zelfgemaakte basstraps

Ik heb gewoon normale montage kit gebruikt, maar wellicht dat er betere alternatieven zijn, maar omdat ik ook de klemmen en het omspannen stof heb, was dit hier voldoende.

Dat met die achterplaat had/heb ik ook mijn bedenkingen over, maar zoals gezgd is me dit zo "voorgeschreven" door de deskundigen als zijnde voldoende, maar mocht ik niet tevreden zijn is de volgende stap om de plaat aan de achterzijde open te werken dmv gaten/sparingen.

met een dag vertraging worden ze vanavond geplaatst!
 
en ze hangen! (gedeeltelijk) :) vanavond nog 1 hoek en een aan het plafond
 

Attachments

  • IMAG0103.jpg
    IMAG0103.jpg
    54,6 KB · Bekeken: 52
  • IMAG0100.jpg
    IMAG0100.jpg
    62,2 KB · Bekeken: 52
  • IMAG0101.jpg
    IMAG0101.jpg
    56,2 KB · Bekeken: 51
  • IMAG0105.jpg
    IMAG0105.jpg
    126,2 KB · Bekeken: 55
  • IMAG0106.jpg
    IMAG0106.jpg
    65,2 KB · Bekeken: 49
:okdan:
tis echt een gigantische verbetering, schandalig dat ik dit niet eerder heb gedaan, tis nu zelfs zo dat wanneer ik oude mixen waar ik voorheen "niet uitkwam" qua mix, nu terugluister, en blijkt dat ze geweoon een stuk beter waren dan ik dacht, maar dat het slechte voor een groot deel van mijn povere akoestiek kwam...:stupid:o:
 
je bedoelt de aansluiting wand-plafond?
 
Is dat dan zooooo nodig? Maakt toch niet zoveel verschil denk ik. Zolang de verticale hoeken al bedekt is het goed naar mijn mening.
 
Denk je dat of weet je dat? Ik zou wel eens metingen willen zien, ik vermoed namelijk iets anders. Nou ben ik geen expert, maar ik denk niet dat je je modale akoestiek oplost (voor zover mogelijk in een thuissituatie) door alleen de verticale hoeken te behandelen. Hoe meer hoeken behandelt hoe beter... Ik heb ook alleen traps in de verticale hoeken. Dit helpt goed, maar niet dusdanig dat staande golven netjes worden uitgedoofd.
 
Nu ben ook ik geen expert op dit gebied, maar als je de pro studio's bekijkt zie je zelden (eigenlijk nooit) de horizontale hoeken van de kamer gedempt met basstraps (soort omlijsting krijg je dan).
Is het niet zo dat je over het algemeen genomen niet teveel moet dempen, ivm een geluidsdode kamer?
 
Ik heb rockwool platen (van de bouwmarkt, dat wel) ingepakt met stof en een latje ter breedte van dit paneel vastgeklemd. Hierna aan elk van de uiteinden van het latje een touwtje vastgemaakt en dit weer aan gordijnrails opgehangen. Op deze manier kan ik makkelijk schuiven met de panelen.
 
maar als je de pro studio's bekijkt zie je zelden (eigenlijk nooit) de horizontale hoeken van de kamer gedempt met basstraps


bij de pro-studio's kan je niet door de muren heenkijken, neem maar van mij aan dat daar massa's basstrapping in zit. de mooiste basstrap is er een die je niet ziet :)
 
of je stapelt gewwoon rollen rockwool op elkaar en hangt ze aan het plafond



Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan:D
 
wat ik me dan altijd afvraag: zelfs ingepakt in zo'n laagje stof of katoen (zoals bv de topicstarter) kunnen die schadelijke vezels dan nog steeds niet vrijkomen in de lucht?
 
die vezels zijn volgens mij niet schadelijk, daar is veel onderzoek naar gedaan. het is geen asbest. een fijn gevoel is het niet, dat geef ik toe, dus wat je kan doen is een lijm op waterbasis heel erg verdunnen en dat vernevelen over het rockwool. zo seal je het als het ware in.

ik heb dat niet gedaan, en er komt nauwelijks vezel vrij zolang je niet aan je panelen komt...
 
hoi pmx, wat bedoel je met geen fijn gevoel?
psychologisch, het gevoel dat dat in de kamer hangt?
of toch gewoon het inademen?
 
het vervelende aan die vezels is dat die gewoon op de longen zouden blijven steken, en er nooit meer uitgeraken
 
het vervelende aan die vezels is dat die gewoon op de longen zouden blijven steken, en er nooit meer uitgeraken

als dat zo zou zijn zouden het niet mogen verkopen volgens mij, dat bedoel ik met psychologisch. af en toe een beetje van dat spul inademen is echt geen ramp.
 
ah zo merci

dat weet ik nu ook weer :)
tevens vraag ik me af of er echt kwaliteitsverschil zit tussen van die zelfgemaakte basstraps en die (ja ik vind ze erg duur) gekochte basstraps.

Iemand eigenlijk al eens een a/b vergelijking gemaakt?
 
Back
Top