Waar en wanneer bedenk je de meest geniale muzikale ideeën!?!

Origineel geplaatst door bambamstudio
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dat nummer wil ik NOOIT MEER HOREN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gisteren stond in de krant dat 2/5 van de nederlanders voor de invoering is van de doodstraf. :duivels:

R.
 
We gaan een beetje offtopic, maar dat nummer met die eendjes is echt te vreselijk voor woorden. Zul je net weer zien dat dat DE zomerhit wordt. Mijnheer Freerecord shop zal em wel ergens in de top 10 neerzetten denk ik.

Van mij mogen ze al die eendjes stuk voor stuk in zijn achterste duwen, zodat bij elke ademhaling 40 van die rukeenden beginnen te piepen. :duivels:

Magoed, hij heeft een hit en muziek is muziek. Dus verder zal ik er niets over zeggen
shutup.gif
 
Op youtube ;) en laatst las ik nog een web-artikel over hoe gesproken tekst die haperingen of stotter bevat, tot vreemde maar interessante melodiën en ritmes kan omgevormd worden.

Deze vond ik wel interessant om te delen.

Niet alleen vind ik sindsdien overal inspiratie door enkel en alleen maar te luisteren naar hoe mensen spreken, maar ook ritmische geluiden dringen zich op.

Omdat er wel een stuk of 15 verschillende zangvogels de tuin achter m'n huis bezoeken, ;) wil ik een poging ondernemen uit die zanggeluiden en melodiën een track te puren.
 
Laatst gewijzigd:
voornamelijk op momenten en plaatsen die mij niet goed uitkomen: op mijn werk, wanneer ik bij m'n vriendin ben en het niet zo geapprecieerd wordt dat ik een synthesizer vastgrijp, om 3u 's nachts, ...
 
Waar : Meestal thuis
Wanneer : Minstens 2 weken nadat ik voor het laatst SF heb bezocht
 
Zonder enige twijfel: onder de douche. Sterker nog, ik overweeg zelfs om:

a) een mini studio onder plastic in mijn badkamer te zetten

of:

b) een (niet werkende) douchekop op een standaard boven mijn buro en een douchegordijn naast mijn stoel te monteren om de omgeving te simuleren.

:)
 
Bij concerten, ik ga meestal halverwege naar huis omdat ik dan vol met ideen zit.
En tijdens het zeilen, niets inspirerender dan spelen met de elementen....
 
Tussen 4 en 5 uur 's nachts, op het einde van een wekenlange insomnia-periode.

En inderdaad, bij het horen van andere muziek, weet je soms ineens wat gedaan.
 
's Nachts in bed.










...en dan wordt ik wakker en ben alles vergeten :(
 
droom je dan ook polyphone? ...is mij nog nooit gelukt iig omdat je toch altijd weer een onbewust een link legt naar je eigen stem qua monophony endergelijke... ofzo ook...

...en dan wordt ik wakker en ben alles vergeten :(


geen idee dus.. :D
 
De hoofdmelodie van plaat heb ik verzonnen op de plee tijdens het schijten!
 
Als ik eerlijk ben zit ik haast op elk 'dood' moment drumlijnen te maken met mijn mond en melodieën te brouwen in mijn hoofd.
Tiz echt ziekelijk, kben echt bezeten! Alleen is er een heel groot probleem. Stel ik heb een idee, dan moet ik wil ik het uitwerken eerst de computer opstarten en dan is meestal mijn idee na het opstarten allang weg... Nog vager is, dat ik eigenlijk nooit echt ideeën heb als de computer sowieso aanstaat. Als ik iets maak rotzooi ik altijd maar een beetje aan.
Ik ben niet echt zo zeer bezeten, maar het probleem wat je hier noemt (ideeën vergeten en aanrotzooien) heb ik ook echt heel erg last van, super frustrerend! Meestal klinkt het wel redelijk - alhoewel totaal niet naar wat in eerste instantie mijn idee was, maar ik kom daarna niet verder, en beluister het te vaak waardoor ik er moe van word en kijk er daarna niet meer naar om....
Als ik het een aantal maanden ofzo weer even luister klinkt het wel erg goed weer, maar ik hecht er totaal geen waarde aan meestal.

Het irritante aan muziek maken met de computer is ook wel dat het even duurt voordat je je idee op 'papier' hebt staan (dit verschilt weer per persoon natuurlijk, maar voor mij is het redelijk een indirecte manier van werken, en ik loop dus veel het risico om ideeën weer kwijt te raken op deze manier). Maar alles is mogelijk met de DAWs van tegenwoordig (wat ik eigenlijk nog meer een soort drempel vind om tot iets concreets te komen, ik blijf eeuwig prutsen e.d.)

Ik heb ook wel een paar keer een melodie op de cheape mic van m'n gsm opgenomen, herkende het alleen vaak niet terug of was te lui om er wat mee te doen :P
 
Bij mij meestal als ik 's ochtends naar mijn werk rijd. Helaas duurt het dan nog een uur of 12 voordat ik achter de gear kan kruipen dus er komt dan meestal weinig van terecht.

Ben sowieso het meest productief in de ochtend de laatste tijd.
 
Tijdens concerten of op feesten. Het liefste zou ik dan bepaalde ideeën, melodiën, beats en dergelijk die mij te binnen schieten meteen opnemen via de recorder op mijn telefoon zodat ik deze niet kan vergeten. Binnenkort naar Summer Darkness, dus dat zal wel weer wat inspiratie opleveren. ;)
 
- de dag nadat ik naar een concert/festival ben geweest
- als ik op de fiets zit
- als ik half in slaap aan het vallen ben:Z
- als ik lichamelijke arbeid verricht die niet al te zwaar is, zoals klussen bijv.
- als ik aan het eten ben :W

Ik weet dat het vaag is maar dit zijn de momenten waarop spontaan melodieen zich in mijn hoofd beginnen af te spelen :D
Als ik in de gelegenheid ben ren ik dan snel naar de pc om er een midi van te maken *D
 
Ik gebruik geen muzikale ideeen in mn muziek.
 
Back
Top