Brutus En Z’n Ervaringen Als Een Synthfreak

Status
Er kan niet meer gereageerd worden.

chrizz

.
Lid sinds
18 augustus 2002
Berichten
1.211
BRUTUS EN Z’N ERVARINGEN ALS EEN SYNTHFREAK
Door: de leden van synthforum.

Brutus werd wakker

Brutus werd wakker, hij wist niet waar hij zich bevond. Langzaam drong het tot hem door: hij bevond zich in het dames toilet met een Playboy in zijn rechterhand en zijn Roland-303 in de andere hand.

Plots herinnerde hij zich dat er een goede synth van Yamaha bestond, maar die zijn echt niet makkelijk te verkrijgen en bovendien heel oud, Maar gelukkig was daar Monopoly met een heel fijn aanbod, Hij had namelijk een lijst met heel veel mooie ouwe gear. Hij keek eens rond bij Mono, maar zoals gewoonlijk was al z’n gear erg duur en overprijsd, waardoor hij Mono bedankte voor zijn afzetterij en zijn weg vervolgde richting Amsterdam waar z'n broer Buster woonde.

Hij belde aan, helaas was z'n broer niet thuis. Maar aangezien hij nu toch in Amsterdam was, besloot hij om naar de Bulldog te gaan, in de hoop daar 'n valse hond te kunnen scoren die lekker te samplen is. Hij pakte de meest valse hond die er te vinden was, maar wist niet hoe hij moest sampelen. Als laatste oplossing logde hij in op synthforum voor advies. Hij was echter helemaal verbaasd over het feit dat er alleen maar onzinnige Treads bestonden over Sampelen.

"Damn ik kan nog beter ff op mijn saxofoon gaan zitten blazen, dan deze waanzinnige onzin te aanschouwen", zei Buster. Dus zo gezegd, zo gedaan, hij liep richting zijn saxofoon. Na 2 keer blazen had ie geen puf meer dus hij ging even op de bank zitten en zet de televisie aan, en daarop zag hij een hele grote eikel, die met te veel enthousiasme het weer aan het voorspellen was. Overspannen als hij was zapte Brutus maar naar Alternative Love. Hij vond het concept best leuk, Brutus was een vrijgezellige peer, dus meldde hij zich aan bij het programma.

Een paar weken later kreeg hij een uitnodiging om mee te doen, vol goede moed kwam hij binnen. Hij had het naar z’n zin. Echter na een paar uur kon hij zichzelf niet goed beheersen en vertelde dat hij synthesizer liefhebber was. Een stilte viel in de zaal, maar opeens zag hij in zijn ooghoek dat een van de dames van haar kruk begon te glijden. Hij keek nog eens goed en ja hoor: het is maar goed dat hij voor deze show gekozen had in plaats van Expeditie Robinson, want Bjorn won bij Expeditie Robinson een tennisclinic bij een of andere tennisheld, hij moest daarbij zelf een racket huren en een hoge borg betalen. Nee, dat was echt niks, Brutus gooide van ergernis z’n Apple Powermac G5 het raam uit en ging een boek lezen.

De Computer-Verkoper

Brutus werd de volgende dag wakker en vond het toch wel jammer van die Apple. Dus ging hij naar de computerwinkel en vroeg de vriendelijke verkoper om z’n geld terug te geven, want zijn computer was kapot. Werd die gast opeens enorm boos en zei met een opgeheven stem: vind je het gek dat je computer kapot gaat als je hem uit het raam gooit!!! Waarna Brutus in razernij ontstak, de verkoper bij de keel greep en hem zo hard kietelde dat deze het niet meer kon houden en in zijn broek piste van het lachen. Hierna liet Brutus hem los, waarna de verkoper Brutus voor was en zelf maar vast uit het raam sprong. Bijna beneden te belandde de verkoper bijna op een stel AJAX supporters die net op weg waren om Buster, de broer van Brutus in elkaar te meppen. Brutus had de supporters al snel door en wees om ze af te leiden op de computerwinkel van de verkoper waar toevallig die dag een Feyenoordposter op de ruit was geplakt. Die konden ze dan mooi gaan slopen, terwijl Brutus van de gelegenheid gebruik kon maken om het lijk van de vriendelijke verkoper nog eens flink te sampelen. Hij had namelijk ooit eens ergens gelezen dat, als je heel hard op een lijk drukt er geluid uit komt.

Inspecteur Derrick

Hij pakte zijn microfoon uit zijn binnenzak en drukte hem met een ferme stoot achter in de strot van het lijk. Net op het moment toen hij de REC button van zijn minidisc recorder wilde indrukken stopte er een motoragent recht voor zijn neus. "Zo, meneertje wat zijn wij hier aan het doen?", vroeg de smeris.
"Maar agent, dat ziet u toch? Ik ben die microfoon hier aan het lostrekken. Misschien moet U die zonnebril eens afzetten, dan had U dat gemerkt. De agent zette z'n zonnebril af en keek aandachtig naar hoe Brutus de microfoon aan het lostrekken was. Opeens zei de agent: "deze zaak kunnen we beter over laten aan Inspecteur Derrick". "Maar die is toch met pensioen", zei Buster. De agent antwoordde: "Voor deze zaak maakt Inspecteur Derrick wel een uitzondering".

Een klein uur later kwam Brutus aan op het cellencomplex voor speciale gevallen. Zijn ingewanden waren flink door elkaar geschud van het achter op de motor zitten bij de agent. Die zou wel eens een rijvaardigheidscursus mogen doen, dacht hij nog. In de "ontvangsruimte" werd hem gesommeerd zich van zijn kleding te ontdoen in verband met een diepgaand inwendig onderzoek. Tsja, er werd altijd geprobeerd van alles mee naar binnen te smokkelen. Herr Derrick stond al klaar om deze klus persoonlijk op zich te nemen. Dat deed hij namelijk graag. "Buck sie sich, bitte." Met enige tegenzin bukte Brutus zich. Derrick wurmde zich een weg naar binnen en voelde iets. Hij pakte het beet en trok het naar buiten, hij kon zijn augen nicht glauben. "Aber das ist ein 303, unglaublich, woher haben sie das bekommen?, "nah ja, also, also", zei Brutus. "Die habe ich schon sehr lange". Derrick antwoordde: "ihre 303 ist jetzt eigentum von der polizei, und sie sind verhaftet".

De Feedback Verkoper

Brutus kreeg 12 jaar gevangenisstraf. Dat viel Brutus echt zwaar. Hij voelde zich zo eenzaam zonder z’n synths. Na 2 jaar kwam eindelijk de dag van de verlossing: hij hoorde een geluid in z’n cel. Brutus keek: en tot zijn verbazing was het was die verkoper van Feedback die hem de 303 had verkocht op afbetaling. Brutus was door alle commotie vergeten dat er nog niets betaald was. De Feedback verkoper wilde toch wel erg graag zijn omzet halen en kwam hem een voorstel doen. "Ik haal je hier uit en jij betaald je schuld". Nou, dat was natuurlijk een voorstel dat Brutus niet kon weigeren. De verkoper haalde twee pipo-pakken uit een tas en zei "vlug, trek dit aan, dan herkennen ze je niet en lopen we zo naar buiten". "No Problemo" zei Brutus en zag een kinderwens in vervulling gaan. Eindelijk was hij Pipo de clown.

Ze liepen zonder problemen de gevangenis uit en stonden weer op straat alwaar de auto gereed stond. Een maal in de auto bleek dat dit alles slechts een list was van de Feedbackverkoper die Brutus terstond knock out sloeg met een Minimoog Voyager. De Feedback verkoper reed als een speer naar de Feedback vestiging en eenmaal aangekomen peuterde hij eerst alle achtergebleven knopjes van de Voyager uit het hoofd van Brutus. Hij pakte Brutus ruw beet en schreeuwde iets hard in zijn oor. Brutus, nog versufd van de klap van de Voyager (van hout en degelijk metaal), kon hem eerst niet verstaan. Nadat de verkoper nogmaals hard hetzelfde schreeuwde werd het Brutus duidelijk. De man riep buiten zijn zinnen: "Hey stomme slet, Ge hep 'n deuk in me mini gesloan!"

Hoewel het bloed langs zijn oogkassen op zijn nieuwe broek druppelde, kon hij toch nog met zijn venijnige Clint Eastwood-blik uitpakken en langzaam trillend hief hij zijn middelvinger. Aangekomen in Feedback, sleurde de wildeman Brutus naar de damestoilet en sloot hem op. Brutus keek rond, maar wat deed die 303 daar naast de wc-pot?
Brutus keek er eens naar, maar hij zag dat het geen gewone 303 was van Roland. Hij was gemodd met midi in en uitgangen! Hij keek er eens aandachtig naar, maar plotseling doemde er een zwarte gestalte voor hem op en trok de 303 uit Brutus klauwen. Het was... DE MUSICHOUSE NINJA! Voordat Brutus er erg in had was de belager al weer verdwenen en zag hij vanuit zijn ooghoeken iets bewegen.

Daar lag Junkie XS op de grond. Aangevallen door een horde groupies, maar ja, dat X-tra Small staat niet voor niets achter z'n naam, dus had hij ze niets te bieden. Brutus stond op en schopte Junkie XS in z’n kruis.

Brutus pakte Junkie XS z'n MS-20 af, want hij stond toch altijd maar wat te faken op het podium met het ding. Hij liep naar buiten met de MS-20 in z'n hand. Hij vroeg zich af wat hij er mee zou kunnen doen. Samplen had Brutus al te veel nare ervaringen mee en aan een 303 wou hij zich ook niet meer wagen. Hij moest dus een manier vinden om nieuwe apparatuur ergens vandaan te halen.

Rosevalley en de MS-20

Hij pakte de trein en reed met z’n MS-20 naar Rosevalley, Hometown of Slipperman. Die was meteen euforisch bij het zien van de MS-20, omdat hij direkt de Genesis sticker over de external input zag plakken. Slipper wist direkt dat deze MS van Tony banks was geweest, omdat deze niet van external inputs houdt, dat had Slipperman namelijk uit goede bron vernomen. Na een Fristi werd meteen besloten JohnnyBusca op te roepen om samen te vergaderen over het Probleem van Brutus. Een kwartiertje later kwam Johnny Busca aanrijden in een vette Eldorado vol met geile wijven. Toen Slipper dit zag werd hij zo opgewonden dat hij niet meer wist waar hij zich op moest concentreren. Werden het de wijfen van Johnny, of de MS-20 van synthgod Tony waar hij zich in zou storten!?


Plotseling had Slipperman een geniaal idee en vroeg Brutus of hij kon zingen. Ze besloten om samen geweldige pornomuziek te maken met de MS-20. Slipperman betastte de toetsen van de MS-20 en Brutus besloot om de external input van de korg te ontmaagden terwijl JohnnyBusca de wijfjes tot achtergrondkoor probeerde te temmen. Aanvankelijk lukte dat niet zo, omdat ze wat aan concentratieverlies leken te lijden. Johnny wist niet of het lag aan die te korte rokjes die telkens opnieuw vanzelf omhoog leken te kruipen, ofwel aan zijn uitgesponnen uitleg over die fantastische Doepfer-module die Dieter net vandaag de wereld had ingestuurd. Ach, hij miste zijn modular en kreeg een traantje in zijn ogen. Abrupt werd hij wakkergeschud door Brutus, die hem om hulp riep. Hij zat immers gekneld in het microfoonsnoer, wat door zijn wilde bewegingen helemaal om hem heen zat. Johnny, op zich niet vies van een beetje SM kon het niet aanzien dat zijn maatje blauw aanliep en wilde het zanghok ingaan om Brutus te verlossen uit zijn benarde positie. Shit, de deur klemt......uit alle macht rukte hij aan de deurkruk.....tot deze afbrak. Brutus begon nu gorgelende geluiden te produceren. De backingtrack liep ondertussen door en wat bleek : de sounds van Brutus bleken prima in het nummer te passen. Dit moet ik vastleggen dacht Johnny, dit wordt een hit.

Dolle Dries

Ondertussen zag Brutus zijn leven aan zich voorbij flitsen en niemand kwam hem te hulp schieten. Brutus kon nog net uit z'n linkerzak z'n mobiel pakken. Hij belde vlug het nummer van Dries Roelvink, in sommige kringen beter beken als Dolle Dries. Dries hoorde on eerste instantie alleen maar gorgelende geluiden, maar was zo blij dat iemand hem eindelijk weer eens belde, dat ie niet meteen ophing. Met veel moeite kon hij uit de gorgels opmaken dat zijn hulp nodig was in de studio. Hij pakte zijn skeelers uit de kast en skeelerde zo vlug als hij kon naar Rosevalley.

Here’s Johnny

Aangekomen in Rosevalley, reed hij op de teringherrie van Johnny en Slipper af. Het geluid werd steeds harder. Dries deed z'n oordopjes alvast in. Dolle Dries reed op het huis van Slipper af, maar hij kon niet op tijd afremmen. Dries vloog door de deur heen en kwam met een smak op de grond terecht. De modulaire systemen van Johnny waren inmiddels op volle toeren aan het draaien. Dries stond op en keek rond, hij zag Brutus op de grond liggen. Hij verwijderde de kabels en wou Brutus mee naar buiten nemen, maar de deur was inmiddels gebarricadeerd door Johnny, snel gingen ze naar de badkamer om via het badkamerraam te ontsnappen, maar Johnny kwam achter hen aan met een...bijl. Brutus en Dolle Dries sloten de deur, maar Johnny hakte een stuk uit de deur en zei .....here's Johnny.....Ik ga me deze hit niet laten ontnemen....als je niet nog een take ingorgeld hak ik je kop eraf!
Dries sloeg met zijn voorhoofd het badkamerraam eruit, waarbij een stuk glas in zijn voorhoofd bleef steken. Ze sprongen uit het raam en zetten het op een lopen. Inmiddels had Johnny zich een weg door de deur gehakt en kwam achter ze aan. Brutus en Dries schoten een steeg in........SHIT.....doodlopend.

Johnny liep op ze af met het schuim op zijn bek en een duivelse lach. Hij kwam steeds dichterbij...en dichterbij....de bijl boven zn hoofd geheven. Ineens viel het Brutus op dat in het voorhoofd van Dries nog een stuk glas zat. Hij rukte het eruit en wierp het naar Johnny......TSSSSJAK....Het stuk glas vloog precies in Johnny zijn hoofd. Johhny viel neer. Het leek het einde te zijn van Johnny en z'n modulaire systemen. Er kwam echter nog steeds muziek uit het huis van Slipper. Wat nu? zei Brutus tegen Dries. Dries zei: "we moeten... ....het lijk wegwerken. Heb jij je mobiel bij je? Ik bel wel ff een maatje van me, die zit ook al 20 jaar in het B-artiesten-circuit en beunt er een beetje zwart bij, die weet hier wel raad mee.

Dries belde Danny Christiaan, die een beetje geirriteerd opnam, omdat hij net de Marsupilami even lekker aan het uitwonen was. Maar voor zijn grote vriend Dries liet hij de Marsupilami voor wat ie was, en spoedde zich naar de plek des onheils. Daar aangekomen stortte hij zich, na de beide heren allerhartelijkst te hebben begroet, op zijn klus. Hij zag de bijl liggen en begon op het ontzielde lichaam van Johnny in te hakken. "Doe je dit soort dingen wel vaker?", vroeg Brutus. "Ja, ze noemen me niet voor de niets De Schlager", zei Danny. "Jullie kunnen wel gaan, ik maakt het hier wel in orde". Brutus en Dries bedankten Danny voor de hulp en besloten op weg te gaan naar Slipperman.

><i

Slipperman was intussen vanuit euforie afgedaald in een staat van volledige depressie; de sticker was nep en de MS-20 was nooit door Genesis gebruikt. Hoe had hij zich zo kunnen vergissen? Nu was alles verloren. De afscheidsbrief had hij al geschreven, waarin hij zich ook excuseerde voor het volledig vernielen van de MS-20. Net toen hij op het punt stond de enorme bijl eerst maar eens te doen neerkomen op de verder (redelijk) onschuldige synth kwam ><I binnen, hij drukte Slipperman aan de kant en unzippte zichzelf om deze synth ook eens ff lekker te grazen te nemen, hij had het al reeds eerder gedaan met een stukkie gear van mede moderator Bambam en wilde nu wel eens wat anders.

Slipperman kon het niet aanzien, dit was al de 2e keer in korte tijd dat zijn synth werd verkracht en zette een feedback loop recht op het patchpunt wat ><i te grazen had genomen. Alras vulde de ruimte zich met de geur van verschroeid vlees. Connie Breukhoven, die toevallig langs liep dacht "Ha, barbeque". Ze liep naar binnen en zag de mannen zitten met beteuterde gezichten. "Hier neem deze spuit met melkzuurbacterien" zei ze "daar voel je je snel beter van". "Trouwens, heeft een van jullie toevallig nog iets van mijn kinderen gehoord?". De heren schoten in de lach en Slipper zei: “donder op met je klere kinderen, achterlijke opgeblazen ballon”, “Ik heb wel andere dingen aan me hoofd”: en Slipper gaf haar een knal op haar kop van heb ik jou daar. Helaas (of misschien gelukkig) was die net iets te hard en dus had iedereen weer een lijk weg te werken.

Brutus belde vlug Bambamstudio op of hij misschien van zijn diepvrieskist gebruik mocht maken. Dat mocht hij wel dus zo gezegd zo gedaan: lijk ingeladen en naar Bambam gereden. Slipper bleef thuis om te wachten op zijn nieuwe synclavier systeem waarvan hij zeker wist dat Tony B. hem had gebruikt en Brutus, ja die kwam uiteindelijk met z'n collectie synths die hij nog overhad terecht in de.....................................goot.


THE END

Dankjulliewel voor het posten:okdan:
 
Stuur het op naar Interface misschien plaatsen ze het volgende maand wel bij analogika :D
 
Ik had nog wat toegevoegd, maar goed, het is wel een mooi einde zo.
Errug grappig.......nu nog een uitgever zoeken lijkt me.
 
Wat vind iedereen ervan als we dit verhaal nu eens gaan inspreken? dus slipperman spreekt in, JB, ik misschien als Brutus, iemand als herr derrick. Doen we er ook nog soundfx bij en spannend muziekje op de achtergrond:D
 
Puik idee wmb, maar dan ??

Zoiets is pas leuk als je ook iets met zo'n "hoorspel" kunt doen.
Uitbrengen is geen optie, alleen als mp3 op dit forum knallen is wmb ook niet leuk genoeg.

Als je het achtergrondmuziekje spannend genoeg maakt en er tekstgerelateerde soundfx onderdoor zet, krijg je misschien 'n radio-station gek genoeg om het uit te zenden.
 
Origineel geplaatst door gemmetje
Puik idee wmb, maar dan ??

Zoiets is pas leuk als je ook iets met zo'n "hoorspel" kunt doen.
Uitbrengen is geen optie, alleen als mp3 op dit forum knallen is wmb ook niet leuk genoeg.

Als je het achtergrondmuziekje spannend genoeg maakt en er tekstgerelateerde soundfx onderdoor zet, krijg je misschien 'n radio-station gek genoeg om het uit te zenden.

je hebt gelijk alleen die mp3 op dit forum zetten is niet genoeg, maar goed we kijken wel wat de rest ervan vind.
 
:D Of maak er een B-film van! (hmm, zal eerder een C of D film worden... ;) )
Wel lagge verhaal!
 
Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Back
Top