NFT's omarmen of afstoten?

Ja dat is inderdaad zo, maar het verschil is dan dat je nu de keuze hebt tussen een digitale beperkte oplage die in waarde kan stijgen of met een -prijs per digitale download- of een donatieknop o.i.d.

Zelf vind ik trouwens het bandcamp model nog steeds het meest prettig.
Ook die prijs per download en donatieknop bestaan al lang en werken goed. Kijk maar naar Ko-Fi, Gumroad, Patreon, etc...
Bandcamp uiteraard ook.

Dat 'die waarde kan stijgen' is alleen een bijwerking van het speculatieve verhaal waar alles rond draait, en je kan zelf ook wel zien dat dit niet over kunst gaat, en bijgevolg niks te maken heeft met hoe goed iets er uit ziet. Zelfs de initiële verkoop die kunstenaars een wenkbrauw deed optrekken was onzin: Beeple was financiëel verstrengeld met de koper, en allebei wilden ze gewoon meer zieltjes onder hun pyramide spannen.
Waar was al dat geld voordien? Waarom kochten al die investeerders toen geen kunst rechtstreeks van de kunstenaar? Een commisie is betaalbaar, en volledig uniek én tastbaar.
@sjeff Oh ja? Dan verwacht ik natuurlijk wel dat er bij veelvuldig misbruik een accountje gesloten wordt, toch? Blijkt op Opensea alvast niet zo te zijn, maar ze zullen het wel allemaal heel goed bedoelen.

Het heeft al vorm gekregen, alleen zijn er mensen die of heel geboeid zijn door blockchain of dollartekens zien die maar blijven beweren dat het allemaal nog niet zeker is...
 
Eerste alinea ruikt al geweldig hard naar manufacturing consent, maar goed. 'Carbon Credits' zijn natuurlijk het favoriete truukje van bedrijven die doen alsof ze om het milieu geven. Makkelijk, een boom in de fik steken en dan een muntje op de assen te leggen.

Ook jammer dat je @Laboratorio Incognito 's gegronde klachten wegwist met een linkje naar een PR artikel, geschreven door Immutable zelf, en verder niks toevoegt aan het gesprek.
 
Als je op 500m btc zit, dan is 1m voor een nieuwe ponzi toch een kleine “investering” ? De grote whales pakken per dag meer dan dat op koersfluctuatie.
 
Immutable X is Making NFTs Carbon Neutral on Ethereum
Ah... goede ontwikkeling als het idd waar is.
Lees vandaag wel weer dat EU beleidsmatig open staat voor crypto munten en daar gaan we dus weer..... Wel met belastinggeld windmolens /zonneparken/bio-industrie exploiteren maar de opgewekte energie weer massaal laten verdwijnen in de crypto wereld/ Datacentra
 
Ik vond dit wel leuk vanwege de Tulpengekte vergelijking:
 
Ik snap niet waarom er per se via NFT's digitale artificiele schaarste gecreeerd moet worden enkel zodat er nog meer gespeculeerd kan worden.

Leg het me eens uit.
 
Denk dat het is ontstaan als 'een spelletje om crypto geld mee te verdienen'...vanuit o.a. cryptopunks en cryptokitties, en dat het dat in feite nog steeds is, maar ook een manier om iets financiele waarde te geven in digitale overvloed. Maar nu zie je weer een overvloed aan nft's waardoor de digitale kunstenaar weer net zo goed een schreeuwende in de woestijn is ;)
 
je dacht toch niet dat ze dit voor de kunstenaar deden toch? de enige kunstenaars die hier baat bij hebben zijn de financiële crypto kunstenaars...
 
Hmm. Wat zijn de intenties van de oprichters van bandcamp? En die van sound.xyz of een ander muziek blockchain platform? Geld verdienen? Ja vast wel, maar ook wel muziekliefhebbers.

Zijn niet alleen crypto bro's die hier bakken met geld aan verdienen. Ook weldegelijk artiesten..vraag maar aan bijv. boys noize, die heeft aardig wat verkocht van z'n rave-pigs collectie https://opensea.io/collection/rave-pigs
 
Laatst gewijzigd:
Eerste alinea ruikt al geweldig hard naar manufacturing consent, maar goed. 'Carbon Credits' zijn natuurlijk het favoriete truukje van bedrijven die doen alsof ze om het milieu geven. Makkelijk, een boom in de fik steken en dan een muntje op de assen te leggen.

Ook jammer dat je @Laboratorio Incognito 's gegronde klachten wegwist met een linkje naar een PR artikel, geschreven door Immutable zelf, en verder niks toevoegt aan het gesprek.

Bedrijf in kwestie ga je de komende jaren waarschijnlijk toch het nodige van horen. Maar goed, we zijn nog erg vroeg.
 
Screenshot 2022-02-21 at 15.59.54.png
 
Ik investeer mijn eerste bitcoin in aluminiumfolie...
Je weet dat ze aluminiumfolie van vliegtuigen maken he? Heb je enig idee hoeveel energie het kost om die te vangen?

Nou? Nou?

Precies.

*drops SM58*

-C-
 
NFT's zijn in mijn ogen een grote scam. Waarom? De werkwijze van de grote jongens is pure oplichting door het creëren van een hype. Ze zoeken investeerders op een bepaald thema, huren goedkope afrikaanse krachten in om engagement te creëren op de belangrijke fora. Na een maand van hypen worden een beperkte aantal nft's gedropt en in een korte periode gaat iedereen short. Het onwettig delen van informatie is schering en inslag. Daarbij is het ook nog eens een ongelimiteerde markt met veel meer aanbieders dan kopers. Het is dus een illusie voor het gros van de content creators te denken dat ze hier veel aan gaan overhouden. Het gebruikt van crypto is een ander minpunt. De enorme energievraag van de belangrijkste crypto valuta (bitcoin en ethereum) is eigenlijk niet te verantwoorden. Zo werd recent in de VS een op sterven na dood zijnde en flink vervuilende kolencentrale opgekocht door een cryptbedrijf. Die centrale staat dus enkel zooi de lucht in the pompen om te minen. Dus wat mij betreft een ferm nee tegen NFT én crypto.
 
Ik denk steeds weer aan 't verhaaltje vd eikel opkoper... Hoe 't eindigt?? met een heleboel eikels...
 
Back
Top