hoe maak ik deze beat

Gust

Ingeburgerd
Lid sinds
6 augustus 2007
Berichten
74
Locatie
Brugge
Hoi,
Ik vraag me af hoe je dit soort beat maakt, het gaat over het derde nummer in de afspeellijst (hold me): http://www.myspace.com/pqpoison

Ik ben al een tijdje op zoek naar hoe je dit maakt, heb enkele pakketten drumsounds van ableton van het net kunnen halen, maar vind nergens dat specifieke geluid.

Merci
Gust
 
Mischien eens met een synth wat drumgeluiden proberen te maken en dan gewoon een drumpattern maken? Ik hoor niks moeilijks.
 
Trouwens wel een lekker nummer. :okdan:
 
dus gewoon wat prutsen op mijn juno en dan krijg ik wel zo'n kraakjes achtig iets?
 
Dat weer filteren, wat ik trouwens denk ik nadat ik heel het nummer heb geluisterd is dat ze een of andere vst plugin gebruiken, daar weet ik helaas wat minder vanaf. Dat weet vast iemand anders wel. :)
Ik zou gewoon wat pielen met mn synth en filters een middagje.
 
Filter in zelf-oscillatie, veel filter envelope, A, D, S, en R op 0 (of toch erg kort), en cut-of vrij laag en die dan moduleren (met de hand, velocity, of random LFO). Nu weet ik niet of dat goed lukt op een juno (misschien wel) - op een moog LP lukt dat wel. Vind ik ook wel een leuke geluidje. Hier zo met een MKS-80 (https://www.synthforum.nl/forums/showpost.php?p=1266334&postcount=127). Wat delay erop ook wellicht. Joris
 
Met zoiets kom ik in de buurt (gebruikt wel random LFO wat een echte juno niet heeft):
 

Attachments

  • Clicks.jpg
    Clicks.jpg
    103,7 KB · Bekeken: 52
n.o maar zulke kicks kom ik 6584768468426 keer per dag tegen :)

Gewoon een kick met korte release en mss nog een filtertje erover om het wat doffer te laten klinken.


Check vengeance sample cd's... daar kan je vast wel wat in vinden.
 
ja ik ken wel iemand die ooit dit soort beats maakte : hij samplede veel van oude en krakerige elpees en gooide die dan in bijv in fruityloops......en daarna gooide hie de sample weer in zn smaple keyboard en gooide er dan echo over heen ........ ook met een microfoon kan je hele leuke plofjes samplen die je nergens anders vind..... bijv neem een emmer water en gooi daar dan heel hard een tennisbal in en neem dat op : dan krijg je een heel weirde splash

ook oude drumboxjes die helemaal analoog zijn die hebben vaak ook plokjes geluiden die je weer cool kan samplen......bijv een korg minipops en die dan over een echo en filter heengoien

echt vaak vind je dit soort geluiden niet op sample cds want ze zijn helemaal niet populair dus je zult zelf moeten gaan zoeken.......

ook een cool apparaat om dit soort muziek mee te maken
 
ps ja bjork die maakte ook een tijdje dit soort expirimentele muziek : waarbij ze dus via een microfoon dit soort geluidjes opnam ( een soort human beatbox )

ja en als je dat dan opneemt en alvorens het door een leuke echobox te gooien dan krijg je ook een heel weird effect ( en je hoort vaak dan niet in de muziek dat het rimte met de mond is gemaakt )

heel leuk ook omdat dan weer in cubase of fruityloops te stoppen
 
Gaat hem om zoiets? Dan zijn het zo'n filter tikjes (in dit geval van een Teisco 60F) - veel geluk zoiets te vinden op een vengeance CD ... Wel wat verder experimenteren om hetzelfde ritme/geluid te krijgen. Overigens zijn die mannen ook van Brugge kennelijk - misschien gewoon eens langslopen ?
 

Attachments

  • Ticks, Track 1, Rec (4).mp3
    437,1 KB · Bekeken: 53
ja ha ha dat zou hem ook heel goed kunnen zijn

ook een coole truuk om gare ritmes te krijgen is : neem een gitaar en leg die op je schoot : doe dan net alsof het een djembeh of een trommel is en trommel er dan ritmes op : dan krijg je ook weirde ritmes en geluiden
 
ik denk gewoon een 707 alle geluiden door een manuele wha pendaal en daarna door een reverb. behalve de bassdrum. en daarna nog een filtertje.
 
Hmm, audio-voorbeeldje graag. Want ik geloof het niet echt dat je dat met een 707 voor elkaar krijgt ... (ik spreek dus niet over de kick - die kan overal van komen, maar de clicks en kraakjes).

Nu ik kan ook mis zijn en het kunnen allemaal geknipte sampletjes zijn - bv bij dit videootje:
[ame="http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=29515435"]Video pq - lixi (live) van pq - MySpace Video@@AMEPARAM@@http://mediaservices.myspace.com/Services/Media/Embed.aspx/m=29515435@@AMEPARAM@@mediaservices@@AMEPARAM@@myspace@@AMEPARAM@@Services/Media/Embed@@AMEPARAM@@aspx/m@@AMEPARAM@@29515435
zijn het meer duidelijk geknipte/geloopte samples. Zijn nogal standaard rhythme & geluidjes in zo'n postrock-electronische muziek, maar ik zou het ook wel graag kunnen (want ik hou er wel van). Dus meer tips zijn voor mij ook welkom.

Joris

(Nu ja als dit allemaal echt met een 707 kan - wie heeft er een te koop voor mij ?)
 
Hmm, audio-voorbeeldje graag. Want ik geloof het niet echt dat je dat met een 707 voor elkaar krijgt ... (ik spreek dus niet over de kick - die kan overal van komen, maar de clicks en kraakjes).

Nu ik kan ook mis zijn en het kunnen allemaal geknipte sampletjes zijn - bv bij dit videootje:
Video pq - lixi (live) van pq - MySpace Video
zijn het meer duidelijk geknipte/geloopte samples. Zijn nogal standaard rhythme & geluidjes in zo'n postrock-electronische muziek, maar ik zou het ook wel graag kunnen (want ik hou er wel van). Dus meer tips zijn voor mij ook welkom.

Joris

(Nu ja als dit allemaal echt met een 707 kan - wie heeft er een te koop voor mij ?)

Wel dan wil ik er ook één, want ik zoek al lang hoe je dit kan maken en probeer dit soort muziek te maken...
 
maarom stuur je de artiest niet gewoon een PB op Myspace en vraag je het? lijkt me het makkelijkst? heb je het uit de eerste hand, of durf je dat niet?
 
Ik blijf erbij dat ik bij een vriend met cubase em wel eens een beat door een vstplugin zag gooien en daar gebeurde precies hetzelfde mee, niemand een idee wat dat zou kunnen zijn?
 
ha nee joh je laat je teveel hypnotiseren door het nummer : stel je voor je hebt een analoge echo staan en dan plug je de ( stoffige ) jack erin : dan hoor je al zo een geluidje : zo een plokje : neem die op met je pc en gooi daarna het sampletje door fruityloops heen en dan krijg je al zo een soort beat
 
Ik neigde eerst ook naar de filter-klikjes die pjoris laat horen. Maar dat is het niet; dit klinkt echt precies als een vrij constante buffer-underrun (je weet wel, als je geluidskaart het niet trekt). Misschien hebben ze wel gewoon een underrun gesampled;-) Mijn gok is dat het een pulsje van 1 sample is. Zo'n sample moet je overal wel mee kunnen maken. Lengte 1 sample op maximale geluidssterkte. Met een digitale synthesizer waarbij de attack en de decay _echt_ op 0 kunnen (een waldorfje bv.) moet het ook wel lukken. Maar de truck zit hem natuurlijk in de timing; die maakt het zo speciaal.
 
Back
Top