Andere hobbys?

Dan kun je hier op leeg lopen: www.musicalbrick.com
Click image for larger version  Name:	LegoMellotron00-1.jpg Views:	1 Size:	31,8 KB ID:	3708517
 
Triatlon... ik train 15 uur per week: 12 zwemmen, 40 tot 60 km lopen en 150 tot 300km fietsen. Ik doe wedstrijden mee ( afgelopen weekend 1/4 van Meer, Belgiƫ meegedaan: 2 u 18 min) en plan om binnen 3 jaar mijn eerste volledige te doen...


Ha, nog een gek ;)

Zelf doe ik ook triatlon maar beperk me tot 1/4 en de olympische afstand (Kappelle-Op-De-Bos), Antwerp Triatlon, Watermolentriatlon, Lommel, Viersel, Sterke Peer,... In het begin had ik ook het plan om ooit een Full Distance te doen maar ik ben niet zo goed op de fiets. Doe ook wedstrijden maar als recreant. Was tot voor kort lid van een triatlonclub maar de trainingsmomenten waren niet altijd te rijmen met andere activiteiten.
Ik zie mezelf nog de overstap maken naar ultraloop en/of trailrunning. Heb al 2 maal een 100K 'loopje' gedaan :). Ook al verschillende keren deelgenomen aan de marathon van Antwerpen en Brussel. De komende jaren wil ik o.a. deelnemen in Rotterdam, Parijs en zeker ook de vernieuwde Antwerp Marathon.
Zwemmen in open water is ook iets aparts en absoluut niet te vergelijken met zwemmen in een zwembad. In de zomer train ik in het recreatiepark vlakbij om de 'voeling' met open water te behouden. Ook al een paar deelnames aan het Belgisch kampioenschap zeezwemmen in Knokke (geweldige ervaring maar niet te onderschatten). Ook al een paar keer gezwommen op de watersportbaan in Gent tijdens GentZwemt. Ideale trainingsevents waarop heel wat triatleten zich inschrijven.

Het is nu oktober dus is mijn trainingsregime gedaald naar ongeveer 3 trainingen per week. Vanaf maart gaat dat weer de hoogte in naar 5 soms 6 trainingen per week. Vanaf de lente ook koppeltrainingen als voorbereiding op komende wedstrijden.

Daarnaast veel tijd voor prutsen met electronica, microcontrollers, programmeren. Volgend jaar een stukje van de tuin omvormen om een eigen moestuintje te beginnen.

Daar kruipt allemaal veel tijd in dus TV kijken doe ik nauwelijks. Ben vrijgezel dus dan is alle vrije tijd 'voor mij' ;)
 
Dilemma.
Een Honda Goldwing(30000euro)of Moog one(16v)+Waldorf quantum+C15+Moog model10+Kurzweil K2700 ook ongeveer die prijs.

Wat denk je en ik rij graag met de moto maar speel ook graag met synthjes,spijtig dat het allebei niet gaat.
 
Ik ben al een tijdje aan het kijken voor een ander instrument, maar er is tegenwoordig best veel keuze en ik ben er nog niet helemaal uit wat ik precies wil.

En, ben je al wat verder?

@Danny ; zie nu pas je post met de kijker, mooie refractor! :okdan:


Dilemma.
Een Honda Goldwing(30000euro)of Moog one(16v)+Waldorf quantum+C15+Moog model10+Kurzweil K2700 ook ongeveer die prijs.

Wat denk je en ik rij graag met de moto maar speel ook graag met synthjes,spijtig dat het allebei niet gaat.

Is er geen "next best" model van de motor, zodat het toch een beetje van beide kan?
 
Laatst gewijzigd:
Dilemma.
Een Honda Goldwing(30000euro)of Moog one(16v)+Waldorf quantum+C15+Moog model10+Kurzweil K2700 ook ongeveer die prijs.

Wat denk je en ik rij graag met de moto maar speel ook graag met synthjes,spijtig dat het allebei niet gaat.
Tweedehands Goldwing + je meest favoriete synths van het geld dat je uitspaart? Voor zover ik zie zijn Goldwing eigenaars zuinig op hun machine, dus lijkt mij dat er tweedehands ook wel mooie dingen te scoren zijn.
 
Wat mijn andere hobby's betreft: ik ben eens begonnen met eindelijk een fatsoenlijke grote tafel in elkaar te timmeren zodat ik met mijn collectie modeltreinen aan de slag kan. Na 22 jaar reeds.
 
RC wagens: telegeleide wagens die ik zelf in kit koop en bouw, vervolgens mee op een binnencircuit in soort clubverband op tapijt mee rijdt, vooral X-ray qua merk, moet wel zeggen dat sinds Covid veel meer in geluidstudio hang, ik bijna niet meer mij met RC wagens bezig hou...dit slorpt al mijn tijd op :-), voor rest PS4, Netflix, als dat ook aan hobby mag genoemd worden ;-)
 
Nog een hobby van mij: Sega 8 en 16 bit consoles zo modden dat ze op mijn moderne flatscreen een zo goed mogelijk beeld geven, zonder dure toverdoosjes te kopen. En dan er mee spelen natuurlijk. De Master System II heb ik ondertussen "perfect"; de Mega Drive 1 heeft nog een stekker nodig die ik eens moet bestellen voordat hij helemaal af is. En als ik dan toch bezig ben, mod ik ze ook meteen zodat ze spellen van alle regio's kunnen spelen, op de correcte Japanse snelheid ipv vertraagde Europese snelheid werken, en het beeld zo groot mogelijk vullen. Enkel overclocken doe ik (nog) niet, maar dat komt er nog wel eens van...
 
En, ben je al wat verder?
Ja en nee.
Ik denk eraan een William Optics refractor toe te voegen, maar over de details ben ik nog niet uit.
Mijn streven is om voor de zonsverduistering van 2026 mijn instrumentarium rond te hebben, dus ik heb nog even.

Groot liefhebber hier, hoewel ik steeds kritischer ben in wat ik aanschaf.
Ik kan het allemaal niet meer kwijt intussen, maar vooral ruimtevaart blijft een sterke verleiding.

tempImageb56yJC.png
tempImageRF9sp1.png
 
Klussen, tekenen, vlogjes van kinderen knippen-plakken, docu's kijken over de grootte van het heelal (tip: is groot), mezelf afvragen waarom zoveel mensen zo rijk worden met onnozele dingen als kontschudden en andere aandachtshoererij. Oftewel: alles wat een semi-ouwelul zoal doet
 
Ik mag ook graag knutselen en creatief bezig zijn. :)
Verder ben ik nogal veel bezig met de 3 katten hier. Elke dag als ik thuiskom van het werk staan ze me op te wachten (voor voer :D). en 's morgens komen ze me opzoeken in bed als de wekker gaat.. (ook voor voer waarschijnlijk :D)

Sinds vorig jaar herfst is de zwarte kat in het filmpje hieronder ook huiskater geworden. Durfde eerst niet naar binnen en was ontzetten bang. Verbleef als het regende soms de hele dag in een huisje in de tuin wat ik gemaakt had om het voer droog te houden... maar hij is compleet veranderd.. waarschijnlijk ook door de andere katers hier.. ziet hun ook spelen en probeerde dat laatst ook (toevallig kunnen vastleggen in het filmpje hieronder). Komt ook steeds vaker op schoot liggen maar nog steeds wat bang soms.. vooral voor voeten. Loopt ook een beetje mank.. maar was volgens de dierenarts kerngezond. Maar zo mooi om zo'n beestje te zien veranderen, hoe ie zich aanpast en vooral hoe ze naar elkaar groeien. :luv:


 
Is er geen "next best" model van de motor, zodat het toch een beetje van beide kan?
Nee,moet nieuw model zijn en goede tweedehands is ook mogelijk.Maar wel geen nieuwe wagen.
 
En het blijft ook altijd wat met katten.. zit je achter de computer met een op schoot.. ziet ie ineens wat en gaat ie voor je beeld zitten.. :D Maar dan weer grappig dat ie Pluis (een andere kater hier) herkent en em op het beeldscherm gaat aaien.. dat zijn momenten die ik dan ff snel moet vastleggen. :)

 
Laatst gewijzigd:
Wat mijn andere hobby's betreft: ik ben eens begonnen met eindelijk een fatsoenlijke grote tafel in elkaar te timmeren zodat ik met mijn collectie modeltreinen aan de slag kan. Na 22 jaar reeds.
Ook lid van het forum van modelspoormagazine? Ik wel alhoewel ik de laatste 2 jaren stil ben op dat vlak.
Ook nog een pak materiaal gemaakt onder de naam C-traccs...
Have fun... en filmpjes maken en zelf een eigen compositie bij plaatsen.
 
@Tom 32 : Ja, dan heb je nog even. Op dit moment is het ook geen aanrader om iets nieuws te kopen, de prijzen van veel kijkers zijn enorm gestegen. Ik kijk de kat nog even uit de boom voor de aanschaf van iets nieuws, hopelijk zakken de prijzen weer iets. Mooie Lego! :okdan:
 
Verder ben ik nogal veel bezig met de 3 katten hier.
Katten zijn geen hobby.
Katten zijn een manier van leven! ;)

Wij hadden er twee waarvan er inmiddels nog Ć©Ć©n van over is.
Ze is een paar weken geleden honderd geworden (nou ja, eenentwintig jaar dan), dus de wilde haren zijn er wel een beetje af.
Vooral veel slapen, eten en knuffelen.
Oh ja....en spinnen....heel veel spinnen, maar dat doet ze al vanaf haar geboorte eigenlijk.
 
Back
Top