Vocoder

Elec_Trix

Stamgast
Lid sinds
12 oktober 2008
Berichten
194
ben op zoek naar een goedkope vocoder, meerbepaald om robotvoices te gebruiken in een live-situatie.. kan/mag ook software zijn (zolang het goed bruikbaar blijkt te zijn op een podium zonder al te veel te switchen tussen programma's en instellingen) wij maken live electro en een vocoder zou hier goed van toepassing zijn. liefst één waarbij je robot/monster voices kan mee maken. alvast bedankt ;)
 
MicroKorg? die is in ieder geval goedkoop, de kwaliteit vd vocoder is mij niet bekend maar waarschijnlijk ruim voldoende voor (live) robots.
 
Met een andere mic erg acceptabel zelfs! Kan er goede sounds uithalen hoor...
 
ik heb een behringer virtualizer pro dsp2024p die ik hiervoor gebruik, het is een rack effecten unit met ook nog allerlei bruikbare reverbs en dergelijke. ze zijn vaak voor een redelijke prijs op de kop te tikken tweede hands. leuk voor oa een simpele vocoder.

als je echter diepe settings wil zou je toch beter voor een ander kunnen gaan denk ik.
 
MicroKorg?

Ja idd, die vocoder is niet zo slecht, anders dan sommigen beweren. Ik had er nog zo ééntje staan maar heb em weg gedaan. Eigenlijk wel wat spijt van als ik het zo bekijk.


Weet iemand iets van de Dartech Voice Modulator? Of ken je iemand die em gebruikt? zou er graag eens een review van lezen of er met iemand over praten die em al heeft.

Voor de rest, alvast bedankt voor de reacties !!!:halleluja
 
Ik heb zelf ook ooit een Microkorg gehad maar door het tekort aan vocoderbanden vind ik hem voor spraak en zang bijna onbruikbaar.
Volgens mij heeft hij maar een magere 4 banden. dat is echt een beetje te weinig imho.
 
Ik heb zelf ook ooit een Microkorg gehad maar door het tekort aan vocoderbanden vind ik hem voor spraak en zang bijna onbruikbaar.
Volgens mij heeft hij maar een magere 4 banden. dat is echt een beetje te weinig imho.
Nah, is 8-bands. Maar dat is nog aan de magere kant.
Hangt er eigenlijk vanaf hoe duidelijk de uitgesproken tekst moet zijn. Voor robot-stemmen is ie net geschikt.

Ik heb liever een 16-bands vocoder, of nog beter: eentje waar je het aantal banden zelf kan instellen. De vocoder meegeleverd met Fruity Loops klinkt bijvoorbeeld heel aardig.
Nu euh, met een beetje googlen vind je tonnen freeware vocoders.
 
ik kan de Korg MS2000 erg aanbevelen als vocoder :okdan:
 
Ik gebruik live de vf-11 van MAM. Die klinkt naar mijn maatstaven goed en is niet te duur. Verder is het een aardige filterbank.

De BOSS SE-70 heeft ook een aardige vocoder. Software vind ik lastig om live als vocoder te gebruiken, maar voor opnames gebruik ik de orangevocoder nog wel eens.
 
er zit ook en mooie software vocoder bij de demo van Max/MSP (15 bands aan de hand van de Moog vocoder gemaakt)

volgens mij kan je die in de runtime draaien ook als de demo verlopen is.
 
Het ligt eraan wat de TS wil uitgeven maar voor de prijs van een 2e hands microkorg (200-225 of zo?) zou ik een Electro Harmonix voice box (256 bands voco, erg mooi maar geen ingebouwde synth zoals de Microkorg) of een Nord Micro Modular (16 bands voco) aanraden...
 
vocoder

vocoder

ik kan jou de boss voice transformer vt-1 aanraden
ze zijn wel moeilijk te krijgen dacht ik

mvg
martin h
 
Als je monofoon wilt spelen wel...als je akkoorden wilt spelen niet. Dan moet je de gewone modular hebben. Wel absoluut te gek, ook een super interessante bak voor electro uberhaupt...alleen of je hem goedkoop vind weet ik niet, en 't vergt even wat programmeren maar dan heb je wel een te gekke bak.
Maar ik zeg nogsteeds Microkorg
 
De Waldorf Micro Q heeft ook een coole 25-bands vocoder.

Maar als je een makkelijk te bedienen goedkope oplossing voor op het podium zoekt, zou ik ook voor de Microkorg kiezen. Weegt niks, alles in 1, je moet alleen niet op de meegeleverde mic vertrouwen, die moet je gewoon meteen in de prullenbak gooien:P Er zijn wel veel betere vocoders te vinden dan de Microkorg, maar dat neemt niet weg dat ie gewoon lekker (dik) klinkt. Je moet alleen niet verwachten dat je publiek je goed kan verstaan.

Hier staan wat demotjes:

http://www.synthmania.com/microkorg.htm
 
Je moet alleen niet verwachten dat je publiek je goed kan verstaan.

Ben ik het niet mee eens hoor...met een goede input (zowel je mic-keuze als je dictie voor elkaar hebben) en goede gain afstelling aan de achterkant van je Microkorg ben je prima te verstaan. En hij klinkt stukken beter dan andere net zo goedkope/goedkopere en zelfs sommige duurdere. Die bak heeft ballen en punch wat bij de meeste synth, helemaal in die prijsklasse ontbreekt
 
Manu...toch is die Micromodule wel geschikt...je kan zowel de carrier als de modulator via de externe input naar binnen halen. En dan kan je dus wel akkoorden spelen.
Het is niet noodzakelijk om de osc's van de micromodular te gebruiken, als je dit wel doet kan je inderdaad geen akkoorden spelen.
 
Snap ik, heb toen die eerste Modular uitkwam nog wat demo's gegeven. Maar als je opzoek bent naar een goedkope simpele vocoder voor wat ze willen kom je toch niet uit op een Modular laat staan een Micro Modular? 't ging mij om de TS te helpen. Soms ben je dan beter uit met een Digitech Talker ofzo
 
een goedkope simpele vocoder

Goed, bedankt! ik ga het overwegen om de microkorg terug in huis te halen, maar het wordt nog even sparen aangezien ik VANALLES WIL ! :D

------>Stopt die honger dan nooit !? :duivels:<---------

De meegeleverde micro is idd slecht materiaal maar ik zal me eens zo een headsetje moeten aanschaffen om er toch iets of wat professioneel uit te zien naast een microkorg 8)
:dj::smeris:

Again! Nog eens bedankt voor de talrijke interessante commentaren!
SHüSS
 
Back
Top