• Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
  Lukt het inloggen niet meer? Voer dan een wachtwoord reset uit via Wachtwoord vergeten.
  Krijg je geen e-mail van Synthforum als je je wachtwoord probeert te resetten (bij hotmail, live of outlook accounts)?
  Lees dan deze mededeling!

Gratis Vpro 3voor12 Rebelbass CD

trash

Ouwe rot
Lid sinds
24 juli 2002
Berichten
4.564
Daar istie dan! Nu volledig gratis en voor nix hier te downloaden! De MP3YEARSREBELBASSWEBLOG CDI met maar liefst zestien (ook een aantal exclusieve) studiotracks en de MP3YEARSREBELBASSWEBLOG CD2Live met drie exclusieve livetracks van - zeer door Rebelbass gewaardeerde - Nederlandse producers!


De beide hoesjes van de MP3YEARSREBELBASSWEBLOG CD'S zijn ontworpen door niemand minder dan beatcreator Jan Willem 'Jillem Drillem' van den Ban, die ook nog eens een verrekte goeie grafisch ontwerper is! Dusch: rippem (wel in de goede volgorde, want er is over nagedacht!) brandem, knippem, plakkem en draaiem!

MP3YEARSREBELBASSWEBLOG CD1

1. Gina V. D’Orio & Like A Tim – Where Did Our Love Go

“Moed, zweet en tranen”

Like A Tim's (Tim van Leijden) muziekcarriere begon in 1987 met een Casio en twee draaitafels. Vanaf 1990 rolden er alleen al bij Djax Up Beats maar liefst twaalf releases van de pers. Later volgden er platen op o.a. Rephlex, Clone, DUB en Geist, het label van Alec Empire. In 2003 begint hij zijn eigen label Like en brengt diverse EP’s uit zoals Little Acid Tracks, Draw A Bot en Zilver dat dit jaar verscheen. In 2004 maakt de wereld kennis met zijn unieke project Bass Girl met zangeres Gina V. D’Orio; een mini album met negen klassieke Amerikaanse Girlgroup nummers uit de jaren vijftig in een verrassende eigentijdse bewerking. De keuze van Rebelbass viel mede daarom ook op Where Did Our Love Go. Briljant!

2. Automotive - Leave it

Met wortels in de internationale underground hiphopscène (Shadowhuntaz), een opleiding in jazzstudio's en releases op Skam, Warp en Dub is Funckarma een band die opereert onder vele gezichten zoals Automotive. De gebroeders Don en Roel Funcken zijn geen nieuwkomers in het ondergrondse Nederlandse milieu. Met hun weldoordachte en doorvoede elektronica biedt dit duo al enkele jaren fijne, maar moeilijk vindbare platen aan. Leave it komt van het album The Digital Parker Project’ dat onlangs verscheen op het Australische Couchblip en waar werd samengewerkt met Vincent Beijer en saxofonist Wouter Wierda.

3. Quick & Brite – Owh (feat. Grootmeester Jan)

"Deze fijne electro-hiphop track doet het vooral goed in je Opel Manta, met de ramen naar beneden."

Toni Little & Mike TV vormen samen Quick & Brite, en vinden elkaar in electronica voor op de dansvloer. De invloeden zijn talrijk en zeer divers, terwijl de dansvloer centraal staat. Begin 2007 komt na een stilte van vier jaar hun nieuwe album uit. Als voorproefje voor het nieuwe album “Album” van het illustere duo Quick & Brite dat binnenkort verschijnt.

4. Geigercounting - Check It Out

"Voor het driejarig bestaan van het Rebelbass weblog heb ik een feestelijke track uit de kast gepakt. En het is een helemaal nieuwe track, dus je vind hem nergens anders."

Vanuit zijn slaapkamer maakt Maurits De Lange aka Geigercounting, gepassioneerd vader en toetsenist bij Coparck fijne electro met een eigenzinnige invalshoek. In 2005 verscheen zijn spraakmakende debuutalbum Music To Do The Dishes With (Supertracks) dat lovende kritieken kreeg van de (inter)nationale pers. Check it Out is een exclusieve track en er staat (nog) geen release van in de planning.

5. Alden Tyrell – Polar Intrusion

"I smiled as if I were happy..."

Met zijn eerste release ‘Love Explosion’ in 1999 scoorde Alden Tyrell direct een undergroundhit die op verschillende compilaties verscheen. In de jaren die volgden, bracht hij diverse maxi’s uit met undergroundhits als ‘Krenk-Box’, ‘Digger’, ‘Rendez-Vous at Rimini’ en het schitterende ‘Disco Lunar Module’. In de muziek van Alden Tyrell klinkt het diepste respect voor de authentieke italo-disco sound. Polar Intrusion is nooit eerder gereleased dus helemaal exclusief!

6. Soulmotion – May The Funk

“May the Funk is een mengelmoes van disco, funk en breaks, de stijlen waar de electroboogy uit ontstaan is.”

Kid Acid Erik Shiver Soulmotion van de Broek is een van Nederlands meest vooraanstaande danceproducers met de meeste aliassen en dé pionier op het gebied van acid, electroboogy, techno en drum & bass. Veel van zijn platen zijn door binnen- en buitenlandse artiesten gesampled en gelicenceerd. In 2004, tien jaar ná zijn laatste release op Shiver (de veelgezochte Doctor Break) komt hij terug met een nieuwe Doctor Break electro bom met titeltrack '1983.' May the Funk komt uit het – nooit gereleasde – archief van Erik van de Broek onder zijn alias Soulmotion en werd in 1996 gemaakt (mét Moog!) Wat ons betreft hét voorbeeld van een track die tien jaar te vroeg werd gemaakt!


7. Lady Aïda & Sonic Me – Drip Stripped

“Liefde op het eerste gezicht met die Riplets en Drillem. Het Driplets project is een van mijn hoogtepunten van 2006!”

Driplets is de The Ultimate Crossfading Chickrockpunkdance show van The Riplets, Drillem en DJ Lady Aïda. Het drietal maakte gezamenlijk de Driplets single op rood vinyl (Labelized/Rebelbass) en tourde in de eerste helft van 2006 door het land. De enige man in het Driplets gezelschap: Sonic Me (Richard Veenstra), die de electronica voor zijn rekening nam.

8. Martyn – Virgo

"Deze track is een tijdje geleden uitgekomen op het Engelse Play:Musik label, maar er zijn amper nog 12inches van te vinden, dus vandaar dat ie wel mooi past op de Rebelbass CD. Het nummer heette oorspronkelijk Star (naar de vocal), maar ik vond Virgo (mijn sterrenbeeld) beter passen bij de ingetogen sfeer."

Martyn's visie op drum & bass als techno vind je terug in zijn dj-sets en zijn verrichtingen in de studio. Terwijl hij in Eindhoven zijn Redzone avonden bestiert en wereldwijd achter de decks te vinden is, draaien grote jongens als Fabio, Grooverider en Goldie met regelmaat zijn platen. Martyn is altijd al beinvloed geweest door het legendarische technogeluid uit Detroit en Chicago, dat ook in zijn drum & bass producties voelbaar aanwezig is.

9. Kettel – Crycarryholdmis

"Crycarryholdmis is een ballad voor de ongeborene bij u gebracht door het St. Viltmakers ensemble onder leiding van M. de Spreeuw.
Trompet bespeeld door de capedragende Manke Das, acid door uw favoriete wijnkenner Reimer Eising."

Het Groningse Kettel geldt als één van ’s lands grootste IDM ambassadeurs. Reimer Eising is een duizendpoot. Waar zijn albums als Through Friendly Waters en My Dogan door velen als pure luistermuziek wordt gezien, is hij live een stuk steviger. De beats hameren erop. De belangrijkste overeenkomst tussen de releases en de liveshows is de onafscheidelijke, prachtige melodie. Kettel bracht zijn eerste plaat uit op het toonaangevende Britse label Planet Mu. Buitenlandse journalisten in de avant-garde muziekpers trekken reeds parallellen met acts als Plaid en Black Dog: complex en tegelijk toegankelijk.

10 Peel Seamus – Crak

"Crak komt van de allereerste Delsin release no 1. Dit was een 10 track tape in een oplage van ca 50 stuks uit 1996 (!)"

Achter Peel Seamus schuilt de bescheiden labelbaas van het toonaangevende Amsterdamse Delsin Records, Marcel van der Wielen. Hij begon het Delsin label in 1996 en bracht onder de naam Peel Seamus vijf singles uit. De laatste EP, Artemis verscheen dit jaar. De Delsin sound kenmerkt zich vooral door de technoinvloed uit bakermat Detroit en Chicago. Soulvolle techno van Nederlandse bodem die na 10 jaar nog steeds zo klinkt als gisteren!

11. Duplex – Vivid Array

“Smartlaptop”

De enorme lijst van Duplex releases op Clone, Klakson, Keynote, Dub en Frantic Flowers bewijst dat de techno inspiratie het in de afgelopen jaren geen moment liet afweten. Naast EP's en singles waagde het Rotterdamse Duplex zich ook met regelmaat aan remixwerk voor onder andere Fabrice Lig, Ferry Corsten en Steve Azzara. Begin dit jaar verscheen hun eerste album Late Night Driving. Duplex bewijst - met hun specifieke Detroitsound - al jaren dat kwaliteitstechno uit de Nederlandse Maasstad komt. Vivid Array komt binnenkort uit op vinyl single (Frantic Flowers).

12. Comtron – Evil Machine - Kid Goesting remix

“Less bit = more fun...”

Comtron is het vlaggeschip van het Amsterdamse BlackLabel Records. Vooruitlopend op de release van hun dubbel cd begin volgend jaar hebben een aantal artiesten remixen gemaakt, waaronder BlackLabel-baas KidGoesting, die we natuurlijk ook allemaal kennen van zijn puike electro djsets in zwart pak mét brandende sigaar!

13. Drillem – Scream

Drillem is het project van zangeres Arjo Klingens en grafisch ontwerper/beatcreator Jillem. In hun livesets gebruikt Drillem naast laptop, gitaar en keyboards ook de fohn en drilboor en veranderd zangeres Arjo van een dampende vamp Kim Deal-styly, tot Chuppa-Chupend Hoola-Hoopend bloemenmeisje en je psychotisch stalkende worst nightmare ex-vriendinnetje. De performance van Drillem lijkt op een stripboek, versterkt door de visuals van Jillem. In 2004 bracht het duo haar eerste single Womb (Labelized/Lowlands) uit. Begin dit jaar presenteerde Drillem haar veelbesproken debuutalbum Fillem op cd en dvd.


14. Elle Bandita - Aloha

“Aloha gaat over mijn ervaringen met de bandmanager van Bad Candy die mij dwong op dieet te gaan, make-up op te doen en mezelf in strakke t-shirts te hijsen.”

De eenentwintigjarige Elle Bandita, geboren en getogen in Rotterdam, speelt op haar dertiende in de punkband Coco Haely. Op haar zestiende beland ze in de meidenrockband Bad Candy (opgericht door Golden Earring Barry Hay). Niet lang daarna sluit ze zich aan bij de roemruchte Rotterdamse meidenpunkbank The Riplets waar ze nog steeds deel van uitmaakt. In haar studio experimenteert Elle, naast haar gitaar, met drumcomputers en een multitrackrecorder. In maart 2005 lanceert de veelzijdige Rotterdamse haar one-woman-project Ella Bandita en trekt de
aandacht met haar brutale solo-act. Elle's podiumact is ronduit extravagant en een grote middelvinger naar alle conservatieve mensen in haar omgeving. Over (hartver)scheurende gitaarsolo's en zware elektro punk bassen zingt en schreeuwt ze over de thema's uit haar eigen leven. In december 2005 verscheen haar EP Love Juice op Tocado records.

15. 3-1 In the Dark

"In the Dark is een supernieuwe onuitgebrachte track, een primeur dus. Net vers uit de studio!"

Het Amsterdamse label Basserk is nog geen jaar oud, maar trok met de single Don’t Destroy van 3-1, die vorig jaar november uitkwam direct de aandacht van internationale festivals. Eind oktober tourde 3-1 door Japan en hield een dagboek bij voor Rebelbass. Labelbaas Ivo Schmetz (ook de helft van 3-1, samen met Peter Rutten) studeerde grafische vormgeving aan de kunstacademie in Maastricht en vertrok na zijn studie naar Amsterdam waar hij feesten ging organiseren. De feesten waarmee Basserk naam heeft gevestigd spelen zich voornamelijk af in Amsterdamse kraakscene. Het label is daaruit voortgevloeid. Schmetz wil met Basserk vooral de aandacht richten op de underground scene.

16. Unyx - Mindcontrol (original by Destination Zero)

"Van het origineel van Destination Zero is behalve de vocals helemaal niks over. Maar de gefragmenteerde breaks en hysterische zaaggeluiden vallen erg mooi op hun plek in één van onze hardste breakcoretracks."

Unyx bestaat uit Alex Ebberink en Edwin van Aalderen. In Unyx vinden subtiele electronix en compromisloze breakcore elkaar. Het resultaat is eigenzinnig, tegendraads, scheef, fascinerend en verontrustend. Mindcontrol is een remix van Destination Zero, enkel verschenen op hun in eigen beheer uitgebrachte demo.


MP3YEARSREBELBASSWEBLOG CD2 LIVE

1. Riplets - Rip Drip – live @ Vera Groningen 2-6-2006 as Driplets

Wat moeten die stronteigenwijze punkrockchicks als The Riplets nou op een REBELBASS CD vol electronica en dancebeats? Als Driplets natuurlijk! Deze rock 'n roll-chicks hebben absoluut geen oogkleppen op en houden namelijk ook wel van een potje stevige technobeuk of zware drum 'n' bassen. Na hun eerste album 'Love Special Delivery Boy' en de Hey Mickey single (met deze single lieten ze zich ook al in met een aantal danceproducers) hebben The Riplets zeker niet stilgezeten. Momenteel zijn ze flink aan het blitsen met hun nieuwe plaat Love You Rock 'n Roll!

2. Rude 66 – Hysteresis About the Stars - live @ boem tsjak Amsterdam (28-10-2005)

"Ik heb deze geselecteerd omdat je eigenlijk bijna nooit live versies van electronische tracks hoort en Rude 66 naast natuurlijk de studiotracks, ook een echte liveband is. Live spelen is bijna nog leuker dan in de studio bezig zijn.."

Rude 66 is een oude bekende van Rebelbass en oudgediende in de Nederlandse underground electro en acid scene. Ook in het buitenland wordt Rude Lekx geroemd. Met de CEM studio (Amsterdam) brengt hij kwaliteitsmuziek op de markt via het Vynalogica label. Hij organiseert samen met Amsterdmse labels als Klakson en Delsin de Boem Tsjak avonden in Pakhuis Wilhelmina tijdens Amsterdam Dance Event. Hysteresis About the Stars staat als origineel op de Black Sabbath ep (Creme 12-20) maar de live versie heeft een geheel andere tekst.. en wel een hele lekkere rauwe live-feel!

3. RA-X - Take it all down - live @ x-live Gent 14-10-2006

"Bij deze liveshow en de opname ervan vervagen pas echt de grenzen tussen punk en techno. Schreeuwend achter een hek staan en een menigte opfokken tot ze met bier gaan gooien en de boel gaan slopen. Na het spuugincident in Amsterdam een nieuw hoogtepunt in de RA-X liveshows..."

Met zijn alter ego's RA-X, Vince Vice and the Raiders of the Lost Cause en House Of Destructo heeft de in Tilburg gevestigde Vincent Koreman een flinke reputatie verworven in de Nederlandse underground electro en techno scene. Sinds 1993 brengt RA-X platen uit op o.a. Bunker Records, KK Records, Silver, Kommando 6, Asbest en Stronghold en hij runt sinds 2001 zijn eigen platenlabel AngelMaker records. Zijn EP The Overthrow - geliefd bij dj's als Dave Clarke en Suburban Knight - kreeg wereldwijd zeer goede kritieken. Op dit moment werkt RA-X aan zijn nieuwe album Thrones and Dominations. RA-X Live staat voor uiterst solide compromisloze noise-punk-electro van het beste soort.

Rebelbass dankt: Tim, Don en Roel, Toni, Mike, Martijn Tyrell, Erik Richard, Martyn, Maurits, Reimer, Marsel, Chris, John, Marc, Arjo, Ryanne, Janneke, Valesca, Ivo, Peter, Alex, Edwin, Ruud, Vincent en Jan Willem!


Hier te downloaden: (naar beneden scrollen)
http://3voor12.vpro.nl/weblogs/rebelbass/bericht/32002557
 

Attachments

 • mp3years rebelbass covers.jpg
  mp3years rebelbass covers.jpg
  39,6 KB · Bekeken: 31
Laatst gewijzigd:

J@ker

Stamgast
Lid sinds
18 oktober 2006
Berichten
168
Locatie
rottrdm
leuk om dat peel seamus nummer es wat helderder te horen als op dat demotape wat ik heb..

wel btje irritant die filenamen die ze bij de vpro hanterne
 

fuse

Gepokt en gemazeld
Lid sinds
7 juli 2001
Berichten
18.831
Goeie tip!
 

Neil CB

Nieuwkomer
Lid sinds
8 april 2006
Berichten
14
Locatie
Alkmaar
Dit is nou vet !!

Ik had hem al op luisterpaal gechecked er er staan echt zeer vette tracks op. Ben blij om te horen dat het gewoon een gratis download is !
 
Top