat lijkt me een uitstekende procedure!


Zijn er nog specifieke Andy problemen?
 
Origineel geplaatst door Sarrova-Q
Ik heb eens ergens gelezen dat de andy nogal veel lawaai maakt (uit zichzelf en dus niet de geluiden die eruit komen ;) )
Weet iemand of dit echt klopt, en of het echt storend is?

er zitten geen fans in ofzo en de mijne is muisstil. tis geen Neuron!
 
Hoe weet ik als er iets mis is met de tuning?

Ik heb daar totaal geen ervaring mee... is iedan gewoon vals?
 
Origineel geplaatst door Alex Omega
Hoe weet ik als er iets mis is met de tuning?

Ik heb daar totaal geen ervaring mee... is iedan gewoon vals?

na het opwarmen (15 minuten ongeveer) een volledige autotune laten uitvoeren. vervolgens via het menu door alle voices scrollen en kijken wat de uitkomst is bij zowel filters als oscillators als vca etc... er moeten dan geen dingen als "badfilt" ofzo staan.
 
Origineel geplaatst door Sarrova-Q
Ik heb eens ergens gelezen dat de andy nogal veel lawaai maakt (uit zichzelf en dus niet de geluiden die eruit komen ;) )
Weet iemand of dit echt klopt, en of het echt storend is?

Dit is bullshit.

Let op of na het Auto-Tunen alle voices aanstaan. Download de owners manual op www.alesis.com om meer te weten te komen.


Naschrift: ik zie net dat Syntman dit ook al schreef... :)
 
Origineel geplaatst door Pim
Dit is bullshit.

Oeff!!!

Een pak van mijn hart, echt waar want de Andromeda lijkt mij echt wel dé synth om te hebben, en bovendien is ie helemaal niet duur (zeker niet in vergelijking tot de moog voyager --> (ja, ik weet het ze verschillen beiden veel van sound enz, maar de andy is 16-stemmig polyfoon, en de moog mono én duurder).
 
Weet iemand het www van duitse verkoopsites? kan ik me daar ook een beetje orienteren....

(hoewel ik nog steeds niet weet wat ik moet doen)
 
Ik vond de Andromeda bij heel veel patches vooral in het hoog nare bijgeluidjes maken. Ik dacht zelfs dat de mijne stuk was totdat ik een andere Andromeda in een muziekzaak beluisterde en erachter kwam dat die ook zulke geluiden produceerde. Misschien kwam het omdat ik bijna alleen met koptelefoon op muziek maak, want via de speakers is het veel minder opvallend. Hoe dan ook, ik zat me er zo vreselijk aan te ergeren elke keer dat ik hem uiteindelijk de deur uitdeed.

Afgezien daarvan was ik ook geen fan van de user interface. Ik vond de menustructuur onoverzichtelijk, ik vond het onhandig dat de knoppen zo gevoelig waren dat alz ze slechts een tiende milimeter bewogen dat meteen het menuscherm overschakelde (is uit te zetten overigens maar het was toch een ergernisfactor), ik vond de directe feedback via de knoppen tegenvallen (90% van het bereik van de filterknoppen deed niks, alleen de onderste 10% had meestal invloed op het geluid), het aantal userpatches op het internet is nogal gelimteerd en er zaten maar twee echt goede banken tussen, zelf goede patches maken is nogal pittig door de hoge complexiteit, de geluiden pasten bij mij zelden of nooit in een mix.

Het apparaat ziet er IMO prachtig uit, maar in de praktijk had ik 10 keer meer plezier van mijn Virus dan van deze uber-analog synth. Ik heb de Andromeda uiteindelijk maar in een nummer gebruikt en daarna weggedaan.
 
Over geluidskwaliteit ga ik niet twisten, want dat is een kwestie van (wel of geen) smaak. Maar ik wil toch ff reageren:

Origineel geplaatst door Saskija

Afgezien daarvan was ik ook geen fan van de user interface. Ik vond de menustructuur onoverzichtelijk, ik vond het onhandig dat de knoppen zo gevoelig waren dat alz ze slechts een tiende milimeter bewogen dat meteen het menuscherm overschakelde (is uit te zetten overigens maar het was toch een ergernisfactor)

De resolutie van de draaiknoppen van een analoge synth is vele malen hoger dan die van een VA. Is dat een ergernis? Voor mij niet...
Dat de menustructuur complex kan overkomen, komt door de vele mogelijkheden. Niet voor niets vergelijken veel eigenaren Andy met een groot modulair systeem. Als je dan niet het signaal-pad begrijpt (of uit je hoofd leert), dan kun je lang zoeken naar sommige parameters.


Origineel geplaatst door Saskija

ik vond de directe feedback via de knoppen tegenvallen (90% van het bereik van de filterknoppen deed niks, alleen de onderste 10% had meestal invloed op het geluid)

Dit 'ongemak' komt voort uit je onwetendheid. R.T.F.M!!! (of had hier op SF om hulp gevraagd - ik had je meteen kunnen helpen)
 
btw: (kleine tip ivm het geluid) het maakt ook verschil hoe hoog het volume van de oscillatoren afzonderlijk is (dus niet het vol van de hele patch), want wanneer de osc op zich al luid staan, kan er een al dan niet gewenst vervormd / overstuurd geluid ontstaan.

=> wanneer je andy beluisterd ergens en je merkt zo'n vervorming, draai dan het volume-niveau van de oscillatoren afzonderlijk een beetje terug.
 
Ik wordt langzamer hand een beetje bang voor de andy.....

Iedereen zegt dat ie zo verrekte moeilijk is...

Ik ben geen superpatcher maar als ik wat van de andy hoor... bruut!

2 hij is analoog dus waarde vast,
3 hij is nu redelijk betaalbaar...
 
Origineel geplaatst door Alex Omega
Ik wordt langzamer hand een beetje bang voor de andy.....

Iedereen zegt dat ie zo verrekte moeilijk is...

Moeilijk? Dat vond de mensheid in het begin ook van computers, internet, gsm's en videorecorders. Alles went, maar niets gaat vanzelf. Je moet er wél iets voor willen doen.
 
http://www.bluesynths.com/3Klangbeispiele-e/andromeda.html


:halleluja

Wat super dik klinkt dat!

die Arp2600 is ook wel erg vet!



[edit] ik denk dat de 1e patch ook wel met een Virus te maken is overigens... hoe verhouden de Osc's van zo'n Andy,
or for that matter any analoge synth, zich met VA osc's??? Ik bedoel, dit ding maat tapijten dikker dan de 7 gedetunede saws van een JP80x0... en het zijn er maar 2... ik heb helemaal geen ervaring met analoge spullekes....[/edit]
 
Laatst gewijzigd:
Die demo's verzuipen wmb in de galm. ;)

Persoonlijk staan bij mij de Andromeda en nieuwe Virus heel hoog op de verlanglijst.
Ik heb een tijdje de Virus C gehad naast mijn Waldorf Qkb. Twee verschillende bakkies, oké, maar de Virus is alweer een tijdje weg (keuzes :( ) de Q staat hier nog steeds.

Waarom ik de Virus eruit gedaan heb? In de eerste plaats had ik wat cash nodig voor andere zaken. Verder merkte ik dat ik een heleboel dingen die IK met de Virus deed, ik ook kon oplossen met VSTi's............ in combinatie met de Q en <andere rondslingerende analogica>

Ik zou mijn Qkb wel willen vervangen voor een Andy + VirusTi (doe ik absoluut direct!), maar niet voor één van de twee.
 
2e hands andromeda;

zoals gezegd: opletten of alle oscillators werken (kortom door middel van de autotune allemaal OK worden gestemd)
tevens zit er een test mode op het apparaat waarmee alle knoppen kunnen worden gechecked (opstarten met 1 van de soft butons ingeduwd maar weet zo snel niet welke)

verder is een a6 zeer complex en ook onder controle te krijgen, alleen snel patches schetsen is er niet altijd meteen bij. dus enigszins omslachtig hier en daar.:)
 
Laatst gewijzigd:
Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Back
Top