Ik wil een opleiding, hoe of wat?

Niel is geen beginner en de rockacademie leert haar studenten niet om te rocken (of zoiets). Eerder alles er omheen, waar zoveel getalenteerden over struikelen, omdat ze er geen zin/verstand in/van hebben. Als ze je gewoon leerden spelen, dan heette het wel 'muziekschool' of 'conservatorium' of zo.

Ah je bedoelt het bruine ellebogen werk

en zeker hoe je op myspace een pagina inmekaar moet zetten

hahaha lol

wat een fucking losers hier
 
Ah je bedoelt het bruine ellebogen werk

en zeker hoe je op myspace een pagina inmekaar moet zetten

hahaha lol

wat een fucking losers hier

Bedankt voor je interesse in het onderwerp en je positieve bijdragen aan de discussie! :okdan:
 
Nou ik weet bijna zeker dat er een glorieuze loopbaan als Hema worstenverkoper wacht voor mensen die die opleiding hebben gedaan.

Misschien voor de die-hards een kleine toer in nederlandse jongerencentra zoals t'stupje te dwingelooo en de boerehoeve in Put aan de A ofzo, nou dan loop je wel binnen!

Als je uberhaupt al denkt zo een opleiding NODIG te hebben dan moet je toch maar misschien iets anders doen (medewerker bij een middelgrote bank ofzoiets)...je kan gewoon niet zo iets in een schoolvorm stoppen dan stomp je zoiets gewoon dood

Natuurlijk is alles zelf te leren, als je wil kan je autodidact advocaat worden. Chirurg wordt al iets moeilijker zonder gedegen praktijkervaring.
Wat betreft de rockacademie, je gaat wel naar een plek waar je een stuk makkelijker de belangrijke praktijkervaring op kan doen binnen een setting waar je naam niet gelijk naar de knoppen gaat als je iets niet goed doet. Plus de interactie met andere mensen op hetzelfde niveau en extra supervisie van docenten die allemaal net als jijzelf er tijd voor uittrekken om hieraan te werken. Daarom zit je op daar met z'n allen.
Een vergelijkbare setting om praktijkervaring op te doen is een stuk harder en moeilijker in de buitenwereld, ik spreek uit eigen ervaring. Aangezien ik vind dat ik nog veel bij kan/moet leren wil ik graag terug naar school.

Ik heb het vermoeden dat Triton slecht geinformeerd is en hierdoor een eigen idee vol van vooroordelen heeft gevormd. Als hij naar de open dag was geweest had hij niet zulke extreme opmerkingen hoeven maken en had hij gesnapt dat er daadwerkelijk nuttige dingen worden geleerd. Dat papiertje is handig om aan te tonen dat je hbo niveau hebt en dat je ergens goed in bent geworden, maar het belangrijkste is de praktijkervaring die je binnen de mogelijkheden van die school op kan doen. In een uiterst geval, mocht een bedrijf iemand nodig hebben van buiten hun eigen netwerk voor geluid/muziekbewerking en het enige verschil is dat jij wel een hbo papiertje hebt in die richting en een ander niet dan denk ik dat het papiertje wel in je voordeel werkt, of zou dat niet zo zijn?
Ik heb het dan niet over rocken, plaatjes draaien of een drumstel bespelen maar eerder over bijvoorbeeld opnametechniek, geluidsbewerking en zakelijke aspecten die te maken hebben met geluid/muziek.
 
Laatst gewijzigd:
Kritiek, positief en negatief, is altijd bij iedere opleiding aanwezig. Maar om het even kort door de bocht te nemen: iedere student is voor zijn eigen leren verantwoordelijk, immers, hij dient zijn of haar leerkrachten tot op het bot uit te persen om alle kennis die ze schijnen te hebben er uit te krijgen. Daar bestaan strategi:en ;) voor...

Ori:enteer je tijdens de beroemde open dagen behoorlijk door bijvoorbeeld het lesmateriaal in te kijken, de inhoudsopgave ervan door te bladeren en te vragen of dat allemaal wel aan bod komt. Je gaat ervoor betalen en je hebt dan toch wel recht om te kijken waarvoor je gaat betalen, toch? Laat je nooit overdonderen door een stoer showtje van de een-of-ander en kijk daar gewoon omheen. Kijk naar tijdsplanningen (is de druk niet te groot?), maar meestal hebben de meeste bezoekers alleen de houding van "Alsjebieft, neem me aan!"

Is er ooit iemand geweest die het materiaal gevraagd heeft of was alleen de hoeveelheid potmetertjes op een mengtafel het argument?

Wout
 
Ik heb het vermoeden dat Triton ......
... een link heeft met je avatar ///


negeren maar en weer door
 
Stel dat je nu al een echte KEI bent in het designen van geluiden.. dat vergt behoorlijk wat kennis van Synthese en niet alleen dat, je moet naast alle technische know-how ook nog gevoel in je donder hebben en dat kunnen overbrengen.. hoe vertaal je een "regenachtige zondag middag" naar muziek ?? welk geluid, of welk sfeertje past bij ergens bij ; daar moet je ook muzikale feeling voor hebben.

Maar stel, dat je dat al in huis hebt, zou je dan die opleiding kiezen die je gaan vertellen wat je al weet, of die je alleen maar afleiden en op een dwaalspoor zetten .. verder van je talent af ? Of wil je graag dat je een papiertje hebt waarmee je kan wapperen, als soort van "ik kan wel autorijden, maar zonder rijbewijs mag ik niet" ?

Ik zou juist een opleiding/cursus kiezen die je net datgene leert wat je nodig hebt, waar je slecht in bent. Misschien zelfs bedrijfskunde o.i.d., ik noem maar een zijstraat.. is totaal niet muzikaal (want dat ben je toch al?) maar kan je zeker helpen om te netwerken, bedrijfsmatig te kunnen werken.

Dan is er ook nog een stukje discipline.. iemand die zich 60-70 uur per week voor z'n eigen zaak inzet, zal het van zo van mij winnen.. ben echt te lui voor een eigen bedrijf :D zou hier en daar wat opdrachtjes kunnen behappen naast mijn huidige werk, maar dat is het dan.

Maar ik geloof er niet in, dat je na zo'n school klaar bent, je papiertje hebt en dan lekker gaat solliciteren.. dat is in de ICT wel zo, maar in de muziek geloof ik dat niet ; ik heb het wel gelooft en was echt van plan de HKU te gaan doen, maar voor mij persoonlijk heeft het geen meerwaarde meer.

suc6!
 
Ah je bedoelt het bruine ellebogen werk

en zeker hoe je op myspace een pagina inmekaar moet zetten

hahaha lol

wat een fucking losers hier

:o:

Ik wil niet lullig doen, maar je hebt het hier over een geaccrediteerde HBO opleiding... Je hebt duidelijk geen benul van waar je het over hebt :doei:

We zijn natuurlijk niet allemaal net zo getalenteerd als jij... Of moet ik zeggen: We zijn niet allemaal net als jij ambitieloze zolderkamer prutsers die in hun bed ervan dromen ooit de nieuwe Tiesto te worden...

Wil je beroemd worden? Ga niet naar de Rockacademie. Koop een Virus met de nieuwste Tiesto sounds en hoop dat je geluk hebt.

Wil je van "muziek" (in de breedste zin van het woord) je werk maken? Ga naar de Rockacademie. Je doet er skills en contacten op waar je op eigen houtje 5x zo lang over zou doen...

Maar blijf jij vooral op je zolderkamertje oefenen...
 
Hoe weet een professor dat een student Economie zijn scriptie zelf heeft geschreven? Als er ergens plagiaat plaatsvindt... Er worden op Hogescholen en Universiteiten hele Wiki pagina's ge-copy paste en in verslagen gezet.

Dat je hier en daar wat quote is niet erg. Net zoals het gebruiken van een sample cd natuurlijk helemaal niet erg is. En als er 1 opleiding is waarbij je je compleet belachelijk maakt, maar vooral jezelf voor de gek houd met dit soort praktijken dan is het wel een creatieve opleiding. Leuk als je bent afgestudeerd bent, een bedrijfje begint en er komt een klant langs... "sorry meneer... U zult even moeten wachten tot Timbaland weer een nieuw album heeft geproduceerd... Ik garandeer u dan echter de vetste up-to-date beats!"

Een docent kent in principe zijn studenten. Zowel bij een audio opleiding als bij een "normale" opleiding. Hij zal dus echt wel horen of wat je inlevert van jouw is. Of je moet vanaf de aanmelding al sjoemelen, maar mede daarom zijn er bij dit soort opleidingen ook intake gesprekken ed. Als je de boel wil flessen val je vrij snel door de mand. Sowieso wanneer je moet samenwerken. Ik heb op mijn opleiding 1 jongen meegemaakt wiens werk niet helemaal zuivere koffie was. Zijn dingen klonken best OK. Tot hij moest samenwerken met iemand en hij op een magix musicmaker-achtige manier zijn muziek bleek te maken. Niet 100% plagiaat, maar toch... Hij was binnen een paar maanden verdwenen...

als alles op universiteiten etc maar wordt gecopieert is dat toch een geen goeie zaak of wel dan?
 
netwerken netwerken netwerken netwerken netwerken netwerken netwerken netwerken en muziek maken muziekmaken muziek maken muziek maken, alles weggooien en overnieuw beginnen, uithuilen, netwerken en ga zo maar door tot je iemand in je netwerk hebt die wat voor je kan beteken, maar dan nog moet je wel muziek maken die daar goed genoeg voor is... succes...

De SAE zou nog kunnen, en anders wellicht de HKU. Maar een opleiding is echt geen garantie voor een baan. Die moet je zelf gaan verdienen... kontkussen bij de juiste mensen helpt ook wel iets, maar daar krijg je zo'n rare smaak van in je mond... moet je net willen.
 
Maar een opleiding is echt geen garantie voor een baan.

Helemaal mee eens!

kontkussen bij de juiste mensen helpt ook wel iets, maar daar krijg je zo'n rare smaak van in je mond... moet je net willen.

Paar kennisen van me hebben dan ook gedaan. En zij hebben het ver geschopt met hits als better off alone, back in my life en nu dash berlin.

Dus het kan goed uitpakken. Juiste timing, juiste personen, dan kan het best leuk worden.
 
als alles op universiteiten etc maar wordt gecopieert is dat toch een geen goeie zaak of wel dan?

zolang je je bron vermeldt heet het citeren.
't Is voor een docent niet echt moeilijk om een aantal regels van een verslag in google te typen om vervolgens het hele gecopieerde stuk terug te vinden en dus te concluderen dat het stuk gecopieerd is. Dat kan je als je geluk hebt één keer doen op HBO/universiteit.


in de nabije toekomst gaat dit ook met audio en beelden.
 
....

Tussenstand na een flinke rond rondbellen is dat ik binnen 2 maanden stufi moet aanvragen anders kan ik dat de rest van mijn leven niet meer doen en is de opleiding (voorlopig) onbetaalbaar geworden.
Om stufi aan te vragen moet je al een inschrijfnummer hebben bij een opleiding maar de toelatingingen zijn pas in mei 2009 met uitslagen in juni. Dan ben ik al een half jaar te oud.
.....

Je moet inderdaad bij een opleiding ingeschreven staan om stufi te mogen ontvangen. Je zou je voor een paar maanden maar gewoon ergens in kunnen schrijven. Kies een willekeurige opleiding waarbij je collegegeld per maand betaald. Dat kost je wel wat geld, zo`n 750 euro ofzo... maar wel stufi voor de rest van je studie... Dat je daarna een andere studie gaat doen maakt volgens mij niet eens uit.
 
dat werkt niet zo als je 30 wordt. Dan moet je namelijk in één keer je studie afronden en mag je niet meer switchen. Inschrijven heeft dan geen zin, omdat als ik dan switch naar rockacademie ik geen recht meer heb.
 
Oow, dan kun je niet meer switchen.... hmm. Dan werkt dat niet nee. Jammer. Ben benieuwd wat je nog kunt regelen :)
 
Kent iemand toevallig het AKV st. Joost in Den Bosch? Ik zit te denken om daar de deeltijd studie AudioVisuele vormgeving te gaan doen. Ik ken de school en de opleiding niet, iemand ervaringen?

Had in eerste instantie gekeken naar Music Composition and
Technology in Hilversum, maar dat is alleen voltijd en hetzelfde geldt voor MediaMusic in Enschede. Voltijd is niet te doen als ik ernaast 32 uur (moet/) wil blijven werken.

Kent iemand nog andere deeltijd opleidingen die meer in de richting zitten van de 2 genoemde voltijdopleidingen?

Om even in te haken op de hele discussie zinvol / niet zinvol: Ik wil gewoon een papiertje hebben in de richting die me interesseert, zodat ik ook bij bedrijven en in het buitenland kan laten zien dat ik het serieus neem en er wellicht wat meer deuren open gaan.
 
dat werkt niet zo als je 30 wordt. Dan moet je namelijk in één keer je studie afronden en mag je niet meer switchen. Inschrijven heeft dan geen zin, omdat als ik dan switch naar rockacademie ik geen recht meer heb.
Tja... StuFi... Als het daar om draait. Ook zonder StuFi is het te doen, hoor en zelfs nog beter. Werk eerst een jaar of twee en probeer te sparen. Zoek dan een part-time baan die niet de studie tijden in de weg zit. Het is afzien en je wordt nogal asociaal, want tijd voor vriendjes en zo heb je niet veel meer, maar het is te doen. Je hebt het dan vaak nog breder dan zij die StuFi ontvangen. En als je eens goed rondvraagt - doe dat vooral in die twee voorafgaande 'spaar'jaren, dan blijken er nog een heel wat potjes te bestaan bij overheden en particuliere organisaties waarop je een beroep kunt doen. Een partner met inkomen is ook leuk meegenomen...
En vergeet vooral de belastingsdienst niet :)
Zelf heb ik twee hogere opleidingen op deze wijze kunnen doen, al was de laatste in de avonduren.

Wout
 
Back
Top