Yamaha HS50M upgraden naar?

musicheaven

Ouwe rot
Lid sinds
4 december 2008
Berichten
3.794
..ben altijd heel tevreden geweest van deze monitors, maar misschien wordt het wel eens tijd voor iets beters.

ik zou kunnen upgraden naar de HS80M, maar sommige mensen zeggen dat de klank eigenlijk minder representatief is dan die van de HS50M. KLopt dit?

ps: ik ben vooral op zoek naar actieve monitors die betrouwbaar mixen, dus zo weinig mogelijk kleuring geven

Maximum budget 1000euro het paar.

Voorstellen?
 
Als je een paar HS50M hebt, koop je er gewoon 3 HS80M bij, heb je meteen een surround set. Kun je lekker surround gaan mixen! :P

Ik ben in ieder geval heel content met mijn HS80M, gebruik daarnaast ter controle van bepaalde onderdelen in de mix, de Avantone Mixcubes. Maar in dit geval dus gewoon een dubbele stereo set.
 
Ik heb enige tijd geleden Klein & Hummel O'110's genomen, ben er zeer tevreden over. Het gaat misschien niet zo laag als dat een bass freak zou willen, echter geven ze perfect weer hoe iets klinkt.
 
Ik heb enige tijd geleden Klein & Hummel O'110's genomen, ben er zeer tevreden over. Het gaat misschien niet zo laag als dat een bass freak zou willen, echter geven ze perfect weer hoe iets klinkt.

Je had dat stukje ook gelezen over budget max € 1000?
Of hij moet ze natuurlijk gebruikt kunnen vinden..............
 
tenzij ik blijf doorsparen en direct ga voor dynaudio ofzo.
:)

niemand anders een mening over het al dan niet upgraden naar de HS80m?
 
Ik heb mijn keuze voor de HS80's toendertijd gemaakt door het lezen van veel reviews over deze monitors. Er zijn (naar mijn idee) voldoende betrouwbare reviews over deze monitors op internet te vinden van o.a. S.O.S. magazine en meerdere duitse bladen. Ik heb er ook gebruikers-reviews over gelezen.
Daar ben ik toen vanuit gegaan, en niet teleurgesteld in de keuze. Het moeilijke is dat er gewoon heel veel meningen en zelfs smaken zijn in monitorland. Wat de een goed vind, vind de ander helemaal niks, elk met hun eigen referentiekader en min of meer kennis van zaken. Het is en blijft allemaal redelijk subjectief dus. Blijft lastig........
Uitgezonder misschien de topmerken/topseries, maar dat is dan weer onbetaalbaar voor een gemiddeld hobbyist.
 
omdat ik op het net ook had gelezen dat de respons van de 50's beter was dan die van de 80's - ivm de grootte van de woofers dacht ik en dat alles minder goed in balans was..
 
Gear: (2x Yamaha HS80m), 2x Yamaha MSP5, 2x Genelec 8040

Mijn ervaringen: Ik had altijd problemen met mijn mixing en mastering, en ging daarom naar de muziekwinkel om een mastering headphone te kopen. De verkoper, waarbij ik bijna alles had gekocht wist wat ik in mijn studio had staan, en het verbaasde hem dat mijn mixen niet echt optimaal waren. Hij stelde dus de vraag "op welke monitoren mix je ?". Ik met volle trots "Ja op mijn HS80's natuurlijk !". Die verkoper kreeg gelijk een hartaanval. Hij beweerde dat mijn MSP5's 10000000x beter waren dan de HS80's. Ik die de MSP5 altijd gebruikte voor mijn DJ'set verhuisden die avond nog naar de studio. Ik heb toen de vergelijking gemaakt met alle muziekgenres (house, rock, klassiek,...) en ik moet zeggen, de MSP5's bliezen de HS80's gewoon weg ! De zuiverheid, het sprankelend hoog en midden , ... alles was subliem en perfect. Het laag mocht ietsjes meer maar naar mijn ondervindingen net genoeg. Ik verkocht dus mijn HS80m's en spaarde effe door voor Genelec 8040's.
Nu staan er in mijn studio Genelec 8040's en MSP5's. En ik moet zeggen, de Yamaha's komen ZEER dicht in de buurt van de Genelec's. Enkel hebben de Genelec monitoren meer laag wat het ook handiger maakt om de lage frequenties te masteren etc.
Natuurlijk klinkt elke speaker anders.. Maar de vergelijking Yamaha MSP5 en Genelec 8040 is niet veraf !

Als ik van u was met €1000, zou ik de Yamaha MSP5 kopen en er een subje aan hangen. Klinkt echt subliem dan !

Zeg dat Tom het gezegd heeft ;)
 
Bijhouden die HS50 en als tweede referentie gebruiken.

Het leuke is dat ik onlangs HS50'jes heb bijgekocht naast m'n Dynaudio's, je zou het een downgrade kunnen noemen maar ik vind het eerder een verrijking.
Een mix die op de Dyn's goed klinkt, klinkt vaak net niet goed genoeg op de HS50, vooral als er stemmen worden gebruikt.
Nu wissel ik dus af tussen beide en de mixen vertalen nu veel beter op andere systemen.
 
dus eens kijken naar die andere yamaha's, of doorsparen v dynaudio en de hs50's houden is de voorlopige tussenbalans

interessante tips, merci..!
 
zelfs een ondergescheten stoeptegel klinkt nog beter dan die yamaha's.

minstens een setje dynaudio bm5a voor een reasonable referentie voor je 1000 euro's!
 
zelfs een ondergescheten stoeptegel klinkt nog beter dan die yamaha's.

Ja, dat klopt, maar dat betekent nog niet dat je er geen goeie mixen op kan maken.

Al eens ooit naar een NS10 geluisterd ?
 
Back
Top