Is Behringer echt zo slecht???? of niet....

ik vindt opzich de Behringer quote : ''Just listen'' wel erg fout.. dit moet je juist niet doen :duivels:

ok.. erg flauw.. Behringer maakt ook zeker leuke dingen..

ik heb zelf trouwens zo'n mooie sticker over mn midi keyboard geplakt.. heb er wel in zitten knippen omdat ik m driehoekig niet zo cool vond.. perfecte stickers om te modden :W
 
nah, ik heb nu meerdere behringer stickers hier, sommige ruisen als de hel en sommigen doen helemaal niks meer.

leuk die driehoek, al had ik liever een OOG in het midden gezien. 8)
 
Goh...toch nog gemengde reacties...het lijkt er op dat de Behringer producten in de categorie "tools" het beste scoren...FX zijn blijkbaar K%$#%$$T...Het valt me op dat potmeters van de mengtafels snel kraken...daar hoor ik iedereen over...
 
Re: Is Behringer echt zo slecht???? of niet....

Origineel geplaatst door ralphvanzeel
Ik vroeg me dus af of Behringer ook vette dingen heeft gemaakt

NEE...

of wacht...

...misschien

...nee, toch niet.
 
Bij 1 van m'n laatste behringer-aankopen (een bcf) zat ook zo'n sticker. Omdat een bcf echt perfect in zo'n praxis-gereedschapskoffertje past, heb ik deze er 1 voor gekocht en gemerkt met de befaamde behringer-sticker. Na enkele maanden gebruik moet ik helaas concluderen dat de bcf zelf beter in het koffertje blijft plakken (die 2 pedaal-aansluitingen vreten zich altijd een weg naar buiten door het schuim bij verwijderen uit de koffer) dan de sticker. De sticker laat al aardig los.....

Of het omgekeerde ook het geval is, oftewel: dat de cubase-mixer ook makkelijker te bedienen is met de sticker dan met de bcf zelf, moet ik nog eens onderzoeken. U hoort van mij.
 
Origineel geplaatst door nox
kheb een klein jaartje een adat expanded ddx en een setje 2031A gehad

waardeloos

Wat was dan zo slecht?
Heb ook een DDX en ben daar best tevreden over. De 2031A heb/ken ik niet.
 
Ik heb ook een DDX met 2x ADT1616 en 2x ADA8000 (naast nog ander behringer gear)
Deze kocht ik als opvolger voor mijn Promix01 die te klein werd.

Dit was zowel kwa interface als geluid een flinke stap vooruit en heb er nog geen dag spijt van gehad. (ik zoek er nog eentje)

Ook van de V-verb ben ik zeer tevreden.

Er zal altijd wel beter spul op de markt zijn maar je moet ook de prijs in het oog houden.

L
 
Wellicht nuttig voor iemand: ik heb twee MDX4600 compressors (4 kanaals), want `k was altijd tevreden over de MDX2200's en heb ze een keer vervangen door deze. Ben er echt blij mee, klinken goed, zijn onwijs helder en de automatische attack/release is gewoonweg echt goed.

Ik heb vorige maand een Drawmer DL441 gekocht (circa 900 euro ipv de 120 voor de MDX4600), heb er een avond mee zitten vergelijken, maar een verschil hoor ik niet. Echt niet. Gewoon hetzelfde. Alleen de volume-tuning zit volgens mij bij de Behringer vlak voor de compressie en bij de Drawmer tussen de compressie en de limiter, maar het klinkt echt hetzelfde.

Wel is de release van de limiter van de Drawmer te lang, je blijft een lange stilte horen voordat achtergrondgeluiden e.d. weer hoorbaar zijn. Dat wordt denk ik de reden dat ik hem weer verkoop en de Behringer inzet (voor live). De limiter sectie van de MDX4600 is echter ook niet alles - bv. als een geluidstechnicus niets fatsoenlijks instelt en de limiter er 24 db continu moet afsnoepen, ja duh dat klinkt dan niet mooi, terwijl bij de Drawmer je dan een mooie analoge distortion hoort (maar wel flinke distortion though).

Behringer mixers vind ik prima, vooral als ze net nieuw zijn. Nul nul nul ruis, glashelder. Na een paar jaar, worden ze minder;) Grotere mixer van Behringer doen het wel okee, maar missen vaak een uitgebreide EQ-sectie (ik wil altijd minstens twee parametrische eq live).

Cheerz
 
De midi-controllers (zoals de BCF-2000) woren veel verkocht en de DI-boxen zie je bijna overal, ook bij grote PA-firma's. De basversterkers schijnen ook goed te zijn.

(weer de zoveelste "discussie" over beringher. Daarvoor is het leven te kort.)

greetz
 
Origineel geplaatst door nox
kheb een klein jaartje een adat expanded ddx en een setje 2031A gehad

waardeloos

De DDX is een echt goed product ik snap de kwalificatie waardeloos dus niet.
Waarom vind je het waardeloos een beetje motivatie lijkt me wel op zijn plaatst.
Gezien de gemiddeld zeer positieve ervaringen van Forum gebruikers met de DDX3216.
 
Last edited by a moderator:
Ik vraag me nog altijd af hoe Behringer zich met Phonic vergelijkt qua kwaliteit..

Bv kwaliteit van die kleine mixertjes...?
 
Ik heb zowel een kleine Behringer mixertje als twee kleine Phonic mixertjes ooit gehad. Zijn hetzelfde. Geen verschil. Ik zou degene nemen die het beste bij je past qua aansluitingen e.d., niet op merk
 
Origineel geplaatst door Bass
Ik vraag me nog altijd af hoe Behringer zich met Phonic vergelijkt qua kwaliteit..

Bv kwaliteit van die kleine mixertjes...?

Ik vond dat bij de kleinere mixers phonic er iets beter uitkwam, het voelde gewoon allemaal wat steviger als je aan de knoppen draait. Over de grotere modellen met faders, en klank qua EQ enzo kan ik niets zeggen, daar heb ik geen ervaring mee.
 
Back
Top